Suomi
JäSENARVIO

Far Cry 2

Kirjoittaja: Dalen   2008-12-28

TROPIIKISTA, AFRIKKAAN

Ensimmäinen Far Cry kuului Crytekin parhainpaan kastiin ehkäpä grafiikan ansiosta, mutta myös peli toi putkijuoksun sijasta melko vapaata patikoimista trooppisella paratiisi saarella. Mutta nyt on Ubisoft on tehnyt Far Cry 2 jossa ei ole Jack Carveria, kuin ykkösosassa oli totuttu, sillä pelaaja saa tällä kertaa valita hahmonsa yhdeksästä eri hahmosta, mutta siinä silti jokin mättää, sillä niillä ei ole mitään eroja muutakuin ulkonäkö ja henkilökohtaiset tiedot. Sitten kun pelaaja on valinnut yhden näistä pelattavakseen hahmoksi, niin muut hahmot toimivat lähinnä sivu- ja avainhenkilöinä.

HYVÄSTI TROOPPINEN SAARI

Peli sijoittuu Afrikkaan, paratiisi saaren sijasta ja tämä Afrikka on 50 neliökilometrin kokoinen alue, mutta siinä ärsyttää se, että tehtävän antoon tai tehtävä alueelle on niin pirun tylsä ajella, mitä on kylläkin yritetty lieventää eräillä vartija pisteillä, sillä kun niistä menee ohi niin siellä on varmana jonkin näköinen afrikkalainen sotilas, miltä ei armoa tipu sillä noin 95% pelin ihmisistä ampuu sinua ja ainoat ihmiset jotka eivät ammu ovat tehtävän antajasi vartijat tai no ne ei ammu jos sinäkään et ammu niitä, ja kaverit, pappi, lääkärit ja tietysti tehtävän antaja ei ammu sinua.

HÄH MISSÄ MÄ OON, OLEN EKSYNYT?

Pelin tarinan kulku on täysin pelaajasta riippuvainen sillä jos pelaaja ei tee tehtäviä niin tarina seisoo, ja pelaaja voi aina lähteä patikoimaan tänne 50 neliökilometrin alueelle mikäli mieli tekee. Pelissä niitä tehtäviä on joko saattuen tuhoamista(yleensä asekauppias antaa niitä ja jokainen näistä on tismalleen samanlainen), aja A-pisteestä, B-pisteeseen ja tapa herra x (eli siis joku Random tyyppi), aja A-pisteestä B-pisteeseen ja tapa kaikki siellä olevat/tuhoa elintärkeä esine(kuten vaika moottori jne...) tai varasta, mutta näissä on yksi asia pielessä sillä kaikki nämä muistuttaa toisiaan yllättävän paljon.

Pelissä on pyritty tekemään realistinen tuli ja sää ja se on onnistunut sillä jos kuumana aurinkoisena päivänä mene heittämään polttopullon heinikkoon niin se syttyy tuleen ja alkaa leviämään ja se on erittäin hyvä ase käyttää luntoa hyväkseen, että vihollisia vastaan, ja tämä sää ei enään toimi pelkkänä rekvisiittana kuin muissa peleissä on tapana sillä mitä järkeä on lähteä polttopulloineen ja liekinheittimineen kaatosateella tappamaan vihollisia, kun se ei onnistu.

KUVAN KAUNISTA KATSELTAVAA

Grafiikka on myös kaunista, todella kaunista ja kun näkee auringon nousun aamulla niin ei voi muutakuin ihailla kun kaikki auringon säteet peittää puut valollaan. Ja kai sen voi antaa anteeksi kun pelissä ei oikein eläimiä tahdo löytää siis toki eläimiä on, mutta niitä on kovin harvassa, vaikka on tottunut, että Afrikka on pullollaan eläimiä, mutta kyllä itse sen annan anteeksi, että pelissä ei ole kunnon ekosysteemiä.

