Suomi
Gamereactor
lifestyle

Kanalakaupan omistaja haastaa Teslan tavaramerkkitaistelussa

Ei ole yllättävää, että pienyrityksen omistaja hävisi yritysjättiä vastaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Amanj Ali, haki tavaramerkkiä vuonna 2020 antaakseen yritykselleen nimen Tesla Chicken & Pizza. Kuten Elon Muskin yritys, Ali sai inspiraationsa tiedemies Nikola Teslasta. Pari vuotta sitten Ali sai kuitenkin sähköpostin, jossa kerrottiin, että Tesla-autoyhtiö haki brittiläistä tavaramerkkiä ruoka- ja juomapalveluille, samalle luokalle, jota Ali oli hakenut.

Ali oli hämmentynyt, koska vuonna 2013 perustettu Tesla olisi voinut vastustaa tavaramerkkiään kahden kuukauden aikana, ennen kuin se vahvistui. Ali päätti viedä asian oikeuteen, mikä on sittemmin osoittautunut suureksi virheeksi.

Tesla väitti, että Ali käytti tietoisesti Tesla-tuotemerkkiä takeaway-ohjelmassaan ja käytti näin tavaramerkkiä houkutellakseen asiakkaita epäoikeudenmukaisesti. Realistisemmassa tapauksessa Daavid vastaan Goljat voitti, ja Ali määrättiin maksamaan 4000 puntaa Teslalle käytettyään 8000 puntaa oikeudenkäyntikuluihin.

Miksi Tesla haluaa ruoka- ja juomatavaramerkin Isossa-Britanniassa? Vain siksi, näyttää siltä. Isossa-Britanniassa ei ole Tesla-ravintoloita, pop-up-tiskejä tai itsepalvelupisteitä, mutta tilanne voi muuttua tulevaisuudessa. Meidän on odotettava ja katsottava.

Tämä on mainos:

Kiitos, BBC.

Kanalakaupan omistaja haastaa Teslan tavaramerkkitaistelussa


Ladataan seuraavaa sisältöä