Suomi
Gamereactor
ennakot
Just Cause 3

Just Cause 3

Testasimme yhtä tämän vuoden hulvattomimmista toimintapeleistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos on pelannut yhtään Avalance Studiosin erinomaisia avoimen maailman toimintapelejä, tietää ettei niiden pääpaino ole syvällisessä tarinankerronnassa. Sen sijaan niissä päästään aiheuttamaan hervotonta kaaosta. On aivan normaalia surffata hävittäjän katolla tai vaikka ampua viholliset kiertoradalle kaasutankkien avulla. Tänä vuonna vuorossa on Just Cause 2:n kuumeisesti odotettu jatko-osa, jota pääsin testaamaan 45 minuutin verran Tukholmassa järjestetyssä lehdistötapahtumassa. Oli välittömästi selvää, ettei Avalanchen ote ole lipsunut. Tiedossa oli taas hauskaa koheltamista ja runsaasti näyttäviä räjähdyksiä.

Studio tosin lupasi, että Just Cause 3:n tarinaan ollaan panostamassa tällä kertaa aikaisempaa enemmän. Siinä päästään tutustumaan tarkemmin Ricon taustoihin, sillä pelin tapahtumapaikkana toimiva fiktiivinen Välimeren saari on miehen kotipaikka. Sen esikuvana toimii Malta, mutta mukana on huomattavan vaihtelevia ympäristöjä vuorista trooppisiin viidakoihin asti. Alue on kooltaan "ainoastaan yhtä suuri" kuin 1000 neliökilometrin laajuinen edeltäjänsä. Vaihtelua maisemiin luvataan kuitenkin enemmän, ja ensimmäistä kertaa mukana on nyt myös erilaisia luolia ja maanalaisia tiloja. Sisällissodan keskellä puolta vaihdellaan rivakasti hallituksen ja kapinallisten välillä. Ja jos taistelut käyvät liian kuumiksi, voi niihin kutsua nyt ensimmäistä kertaa mukaan myös apuvoimia.

Just Cause 3Just Cause 3

Pohjimmiltaan tuttuja pelimekaniikkoja on tuunattu monelta kantilta. Loputtomasti käytettävä laskuvarjo on esimerkiksi nyt vakaampi ja putoamisnopeuden säätely mahdollistaa tarkemman tähtäämisen ilmojen halki liitäessä. Jos sen sijaan haluaa vauhtia, niin uudella siipipuvulla voi kiitää tuhatta ja sataa vaikka suoraan vihollisten tukikohtaan. Tarttumahaka on myös entistä monipuolisempi, sillä esimerkiksi köyden pituutta voi nyt säätää. Lisäksi sillä voi liittää yli kolme kohdetta kiinni toisiinsa. Tämä vaati harjoittelua, mutta mahdollisuudet hullutteluun sen avulla tuntuivat lähes rajattomilta.

Tämä on mainos:

Useat uudet ideat ovat peräisin Just Cause 2:n PC-version vilkkaista modauspiireistä. Uuteen peliin ne ovat toki integroitu perustuksista lähtien ja hyvin havainnollistettuina. Yksi merkittävimmistä ominaisuuksista jää kuitenkin vielä pois, sillä moninpeliä ei ole tiedossa ainakaan julkaisussa. Paikalla olleet kehittäjät eivät myöskään osanneet kertoa, olisiko ominaisuus tulossa mukaan myöhemmin esimerkiksi päivityksen avulla. Just Cause 3:n pääfokus on siis puhtaasti yksinpelissä.

Pelin ulkoasu oli upea, ja se toi mieleen kreikkalaisen maaseudun. Kuivassa ilmassa leijaileva tomu ja syvänsinisenä hohtava meri imaisivat minut tehokkaasti lämpimiin maisemiin. Toisaalta illuusio särkyi välillä, kun nenän eteen pompahti valtatie. Se ei selvästikään ehtinyt latautua ajoissa huiman nopeuteni ansiosta, minkä johdosta myös tekstuurit latautuivat ajoittain liian myöhään. Kyseessä on tietenkin ennakkoversio, joten on normaalia että siinä esiintyy erilaisia puutteita ja bugeja. Toivottavasti nämä saadaan kitkettyä pois, jottei tuloksena ole esimerkiksi Assassin's Creed: Unityn tapaista fiaskoa.

Tämän vuoden joulun pyhinä luvassa on enemmän vauhtia, isompia räjähdyksiä, kauniimpia maisemia ja hullumpaa toimintaa, mikäli tekijöiden kovat lupaukset pitävät paikkansa.

Just Cause 3
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Just Cause 3Score

Just Cause 3

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Just Cause 3 on vihdoin täällä ja kattavassa arviotestissä!

0
Xbox Game Pass sai lisää pelejä

Xbox Game Pass sai lisää pelejä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään Xbox Game Passin valikoima on vahvistunut ARK: Survival Evolvedilla ja Life is Strange 2: Episode 1:llä. Tänään 3.1. valikoimaan saadaan Farming Simulator 17....

0
Nordisk Film hankki Avalanche Studiosin

Nordisk Film hankki Avalanche Studiosin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Avalanche Studios muistetaan ennen kaikkea Just Cause -peleistä. Firman on nyt hankkinut itselleen Nordisk Film. Asiasta raportoi GamesIndustry.biz. Omistajan muutos ei...

0
Conan Barbaari Just Cause -elokuvaan

Conan Barbaari Just Cause -elokuvaan

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Taannoin opittiin se, että Rogue Onessa ja IP Man -elokuvissa kunnostautunut Donnie Yen nähdään Sleeping Dogs -elokuvassa. Toinenkin Square Enixin pelisarja on nyt...Ladataan seuraavaa sisältöä