Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
JäSENARVIO

Halo 2

( Vihdoinkin se lupaamani Halo 2 arvio. Jos ei tiedä mitä Halo: Combat Evolvedissa tapahtui ja mitä tulee tapahtumaan Halo 2:ssa, sekä haluaa välttyä spoilauksilta, käänny tässä ja nyt. )

Halo: Combat Evolved oli menestys Xbox-pelikonsolilla ja peli jäi sellaiseen kohtaan että jatkoa varmasti odoteltiin. Halo 2 jatkaa lähestulkoon siitä mihin jäätiin.

They called it Pillar of Autumn

Peli lähtee käyntiin joksenkin yllättävästä näkökulmasta. High Charity, Covenantien avaruusalusmainen pyhä kaupunki, on saapunut massiivisella laivueella tuhoutuneelle Halolle, jonka Master Chief räjäytti edellisen pelin lopussa. High Charityssa on menossa jonkinlainen oikeudenkäynti, jossa kuulusteltavana Thel Vadamee niminen Elite, Seeker of Truth nimisen avaruuslaivan superkomentaja. Pelaaja saa selville että Covenant pitää Haloa pyhänä esineenä ja että Thel Vadamee epäonnistui puolustamaan sitä kerettiläisyydesä takia. Siis häh? No se selviääkin pelin edetessä.

Samoihin aikoihin Master Chief on palannut Maahan. