Suomi
JäSENARVIO

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Kirjoittaja: Dalen   2009-02-12

Tämä toinen Remedyn tekemä Max Payne parantaa ykkösosasta niin hyvässä kuin pahassakin. Kertauksen vuoksi kerron ykkösosasta, Max Payne-peli tuli tutuksi Bullet Time tehosteellaan, jossa aika pysähtyi ja sen saattelemana pystyi heittäytymään melkeinpä, joka suuntaan, ja tätä bullet timea käytetään myös kakkososassakin

PROLOGUE

Peli alkaa siitä kun Max Payne herää sairaalan vuoteeltaan tietämättään, miten ja miksi sairaalan on joutunut, joten nyt alkaa pako sairaalasta ja huomaa toisekseen, että hän ei ole yksin siellä vaan hänen seuranaan on myös hyvin koulutettuja commando-rosvoja.
Päästyään ruumishuoneelle hän huomaa työkaverinsa kuolleena siellä. Ja siitä liikkeelle lähtee erikoinen tapahtumakulku.
Ja Max Payne 2 tapahtumat sijoittuu kaksi vuotta ykkösosan tapahtumista ja hän on juuri pääsemässä yli perheensä murhasta ja sen tuottamasta tuskasta.

MUSIIKKI

Pelin aikana soi tunnetun Poets Of The Fall-yhtyeen biisi "Late Goodbye", joka soi muun muassa hahmojen hyräilyllä, pianolla soitettuna yms. ja tämä parantaa Max Paynen musiikkia ja äänimaailmaa entisestään.
Ja eikä parane unohtaa pelin tunnusmusiikkia, mikä myös soi ykkösosassa.

TAPPELUA JA RÄISKINTÄÄ

Pelissä tunnetusti myös ammutaan ja tapellaan.
Nyt myös Max Paynella on enemmän aseita käytössään kuin ykkösosassa, ja heittäytymisen jälkeen Max voi jäädä maahan niin kauaksi aikaa kuin lippaassa on panoksia, siis tämä on uudistus mitä ei ollut vielä ykkösosassa, mikä ärsytti välillä tosi paljon.
Ja toki ykkösosasta tutut lyönnitkin on tässä pelissä sitä varten jos reikäraudasta sattumoisin loppuu panokset.

MUUT UUDISTUKSET

Myös grafiikka on tietenkin kokenut päivityksen, kuten myös äänimaailma ja tarina (tietenkin), mutta tarina ei ollut yhtä hyvä kuin ykkösessä, sillä se ei ollut niin surullinen, mutta kyllä se silti sitä vähän oli, mutta ei niin paljon.

YHTEENVETO

Remedy ylitti taas kerran itsensä ja vielä paremmin kuin ykkösosassa, tämä taitaa olla vieläkin yksi parhaimmista suomalaisten tekemistä peleistä, suosittelen ellei pelin kesto haittaa, mutta tämän pelin voi vetää myös toistamiseen läpi!

Plussat:
+Ääni
+Musiikki
+Tarina, juoni
+Bullet Time!!
+Grafiikka

Miinukset:
-Lyhyt kuin mikä
-Tarina huonompi kuin ykkösosassa
-Ehkä tekoäly uupuu välillä

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10