Suomi
JäSENARVIO

Enter the Matrix

Kirjoittaja: Dalen   2009-03-06

Kun kerran tein Path of Neostakin arvion niin teen nyt myös tästä ja tämänkin on kehittänyt Shiny Entertaiment ja julkaissut Atari ja peli myös sijoittuu tähän elokuvaan, mutta vain kahden muun sivuhenkilön näkökulmasta.
No mutta katsotaan millainen soppa on tehty.

MISTÄ PELI MAHTOIKAAN ALKAA JA LOPPUA?

Eli peli alkaa siitä mihin ensimmäinen Matrix-leffa jäi eli Neo tajui olevansa virtuaalimessias, kaiken voittava ja vapauttava jumala.
Mutta ei pelin päähahmona ei nähdä Neota ja hyvä jos edes pelin missään vaiheessa, mutta noista hahmoista kerron sitten myöhemmin.

Peli loppuu vähän ennen kuin kolmas leffa, sillä peli jää siihen kun lennetään ilmatyynyalus Logoksella pitkin putkistoja ja lopulta satamaan missä viimeiset ihmiset valmistautuvat sotaan.

ENTER THE MATRIX

Heti pelin alussa pelaaja saa valittavakseen kahdesta eri hahmosta toisen ja nämä hahmot ovat Ghost ja Kapteeni Niobe ja kun aikaisemmin mainitsin niin näiden kahden hahmon näkökulmasta tarina kulkee ja melkein samojen tapahtumia pitkin kuin elokuva.

Näillä hahmoilla on tasan samat vahvuudet ja heikkoudet, joten erona näiden kahden välillä ei ole muuta kuin sukupuoli, ulkonäkö ja muutama erinlainen tehtävä. Pelissä pääsee myös auton rattiin mikäli pelaaja valitsee Nioben hahmokseen, ja jos valitsi Ghostin niin hän toimii aina tykkimiehenä ja kesken peliä ei voi hahmoaan vaihtaa. Ja myös pari tehtävää on erillaisia reiteiltään nillä hahmoilla.

Myös elokuvan tavoin tavataan Agentteja, mutta tässä pelissä aina kun Agentin näkökentässä näkee, niin on järkevintä ottaa jalat alle ja lähteä pakosalle, sillä nämä ovat tässä mahdottomia, ensinnäkin Agentit ovat pirun kookkaita eli lyönnit eivät välttämättä edes tee naarmuakaan näihin, ja toiseksi Agentit ovat pirun vahvoja pari lyöntiä niin saat etsiä itseäsi maasta. Kolmanneksi Agentteihin ei voi osua millään tuliaseella, sillä he ovat inhimillisen nopeita eli näiden kolmen asian takia on syytä lähteä livohkaan, mikäli mahdollista. Mutta onneksi näihin Agentteihin törmää vain harvoin, eli pienenä vinkkinä: On turha pelätä, että joka nurkan takana lymyää Agentti, sillä näin se ei ole.

Myös pelin mukaan on pakattu tutut Kung-Fu liikkeet Focuksen säestämänä, ja tätä Focusta voi tietenkin käyttää tuliaseiden kanssa heittäytessä ja niin edes päin.
Näin muistin virkistykseksi voin kertoa mikä se Focus nyt taas olikaan. Focus eli keskittyminen on tässä pelissä eräänlainen Bullet Time eli hidastus jolloin pelaajalla on mahdollisuus väistää ja ennakoida tulevia hyökkäyksiä ja tätä voi käyttää koska vain haluaa, mikäli Focus mittari ei ole tyhjä.

LENSIN ULOS MATRIXISTA HÄH?

Pelin huonot puolet ovat ilmi selvästi ajo tehtävissä, sillä Autoilusta on tehty niin yksinkertaista, että kipeää tekee. Törmäily ei vaikuta mihinkään eikä ajotuntumaa ole. Edes kaasu pohjassa ajamisessa ei ole vauhdin tunnetta. Ghostina pelatessa autoa ei edes ajeta itse, vaan pelaajaa ikävystytetään poliisiautojen räiskinnällä.

Ilmatyynyalusjakso on jo niin luokaton, että se on syystäkin piilotettu pelin loppuun. Grafiikka on kuin viiden vuoden takaa, eikä pelitaitoa kysytä edes sen vertaa kuin koomapotilaille mitoitetuissa autoajeluissa.

Myös pelin grafiikka on välillä niin ja näin vaikka peli onkin vanha ja myös Bugit pilaavat tietyissä kohdissa peli-ilon lähes täysin, sillä jos pelaajan pitää juosta vaikkapa jostain ovesta ulos ja sitä kautta tehtävän läpi niin voi joskus ovi olla aukeamattaki bugien takia.

YHTEENVETO

Suosittelisin peliä, ehkä sellaisille, jotka tietävät jonkin verran Matrixista ja elokuvasta, ettei pelaaja mene aivan tillin tallin pelissä.
Vioistansa huolimatta peli osaa välillä olla todella viihdyttävä ja myös komea(aianakin hahmojen animointijen perusteella) ja nuo lukemattomat taistelut sekä lähi, että tulitasitelut ovat erittäin mielyttäviä varsinkin kun pelin hallitsee ja sun muut niksit ja onneksi ajo/lentely tehtäviä on harvassa ja niitä on vähän niin peli ei siitä hirveästi kärsi.

Plussat:
+Focus
+Tuli/lähitaistelut
+Jalan kuljettavat tehtävät
+Hahmojen animointi on välillä todella näyttävää
+Tarina kahdesta eri näkökulmasta
+Paljon aseita

Miinukset:
+Lukemattomat Bugit
+Knettien yksityiskohdista olisi voinut ottaa vähän enemmän irti
+Ajo/lentely tehtävät
+Välillä tunnelma puutuu

7- sanoisin oikean arvosanan tälle pelille.

Keskiarvo: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10