Suomi
JäSENARVIO

Skate 2

Kirjoittaja: Dalen   2009-03-13

Liu`un pitkin New San Velonan mäkeä, näen hyppyrin ja en voi olla hyppäämättä siitä, joten lautani ohjautuu hyppyrin suuntaan, lennän ilmaan ja hetken mietin "en voi kaatua. Voi ei lauta viippuu ja vaappuu miten sattuu" No en kaatunut, hetken saan levähtää, kun taas viedään vauhti on hurja, mutta sitten eteen tulee poliisi ja tietenkin hän vihaa skeittareita, joten hän lyö minut nyrkillä asfalttia vasten, mutta onneksi parin huudon jälkeen hän jättää minut rauhaan

Jep jep eli kyseessä on maailman omaperäisimmän skeittipelin paluu, joka jatkaa siitä mihin ykkösosa jäi ja pistää siitä paremmaksi niin hyvässä kuin pahassakin.
Muuten tässä pelissä skeittaus ei ole niin hankalaa, kuin alkutekstissä annoin ehkä ymmärtää, mutta kaikki muu siitä on täyttä totta.

SKATER IS BACK IN BUSINESS

Heti pelin alussa pelaaja pääsee vankilasta pois, johon hän oli joutunut ykkösosan lopussa. Hänen kaverinsa hakee hänet autollaan ja samalla kurvataan paikkaan, jossa pelaaja saa muokata pelihahmoaan mieleiseksi niin ulkonäöltään, kuin vaatetukseltaankin. Näitä vaihtoehtoja on paljon, todella paljon, sillä pelaaja saa hahmonsa melekin itsensä näköiseksi(heh ei nyt ihan) ja vaatteet maksaa ja pelaajalla on aluksi noin 500 dollaria.

Rahasta puheen ollen sitä saa melkein joka paikasta. Aluksi sitä saa vähän, mutta sitten sitä rupeaa kertymään ja niin edelleen, myös osa vaatteista on lukittu. Eniten rahaa saa muistaakseni DH kisoista eli Down Hilleistä, siinä tehdään niin, että pelaaja asettaa summan vaikkapa 5,000 dollaria ja myös muiden osapuolten, joita on kolme on pistettävä sama määrä kahisevaa peliin. Sitten kisataan eli voittaja on se kuka pääsee mäen ensimmäisenä alas, ilman että aika loppuu. Sen jälkeen voittaja kerää kokopotin taskuunsa eli esimerkkinä 20,000 dollaria, ei paha!

Hahmo muokkauksen jälkeen on päästävä Slappy`s Parkiin eli Slapyn skeittipuistoon. Tuo matka toimii lähinnä tutoriaalina, jossa tietenkin opetellaan pelin niksit, sun muut.
Noh matkan jatkuessa Slapyn puistossa, niin sielläpitää tehdä pari valokuva tehtävää, jonka jälkeen pääsee vapaaseen maailmaan ja tätä kaupunkia ei ole mitenkään rajoitettu, kuin muun muassa GTA:ta, sillä pelaaja pääsee minne haluaa ja koska haluaa. Eli paikasta ja ajasta ei ole kiinni.

Rahat voi sijoittaa joko vaatteisiin ja sun muihin vermeisiin tai skeittipuistoon, jotka ovat kalliita. Halvin puistokin taisi maksaa 56,000 dollaria jos oikein muistan.
Ja kallein vaate/hely taitaa olla kellokaulakoru, joka maksaa miiljona dollaria.
Vaatteita saa aukaistua voittamalla hhasteita ja tehtäviä tekemällä.

San Velona on puolestaan ristitty New San Velonaksi sen myötä kun se rakennettiin uudelleen Mongocorp-yhtiön toimesta(Jota vastaan pitää kapinoida pelin aikana) ja sen takia, koska siellä pääsi myllertämään luonnonkatastrofit, pelaajan ollessa vankilassa. Siitä on tullut myös entistä ehompi ja sen kaupungissa, kun talsii niin siellä kävelee kuin suurkaupungissa konsanaan.

Pelissä on myös monta eri tehtävä polkua, kuten Trasher ja Skate magasine, molempiin on kuvaus, sekä video tehtäviä, joita pitää vetää halutessasi edetä. Myös on lisätty Trasherin Hall of Meat, jonka idea on tunnetusti itsensä telominen, oi kuinka omaperäistä.

JUST DO IT, JUST FLICKIT

Miksi pelistä tuli yksi parhaimmista ellei parhain skedeilypeli? Siitä, että pelissä on vähintäänkin yksi omäperäisemmistä kontrolleista, joka vielä toimii, hyvin, erittäin hyvin etten menisi vannomaan. Hypyt sun muut temput tapahtuu oikean puolisesta analoogi tatista, ja vääntämällä sitä eri suuntaan. Toisesta tatista ohjataan itse pelaajan kehoa, että pystyy tekemään näitä 180 ja 360 asteen kierteitä.