Ja mitä vihollisiin tulee ne ovat melko älykkäitä sillä ne osaavat toimia ryhmissä ja auttaa kavereitaan esim. ammun vihollista kaukaa tarkkuuskiväärillä jalkaan hän kaatuu ja yrittää tuskissaa nousta ylös, mutta jos hänen kaverinsa huomaa että hän on loukkaantunut hän menee oitis apuun, ja osaa myös samalla turvata oman kulkureittinsä kaverin luokse ja sen jälkeen kun tämä on kaverinsa luona hän kirjaimmellisesti otta hänet kantoon ja vie tämän turvaan, mutta siinä pelaaja saa pallon haltuun, koska nyt hänellä on täydellinen mahdollisuus tappaa molemmat lävistämällä tarkkuuskiväärin luodilla. Mutta ihmettelin sitäkin välillä, että aivan kuin vihollisten tekoäly menisi niin sanotusti pois päältä, kun joskus käy siten, että vihollinen juoksee suoraa tietä ohi aivan minun nokan edestä, ja ei olisi huomannut minua. Ja välillä tuntuuu kuin ne huijaisivat, koska he näkevät ja osuvat todella kauas, vaikka olisinkin keskellä viidakkoa ja vieläpä puskassa.

ASEET JA RÄJÄHTEET MESSIIN

Ja mitä aseisiin tulee pelaaja voi kantaa kerrallaan neljää erillaista: viidakkoveitsi(se on kylläkin aina mukana, siitä ei pääse mihinkään), pistooli, jonkinlainen toinen ase kuten rynnäkkökivääri(AK-47),
tarkkuuskivääri(dragunov), haulikko(SPAS-12) tai konepistooli(mp5) ja raskas ase kuten vaikkapa sinko, raskas konekivääri, ja pelaajalla on mukanaan aina syrettejä(Adrenaliini piikkejä), jos niitä ei ole sattumoisin päässyt loppumaan ja pelaaja voi käyttää niitä tietenkin itseensä, mutta myös kavereihinsa, jos tämä sattuu olemaan loukkantuneena maassa. Jos tekee papille tehtäviä niin häneltä saa Malaria-pillereitä(pelaaja saa pelin kuluessa ns. malaria kohtauksia, joten niitä varten on oltava näitä pillereitä, mutta pelaaja kestää noin 4 kohtausta, jonka jälkeen hän voi heittää itselleen hyvästit). Ja aseet ruostuvat ajan myötä, ja sitä mukaan alkavat jumittumaan ja tämän myötä myös kirjaimmellisesti hajoavat palasiksi, näin sattuu usein jos nappaa vihollisen aseen maasta, mutta asekauppiaan aseet ovat laatu tavaraa ja kestävät paremmin

JOO TÖRMÄSIN TUOSSA BUGIIN AAVIKOLLA

Pelissä toki bugejakin löytyy esim. Itse törmäsin sillaiseen että en voinut päättää tehtäävääni, kun piti puhua ystäväni kanssa mutta se ei vain suostunut vaikka "Action"-kuvake oli näkyvissä, no ei se mitään vaikka jouduin harppaamaan 26% peliä taaksepäin, nykyään olen jo kaukana siitä kohdasta jossa se bugi ilmaantui.

YHTEENVETO

Peli pitkäikäisyyttä lisää toki myös nettimoninpeli, mikä on kylläkin täyttä kuravelliä itse en todellakaan pitänyt tästä ja tämä ei ole oikeastaan mitään verrattuna esimerkiksi bad companyn nettipeliin. Mutta sen sijaan on myös ikioma kenttä editori joita voi julkaista Nettimoninpeliin pelattavaksi.

Matkani kyllä loppui aikoja sitten, mutta myös uusinta reissu Afrikkaan ei olisi pahitteeksi, ehkä joskus sitten.

Plussat:
+Grafiikka
+Idea
+Aseet
+Iso pelimailma
+Vihollisten tekoäly...
+...ja vihollisten jallittaminen
+Realistinen tuli
+Ilmasto ei ole enään pelkkänä rekvisiittana

Miinukset:
-tehtävien samanlaisuus eli toistaminen
-tehtävään ajo tai tehtävän antoon ajo välillä tylsää
-Viholliset kestävät välillä liikaakin kuritusta...
-... ja joskus heillä on ihme kyky nähdä pelaaja vaikkapa joen toiselta puolelta pelaajan kykkimästä puskasta
-moninpelissä aseet eivät ole niin tehokkaita ja muutenkin nettipeli on täyttä kuraa

Käyttäjäarviot7
Keskiarvo: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10