Suomi
JäSENARVIO

Little Big Planet

Kirjoittaja: sonkana   2008-12-22

Little Big Planet:ssa ohjataan pientä säkkipoika- hahmoa erittäin isossa LBP maaverkossa. Pelissä on jo yksinäänkin mahtava tasohyppelytarina, oma kenttäeditori ja mahdollisuus pelata muiden tekemiä kenttiä yksin tai verkossa, ja tuoda muit samoista kentistä, mitä itse pelasi netissä.
Hahmon voi luoda ihan minkälaiseksi vain ja kokoajan tulee lisäsisältöpaketteja PSnetworkiin. Ympäristöä voi muokata myös liimailemalla tarroja, lisäämällä, poistamalla esineitä ja muuten vain sotkemalla.

LPB on eräänlaisesti kaksiuloitteinen, että se ei olisi liian sekavaa, (luulisin näin)

Pelissä on hyvä fysiikka, sillä tavarat liikkuvat hienosti. Jos Sackboy jää jonnekin jumiin, sen voi palauttaa edelliseen tarkistuspisteeseen.

Graafisesti peli on mahtava ja söpö. tavarat ha hahmo liikkuvat sulavasti kentällä eivätkä pätki.
Ainoana pienenä miinuksena hieman epätarkat kontrollit.

Jos säkkihahmo jää johonkin kiinni, jumiin se voi palauttaa itsensä edelliseen tarkistuspisteeseen.

LPB on erittäin laaja, joten arvioin sen osat erikseen:


TASOHYPPELYTARINA:

... On on yksinkertaisesti mahtava. Hahmolla voi pelata yksin tai voi myös tuoda muita peliin. Peli ei ole mielestäni liian helppo, eikä vaikea, vaikkakin välillä hieman epätarkat controllit häiritsevät. Tarina-tilassa opetetaan kaikkea tarpeellista puhekuplien ja ääniraitojen avulla. LBP:n tarinatila (ja kaikki muutkin osiot ovat) on hauska. Suomenkielinen kertoja puhuu/höpisee (ainakin omasta mielestään) hassusti, varsinkin nuorempien mielestä. Hahmojen ja esineiden liikkeet ja puheet ovat hauskoja, esimerkiksi säkkihahmon ilmettä voi vaihtaa äreästä suu auki- kieli ulos hymyyn.
Tarinatilassakin Säkkipojalla/tytöllä on mukanaan kaikki tarrat ja esineet, jotka on kerännyt ja ainakin tarroja voi liittää kenttään.
9,8/ 10

KENTTÄEDITORI:

On myös mahtava. loputtomasti kerättyjä esineitä, tarroja voi liittää tyhjälle tai jo vähän valmistellulle taustalle vapaasti. Eikä se ole ollenkaan hankalaa, sillä siinä on erilaisia harjoitusosioita, joissa kerrotaan esim. miten esineisiin lisätään tulta tai muuta vaarallista ja miten se poistetaan, miten tehdä esineestä elävä ja miten liittää kenttään/ esineisiin ääniä.
9,9/10

NETISSÄ:

LBPtä voi pelata netissä muiden kentissä, tai omissaan yksin tai yhdessä. Pelin alkuvalikossa on nappula, jossa lukee: Hyvät kentät. Hyvistä kentistä voi etsiä suosituimmat/ uusimmat muiden tekemät kentät. Useimmat kentät ovat hupaisia ja ihania ja niistäkin voi saada palkintoja! Pelattuaan kentän pelaajat voivat arvostella sen monin eri tavoin ja kutsua muut pelaajat omaan päävalikkoonsa! nettipeli on yksinkertaisesti paras! 9,96/10 (epätarkat kontrollit veivät 0,06 pistettä)

LPB on huisinhauska, kaunis, ihana, mahtava, laaja ja näyttävä peli.
PARAS PELI MITÄ OLEN PS3:lla PELANNUT!!

>10/10<

Käyttäjäarviot6
Keskiarvo: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10