Suomi
JäSENARVIO

Need for Speed: Most Wanted 2005

Kirjoittaja: Dalen   2009-03-07

"Ajan pitkin kaupungin katuja, on päivä, lasissa on nopeutta lähemmäs 200 km/h ja ajan 60 km/h nopeusrajoitetulla tiellä, yht`äkkiä eteeni kurvaa poliisi ja ajattelen voi hemmetti jäinkö nyt kiinni? En, en vielä. Poliisi huomaa minut ajaessani 150 km/h, hän lähtee perääni ja saan hänet harhautettua ison donitsi rinkulan alle"

Näitä kuuluisia jeparin harhautuksia on tullut pelissä tehtyä ja siten päässyt pakoon ja saanut haluamansa eli kyseessähän on Need For Speed: Most Wanted, missä poliisit ei armoa anna ja kokoajan on oltava kieli keskellä suuta, että pääsisi poliiseja pakoon niin kisassa kuin vapaa ajossakin, mutta nyt mennään pintaa syvemmälle.

NO VOE HELEVATA HÄVISIN KAARANI

Peli alkaa kun pelin päähenkilö, mistä sen koommin ei edes puhuta häviää BMW M3 GTR:nsä blaclist ykköskuskille Razorille ja miksi hän meni häviämään? Koska BMW hajosi kesken kisan ja vuoti kaiken öljyn kadulle ja luhistui siihen. Kisan jälkeen hän joutuu antamaan auton avaimensa Razorille ja paikalle sujahtaa tietenkin poliisit, juuri silloin kun niitä vähemmän odottaisi ja päähenkilö pidätetään, mutta hänen "tyttökaverinsa" saa hänet hommattua ulos sieltä ja antaa kukkaron täytettä eli rahaa hänele uuteen autoon ja aluksi tietenkin on saatvailla vain kehnoimmat autot, mutta jostai liikkeelle on lähdettävä, eikö vain?

Heti kun pelaaja on saanut ostettua auton alkaa matka Blacklistiä ylöspäin eli tosipahojen kuskien luetteloa ja tietenkin ykkösenä loistaa tämä Razor ja tietenkin pelaajan autolla BMW:llä, pelaajan päästäkseen listaa eteenpäin aina ykköseksi asti on voitettava kisoja ja kerättävä palkkiota taka-ajoista eli poliisi ottaa kiinni pelaaja, ja myös tietenkin viritettävä autonsa huippukuntoon niin sisältä kuin ulkopuoleltakin. Ennen myös Blacklistin kisaajaa vastaan täytyy suorittaa sen tekemät saavutukset, kuten voittaa tietty määrä kisoja ja kerätä tietty määrä palkkiota ja tietenkin tämä aina vaikeutuu mitä lähemmäs Blacklistin kärkeä pääset.

POLIISI AJAA SINISELLÄ AUTOLLAAN

Myös kuten äsken sanoin niin pelissä poliiseja, nuo katuja vahtivat silmä tarkkana ja ottavat kiinni pienenki rettelöitsijän. Myös poliisien vaikeustaso nousee pelin edetessä loppuaan ja samalla on myös oltava parempi auto, jotta pääset karkuun ja niin edelleen, ja tällä tavalla palkkiota hankitaan eli poliiseja täytyy vain ajaa karkuun ja tuhota valtion esineitä ja niin edes päin. Lopulta kun poliisit vaikeutuvat niin aikaa ei edes riitä silloin muuhun kuin karkuun ajamiseen ja myös eteen tulee piikkimattoja joita täytyy tietenkin väistää ellei halua jäädä kiinni.

Mutta jos pelaaja jää kiinni hän saa aina yhden merkinnän ja kun niitä on tarpeeksi auto takavarikoidaan ja aina yhden kiinni jäämisen jälkeen Poliisien vaikeustaso laskee ensimmäiseen tasoon ja myös auton muokkaus pienentää poliisien vaikeustasoa, koska jos auto on erillainen niin he eivät tunnista sinua epäyllyksi. Myös poliiseja tulee keskellä kisaa jolloin on myös niitä karkuun päästävä eli pitää myös voittaa, että päästä karkuun, joten virheisiin ei ole varaa.

SUOMI SOI JA KUMI PALAA

Myös tässä pelissä voi valita kielekseen Suomen ja se ei tietenkään tarkoita sitä, että hahmot puhuvat Suomea vaan niissä on suomen kieliset tekstitykset, jotta vähemmän Englantia osaava pääsee hyvin mukaan, ja kaikki muutkin ovat suomeksi kuten valikot ja niin edelleen.

MONINPELI

Pelissä voi myös mitellä kaverin kanssa samassa koneessa tai netissä, mikä on kylläkin huono, sillä jos sinulla Fiat Punto niin vastustajilla on tyyliin Gallardoa ja Corvettea.
Mutta jaetulla ruudulla peli on ihan kiva pelimuotoineen päivineen, ja auton voi valita joko ura auton, itse tuunaaman tai jonkun muun.

YHTEENVETO

Peli on yksinpelinä sekä jaetulla ruudulla erittäin kivaa ajanviettoa, mutta nettimoninpelin en laskisi varaa, sillä se on huono kuin mikä, myös graafisesti peli on hyvin toteutettu ja äänien kanssa. Suosittelisin peliä sellaiselle henkilölle, joka pitää auto peleistä paljon, sillä ajamista peli tarjoaa nimeään myöten.

Plussat:
+Grafiikka
+Äänet
+Tunnelma
+Autot
+Iso Pelimaailma

Miinukset:
-Nettimoninpeli
-Vähän tuunattavaa
-Ja vähän autoja
-Välillä niin tuskallisen vaikea

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10