Suomi
Gamereactor
esports

Kansainvälinen olympiakomitea haluaa antaa e-urheilulle uuden mahdollisuuden

Joitakin turnauksia pidetään Pariisin kesäkisojen yhteydessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

International Olympics Committee (KOK) on kohdannut paljon haasteita esportsin sisällyttämisessä peleihinsä. Menneisyydessä on järjestetty erilaisia tapahtumia, mutta ne eivät yleensä houkuttele alan suurimpia tähtiä eivätkä yleensä pyöri suurimpien ja näkyvimpien pelien ja kilpailukohtausten ympärillä KOK: n taistelu- ja sodankäynnin asenteen vuoksi, mikä tarkoittaa, että Call of Duty ja Counter-Strike ja muut suuret ampujat tai jopa veriset taistelijat eivät ole läsnä tai valittuja. Näistä esteistä huolimatta KOK haluaa uuden halkeaman esportsiin.

Ja näemme tämän Pariisin kisoissa heinä-elokuussa, kun KOK: n puheenjohtaja Thomas Bach on paljastanut, että Ranskassa järjestetään Olympic Esports Games ensi kuussa ja että se erotetaan säännöllisen Olympic Games organisaatio- ja rahoitusmallista.

Ei ole selvää selitystä sille, mitä tämä tarkoittaa tai miten KOK onnistuu houkuttelemaan huippujoukkueet ja organisaatiot pois Saudi-Arabian Esports World Cup -tapahtumasta, jota isännöidään samaan aikaan ja joka tarjoaa kymmeniä miljoonia puntia palkintorahoja. Silti Bach lisää:

"Olympic Esports Games -kisojen luomisen myötä KOK ottaa merkittävän askeleen eteenpäin ja pysyy digitaalisen vallankumouksen tahdissa. Olemme erittäin innoissamme siitä, kuinka innokkaasti Esports-komissiossamme edustettu esports-yhteisö on sitoutunut tähän aloitteeseen. Tämä on lisätodiste olympiabrändin vetovoimasta ja arvoista, joita se edustaa."

Kansainvälinen olympiakomitea haluaa antaa e-urheilulle uuden mahdollisuuden
International Olympic Committee


Ladataan seuraavaa sisältöä