Temppuja on myös melkein tuplasti enemmän kuin ykkösosassa. Myös laudalta pääsee pois, mikä on oiva uudistus, mutta se on tyritty melkein täysin, sillä se on todella vaivalloista, koska pelaaja kävelee pääasiassa vain eteenpäin eikä sivuttais ja peruuttamisesta ole hajuakaan ja muutenkin kävely on tyyppillistä parru takapuolessa kävelyä. Pelaaja osaa myös hypätä, että pääsee vaikeisiinpin paikkoihin ja niin edelleen.
Myös tavaroita voi siirrellä mielensä mukaan ja tehdä näin omia "Spotteja" joita voi julkaista netissä muille suoritettavaksi, onneksi tavaroiden siirtely on helppoa, mukavaa ja ennen kaikkea kivaa.

Pelissä itsessään on myös spotteja joita voi niin sanotusti ownata ja sen jälkeen "tappaa".

MY OWN CONTACTS

Pelaajalla on myös kännykkä, jolla voi merkata paikan, johon voi teleportata uudelleen matkojenkin päästä. Mutta myös sillä voi ja myös täytyy soittaa isolle mustalle eli Big Blackille, joka maksaa 500 dollaria, kun hän on paikan päällä niin hän varmistaa, että poliisit sun muut vartijat eivät pilaa suoritustasi. Sitten on myös Mike, joka ottaa tangoista ja sun muista palkit pois, jotta niistä tulee grindaukseen kelvollisiksi. Sitten on myös yksi nainen, mutta hänen nimensä on valitettavasti pääsyt unohtumaan, mutta hänen avulla tyhjentyvät uima-altaat vedestä skeittailua varten. Kännyllä voi myös soittaa Team Video Challengeja ja vaihtaa sponsoria ja miksei myös voisi haastaa S.K.A.T.E haasteeseen. Pientä nippelitietoa, nimittäin tuo S.K.A.T.E haaste on sellainen, että ensimmäiseksi toinen skeittari heittää tempun ja tämä olisi toistettava ja tämä jatkuu niin kauan kunnes toinen mokaa ja jokaisesta mokasta tulee yksi kirjain ja niitä tulee niin paljon kunnes kirjaimista muodostuu S.K.A.T.E.

SKEITTAA NETIN IHMEELLISESSÄ MAAILMASSA

Pelissä on myös nettipeli. Siinä on kaikki tehtävä muodot kuin yksinpelissä eli S.K.A.T.E, spotin ownausta ja niin edelleen, mutta myös on Free Skate pelimuoto, jossa voi skeitata vapaasti valitussa kaupungin osassa ja netissä! Myös kaverinkin kanssa siellä pääsee menemään jos mieli tekee. Free Skatessa voi myös asettaa haasteen, mutta sellaisen, että ketä saa eniten pisteitä aikarajan sisällä. Netissä voi myös äänestää parhainta videota ja katsoa kavereiden videoita.

TALTIOI UNOHTUMATON SKATE HETKESI

Pelissä on myös Replay editori, jossa voi editoida itselleen videon äskeisestä mokasta, hienosta tempusta ja niin edelleen. Videon kuva kulmaa voi vaihtaa vaikkapa kuvaamaan sivusta, kun oma pelaaja mokailee tai temppuilee, mitä nyt ikinä.
Video editori periaatteessa myös kehottaa hankkimaan Skate video packin, jonka saa PSN Storesta ja miksei myös Xbox Livestä, joka maksaa noin 15 euroa.
Oman videon voi julkaista netissä muiden katseltavaksi ja arvosteltavaksi.

KUN SKEITTARI KAATUU JA PAHASTI

Eli huonot puolet tähän kohtaan. Aikaisemmin jo mainitsinkin, että pelin kävelystä on tehty infernaalista(eli helvetillistä). Mutta myös bugit ajavat asiansa, sillä niitä todellakin pelistä löytyy ja paljon, ja kun ne pistävät vaikkapa kaatumisessa tuulemaan niin ei voi muuta kuin ihmetellä, sillä pelaaja menee solmuun kuin kuminauha ja singahtaa ties minne, samlla tuo pistää hymyn huulille, mutta välillä ärsyttää. Myös peli osaa olla tosi, tosi vaikea, sillä joskus suoritus vaatii täydellistä tarkkuutta ja onnistumista, että heikoimpia hirvittää. Myös näitä tehtäviä sai yrittää useampaan otteeseen.

YHTEEVETO

Kyllä täydet pisteet tälle mesteriteokselle pitää antaa vaikka kävely ja bugisuus on ärsyttävää, mutta se on pieni seikka siihen verrattuna mitä peli tarjoaa, sillä pelin on todella pitkä ja kontrollit ovat parhaimpia ja omaperäisempiä mitä olen koskaa nähnyt, saatika koittanut. Suosittelen tätä peliä oitis sekedeily pelien ystäville. Tätä parempaa skeittipeliä ei edes ole.

Plussat:
+Kontrollit
+Grafiikka
+Monipuolinen
+Tehtävät
+Kävely mahdollisuus(osittain)
+Spottien tekeminen
+RePlay Editor
+Nettipeli

Miinukset:
-Bugit
-Kävely(osittain)
-Välillä myös niin pirullisen hankala

Keskiarvo: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10