Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Kaikki mitä tarvitsee tietää pelistä Street Fighter 6

Capcomin tappelupeli julkaistaan kesäkuun alussa. Näin pääset kärryille Street Fighter 6:sta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harva videopelisarja on yhtä ikoninen kuin Street Fighter. On sitten kyse moderneista konsoleista ja PC-laitteista tai pelihallien kabinetista, jokaisella videopelaajalla on jokin muisto ainakin yhdestä Street Fighterista. Kesäkuusta alkaen saadaan joukko uusia muistoja, sillä Capcom julkaisee kuudennen pääsarjan pelin Street Fighteriin. Julkaisun lähestyessä Gamereactor on tehnyt Street Fighter 6 -peliin tutustuttavan artikkelin.

Mikä on Street Fighter 6?

Street Fighter 6 rakentaa kolmen vuosikymmenen kokemuksen päälle, ja peli haluaa olla se seuraava vaihe rakastetussa sarjassa. Käytössä on Capcomin RE Engine, ja mukana on useita pelimuotoja puhumattakaan kasvavasta määrästä taistelijoita, joista jokaisella on oma taistelutyylinsä. Pelissä on mukana myös paranneltu taistelumekaniikka, jonka keskiössä on kolme erilaista ohjaustyyppiä: Classic, Modern ja Dynamic. Jokainen on tehty pelaajien erilaisia taitotasoja ajatellen.

Koska Street Fighter 6 on moderni taistelupeli, mukana on jopa reaaliaikainen kommentointi kohottamassa tunnelmaa ja tekemässä taisteluista jännittävämpiä. Kaiken ohella mukana on Drive Gauge -järjestelmä, joka laittaa hallinnoimaan resursseja matkalla kohti voittoa.

HQ

Mikä on World Tour eli Street Fighter 6:n tarinatila?

Menneisyydessä on nähty runsaasti Street Fighter -pelejä. Silti Street Fighter 6 on ensimmäinen pääsarjan peli, jonka tarina keskittyy pelaajan omaan taistelijaan. Siitä huolimatta edelleen tavataan ja otetaan mittaa rakastetuista pelihahmoista kautta maailman. Mutta tässä tarinatilassa luodaan se oma avatar-hahmo ja lähdetään Metro Cityn kaduilta maailmalle oppimaan taistelutekniikoita ja -tyylejä Street Fighterin parhailta taistelijoilta. Yksinpeli on lyhyesti nimeltään World Tour, ja kyseessä on yksi kolmesta pääasiallisestä pelimuodosta, jotka Street Fighter 6 tarjoaa.

HQ

Mikä on Fighting Ground?

Kun World Tour on se yksinpeli, mikä se Fighting Ground sitten on? Tässä pelimuodossa Street Fighter 6 pullistelee muskeleitaan. Täällä on eteenpäin kehitetty taistelutila ja kaikki muukin, josta muodostui Street Fighter V.

Luvassa on kaverista mitan ottaminen, sillä One on One on viihdyttävää lajityypin parhaimmistoon kuuluvaa taistelua. Jos taas haluaa jotain muuta, Extreme Battle sisältää ympäristön vaaroja ja jännittäviä uusia sääntöjä kavereiden kanssa rennosti pelattavaksi. Ranked avaa sitten ovet vakavampaan kilpailulliseen pelaamiseen.

Fighting Ground sisältää myös yksinpelihaasteita. Arcade-osiossa voi pelata millä tahansa tunnetulla pelihahmolla, ja suorittaa sarjan haasteita tekoälyä vastaan. Näin jokaisen pelihahmon tarina on koettavissa, ja samalla avautuu erityisiä taidekuvia matkan varrella.

Alkuun pääsemiseksi Street Fighter 6:ssa Fighting Ground sisältää myös opastusosion ja vinkkejä monialaisemman taistelutyylin omaksumiseksi. Street Fighter 6 on myös ristiin pelattavissa PC:n, Playstationin ja Xboxin kesken. On myös mahdollista liittoutua kavereiden kanssa tai pelata heitä vastaan verkossa Fighting Groundin Battle Hubissa.

Street Fighter 6
Street Fighter 6Street Fighter 6

Mikä on Battle Hub?

Fighting Groundissa on mukana verkko-ominaisuuksia, ja Battle Hub on se ovi Street Fighterin verkkopeliin. Paikallisen moninpelin ja yksinpelin kahleet eivät täällä sido, vaan nyt viedään ne omat taidot ja kyvyt testiin, ja luodaan se oma sijoitus tulostauluilla ja nimi Ranked-sijoituksiin.

Omaa avatar-hahmoa käyttäen voi kisata klassisissa retroilevissa Capcom-tiloissa pelihallimaisissa kabineteissa, kisata muiden pelaajien avatar-hahmoja vastaan, liittyä parannettuun Capcom Fighters Networkiin luoden tai liittyen ystävien kanssa klaaniin, ja jopa ottaa osaa tapahtumiin ja turnauksiin.

Mahdollista on jopa vierailla Hub Goods Shopissa Battle Hubissa poimimassa kyytiin uusia kosmeettisia tavaroita ja esineitä, joita voi sitten pukea päälle muuttaen oman avatar-hahmon ulkonäköä. Jotkut esineet ovat melkoisen hulvattomia.

Mitkä Street Fighter -hahmot ovat pelattavissa Street Fighter 6:ssa?

Avatar-hahmot ovat tärkeitä Street Fighter 6:n monissa erilaisissa pelimuodoissa. Jos kuitenkin haluaa pitää kiinni perinteistä, on mahdollista pelata sarjan ikonisilla taistelijoilla myös sarjan tässä osassa.

Julkaisussa on mukana 18 taistelijaa mukaan lukien Street Fighterin legendat Ryu, Chun-Li, Ken, E. Honda, Zangief, Cammy ja niin edelleen. Street Fighter 6:n pelihahmojen joukkoa laajennetaan tulevaisuudessa lisätaistelijoilla julkaisun jälkeen. Jos siis se oma suosikki ei ole mukana heti, ei hätää, sillä se on mukana myöhemmin. Kuten esimerkiksi A.K.I., Rashid, Ed ja Akuma, jotka kaikki liittyvät mukaan pelin ensimmäisen vuoden aikana.

HQ

Milloin Street Fighter 6 julkaistaan ja mille alustoille?

Nyt kun kaikki tarvittava tieto on käsillä, koska sen Street Fighter 6:n pelaamisen voi aloittaa? Capcom julkaisee pelin 2. kesäkuuta PC:lle, Playstation 4:lle & 5:lle, Xbox Series X:lle (ja S:lle), ja jos haluaa aloittaa etuajassa, voi kokeilla kaikille alustoille saatavilla olevaa Street Fighter 6:n demoa.

Street Fighter 6
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä