Suomi
JäSENARVIO

War Rock

Kirjoittaja: Dalen   2009-02-14

Tämä nettiräiskintä peli kärsii niin huijareista ja bugisuudesta ja identiteetti ongelmista, mutta yllättää myös monipuolisilla kentillä ja monilla ajoneuvoillaan.
Ja kuten äsken sanoinkin niin pelissä ei ole varsinaisesti minkäänlaista tarinaa/ juonta, eli siinä vain räiskitään ja lahdataan muita ihmispelaajia, ja peli on moderni sotapeli.

WIUUU KABOOM! RÄTÄTÄTÄTÄTÄTÄ KLIK KLIK!

War Rock on eräänlainen ensimmäisestä persoonasta kuvattu räiskintä, jossa ottavat yhteen kaksi joukkuetta:
Derbaran: joukkueen tunnistaa kellertävästä vaatetuksestaan, ja tämän joukkueen nimi tulee derbaran nimisestä valtiosta.
N.I.U: joukkueen tunnistaa vihreästä vaatetuksesta, ja nimi on lyhenne "National Independence Union".
Aseita on vinopino, mutta niitä ei voi ostaa omaksi vaan joko vaihtiehtoisesti 24 h, 3 päiväksi, 1 viikoksi tai 4 viikoksi vuokrata, mikä on todella ärsyttävää.
Ja niitä ostetaan eräänlaisilla "Dinareilla", jotka toimivat niin sanotusti pelin valuuttana ja niitä saa aina yhden matsin päätteeksi jonkun määrän, eli riippuu ihan pelaajasta, ja jos teet uuden käyttäjän niin saat 20 000 dinaria tälle.

HMM.. OLENKO NORMI SOTILAS VAI...?

Pelissä on tietenkin hahmoluokkia ja näitä on viisi:
ENGINEER: eli Insinööri, jos tämän valitset niin voit korjata muun muassa autoja, lentokoneita ja helikoptereita esimerkiksi.
Ja hänellä on vakio aseinaan, MP5-konepistooli, Colt 45 ja jakoavain.
MEDIC: eli lääkintämies, mutta tässä tapauksessa nainen ja pelin ainoa sellainen, hän voi parantaa joko itseään tai tovereitaan, joko ensiapu-pakkauksilla tai "ruiskepistoolilla".
Vakio aseinaan tämä neiti kantaa, MP5-konepistoolia, Colt45 ja "Ruiskepistoolia".
SNIPER: eli tarka-ampuja, joka noh nimensä mukaisesti voi ampua kaukaakin olevia kohteita ja vinkkinä lukijalle tähtää aina päähän, koska se tappaa aina kertalaakista ja muista jos ammut kaukaa niin tähtää hieman ohi päästä, koska nämä tarkkuuskiväärit ovat siihen mennessä jo melko epätarkkoja.
Aseita tämä omistaa, M24-Sniper, Colt45 ja 2 Kpl kranaatteja.
ASSAULT: eli niin sanotusti normi rivisotilas, joka pärjää niin lähitaistelussa, kuin hieman kaukaakin, mutta ei niin kaukaa kuin tarkka-ampuja. Tämä äijä kantaa vakio aseinaan, K2-Assault Rifle, Colt45 ja 2 Kpl kranaatteja.
HEAVY TROOPER: eli raskaiden aseiden asiantuntija, voi kantaa muun muassa sinkoa, minigunia ja miinoja, tämä hahmoluokka on todella tehokas jos osaa käyttää päätään, sillä tehokkaiden aseiden vastapainona on tietenkin niiden paino, joten keskelle tulilinjaa ei kannata lähteä hortoilemaan painavalla aseella. Ja vakio aseet taas olivat, Panzer Faust(sinko suom. rautanyrkki), Colt45 ja TMA-1A maamiinat(jolla saa isoimmankin tankin kaadettua.

