Suomi
JäSENARVIO

Resident Evil

Resident Evil Remake(Gamecube)

Biohazard,kuten japanissa se lausutaan,mutta täällä paremmin tunnettu resident evil,oli huikea hitti ilmestyessään PS1:lle.Peli yhdisti kauhun ja toiminnan sellaisella tavalla mitä ei oltu ennen nähty.Kyse oli survival horror(selviytymis kauhu)genrestä,jota aikoinaan ennen resident eviliä tarjosi alone in the dark.

Alone in the dark oli ilmestyessään omaa peligenreään uraa uurtava tekele,josta koko genre taisi saadakin alkunsa.Pelissä pelaajan ohjaama hahmo saapuu taloon,joka on ihan muuta kuin tavallinen.Itse en ole pahemmin seurannut alone in the dark sarjaa,mutta pieniä yhtäläisyyksiä huomaa molemmissa.

Resident evil tarjosi taasen hieman samanlaisen kokemuksen,mutta paremmalla toiminnalla ja tarinan kerronnalla.Peli antoi pelaajan ohjattavaksi S.T.A.R.S ryhmän jäsenet jill valentinen ja chris redfieldin,jotka joutuvat kokemaan elämänsä kauheimmat kauhut.

Pelisarja on saanut jatko osia jo ainakin neljä kappaletta ja viides,joka ei enää ollut kovinkaan kauhua.Pelissä tarinan keskimmäisenä teemana on biologinen sota ja sen vaikutuksen aiheuttamat tuhokoneet.Raccoon cityn lähettyvillä olevalla metsällä oli tapahtunut mysteerisiä murhia?

Vuorilta oli raportoitu monien koirien/susien käyneen ihmisten kimppuun.Uhrit olivat kuuleman mukaan syöty elävältä.Tästä syystä paikallinen poliisi päätti lähettää stars ryhmän tutkimaan asiaa.Ryhmän helikopteri rikkoutui yllättäen ja se joutui tekemään pakkolaskun läheiseen metsään.Sieltä ryhmä jalkautui ja lähti tutkimaan aluetta,joutuen näin ollen yllättävän hyökkäyksen kohteeksi.Ryhmä pakeni läheiseen kartanoon ryhmän johtajan,weskerin johdolla,josta koko sarja sai alkunsa...

Pelin kartano ja monet sen alueet toimivat ensimmäisen pelin tapahtuma paikkana ja ainakin minusta ne toimivat yllättävän hyvin.Vanha kartano keskellä ei mitään,tuo kiinnostavan lisän pelin tapahtuma rikkaaseen tarinaan.Tarina ohjaa pelaajan umbrella yhtiön syvyyksiin ja sen aiheuttamiin haittoihin.Virus,joka on päässyt leviämään koko kartanoon ja sen osa alueisiin,on saastuttanut kaikki ja kaiken.Elävät ovat muuttuneet kuolleiksi ja kasvit mutatoituneet.Vitus,joka paremmin tunnetaan nimellä T,imeytyy ihmisen/eläimen kehoon,vaikuttaen kuolettavasti.Viruksessa on kuitenkin oma haittansa,sillä se herättää kuolleet eloon, tavalla jota ei soisi pahimmalle vihollisellekaan.

Unbrellan tarkoitus oli kehittää ihmisille rokotteita,jotka paranntaisivat.Mutta suunnitelmat menivät pahemman kerran pieleen ja yhtiö,joka ennen oli parantavan voiman kantaja,oli nyt bioaseiden johtava tutkija.

Pelin ensimmäisestä osasta on julkaistu jo monta versiota,monelle eri koneelle.Paras näistä on mielestäni juuri tämä,remake(gamecube).

REMAKE

Remakessa on parannettu grafiikka,hieman myös ohjaus,alueita on muutettu sopivan pituisiksi ja pelissä on nyt mahdollisuus puolustautua zombien hyökkäystä vastaan erinäisillä aseilla.Näin ollen peli hieman helpottuu,mutta ei liikaa.Pelin rytmi on parempi myös,kun esim.maanalaista aluetta on lyhennetty.Siellä aina pelkäsin hunttereita!

Ohjaus on aika sama mitä ennenkin,pienillä parannuksilla tietysti varusteltuna.Ohjaus on hieman sujuvampi mitä se oli aivan ensimmäisessä PS1 versiossa.Mutta edelleen se"tankki"piinaa joitakin sarjan pelaajia.Minua taas se ei hetkauta.Se sopii siihen kuin juusto leipään.Ensimmäisessä pelissä on vielä niitä kuuluisia"etsi avain"pulmia,joista monella on oma mielipiteensä pitääkö niistä vai ei.

Pelin tallennus hoituu siihen samaan tapaan kirjoitus koneella käydessä.Ink ribbonit mukaan lukien..ARGH!

Grafiikka on ällistyttävää.En olisi uskonut että gamecubella saa tälläistä jälkeä aikaiseksi.Hahmot näyttävät enemmän kuin eläväisiltä ja taustat ovat hienompia kuin koskaan aiemmin.Resident evil pelit ovat aina olleet grafiikan osalta alansa huippua.

Peli sisältää myös salaisia pelitiloja,jotka saa läpäisemällä pääpelin.Yksi niistä on granaateilla varustettu ex-stars bravo ryhmän jäsen,tosin nyt vain zombina.Sitä ei voi ampua,koska muuten seikkailut päättyvät siihen.Toinen on näkymättömät viholliset,mikä ei ole kovin hauska loppujen lopuksi.Syyn varmaan arvaattekin jo.Sitten löytyy vielä vaikeampi vaikeus taso,jossa pelin arkkujen sisällöt eivät siirry automaattisesti/normaalisti paikasta toiseen.Joten pelaajan on mietittävä tekemisiään enempi kuin koskaan.Minkä tavaran jättää ja mihin?

Näin ollen gamecuben resident evil remake vie pidemmän korren PS1 versiosta.Sama peli,mutta hieman uudistettuna.Siitä lisänimi "remake".

Erittäin hyvä,muttei täydellinen.Näin ollen kuitenkin omasta mielestäni yhä paras osa resident evil sarjan peleistä ja näin ollen se on todellakin ansainnut ysinsä.

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10