PISKUISISTA KENTISTÄ, JÄTTIKENTTIIN

Pelissä on kolme kenttäluokkaa missä on eri tehtävänsä, ja kulkuneuvonsa.
CQC: eli Close Quarter Combat on näistä kenttäluokista pienin eli pienet kentät, missä saa kokemus pisteitä eniten jos osaa pelimuodon niksit ja joukkueiden tehtävät täällä ovat:
Plant and refuse: Selvä Counter Striken kopio, eli N.I.U joukkueen on varmistetava, että Derbaran joukkue ei pääse räjäyttämään elintärkeitä, esineitä/asioita, ja päinvastoin.
Free For All: Eli tässä ei ole mitään muuta sääntöä kuin "ole paras", sillä tämä on kaikki vastaan kaikki ja vaatetus on pelaajilla musta.
URBAN OPS: Eli keskikokoiset kentät, näissä tulee mukaan kulkuneuvot eli tankit, pienemmät tankit, Humveet(kaikki) ja helikopterit tehtävinään ovat sitä perus "Team DeathMatch":ia ja Free For All:ia.
BATTLE GROUP: Tämä ja äskeinen pelimuoto on myös apinoitu, mutta tällä kertaa battlefieldistä, voi voi sentään! Ja viimeistään tässä on mukana kaikki kulkuneuvot eli nuo mitkä Urban Opsissa oli ja vielä lentokoneet.
Ja tehtäviä on pelkkää "Team DeathMatchia".

HAAHAA KATTOKAA OON KENRAALI!

Pelissä on eräänlaisia arvomerkkejä, mutta näistä ei ole mitään muuta hyötyä kuin se että saat aukaistua tiettyjä aseita, kun tavoitat tietyn tason.
Pelissä on ymös Premium eli maksullinen jäsennyys, mutta en kyllä tajua miksi tällaista menevät ostamaan, mutta kumminkin Premiumi jäsennyyksiä on kolme: Pronze, Silver ja Gold, ja tämän avulla saat myös tiettyjä aseita käyttöösi. Nyt kun vielä muistan niin vain premiumit voivat reportata Huijareista eli ilmiantaa Adminille.
Pelin niin sanottu "PunkBuster", mikä pitää hakkerit ja sun muut huijarit poissa ei kuitenkaan tee tätä vaan pikemminkin suorastaan imaisevat ne pelin sisään.

ÄÄH PERHANAN HAXERIT!

Kun pelinautinto on muutenkin ollut maassa niin sitä ei auta yhtään se, että noin yksi, neljännestä pelaajasta on hakkeri, ja nämä tuo pelin bugit, sillä voi harmi kun peli on juuri pilattu tällä, kun bugeja vilisee joka nurkassa niin ei voi muuta kuin käpertyä sikiö asentoon ja toivoa kuolevansa pois.
Ja kun soppaan lisää todella huono toteutus niin ei voi muutakuin harmitella.
No ainakin voimme nähdä sen asian valopilkkuna, että peli toimii melkeinpä moitteettomasti vanhallakin rämä koneella.

YHTEENVETO

War Rock yrittää olla samaan aikaan nopea räiskintäpeli ja massiivinen sotapeli epäonnistuen kummassakin. Päälimmäisenä mättää heikko toteutus, sillä sama on nähty monessa pelissä huomattavasti paremmin toteutettuna. Todella pienissä erissä ihan siedettävää aivojen nollaamisräiskintää jossei kiinnitä liikaa huomiota vaatimattomaan ulkoasuun. Paketista ei kuitenkaan kannata maksaa, vaan kokeilla netistä ladattavalla versiolla.

Plussat:
+Monipuolisuus
+Ilmainen
+Toimii vanhallakin koneella
+Paikoin hyvää sotaisaa musiikkia

Miinukset:
-Bugit
-Toteutus
-Äänet
-Hakkerit
-Apinoi CS:ää
-Apinoi Battlefieldiä
-Premium
-Aseita ei saa omaksi vaan vuokraksi
-Umpi tyhmä PunkBuster ja vielä huono sellainen

Sanoisin että 6- ja 5 1/2 välimaastosta löytyy oiva arvosana tälle pelille...

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10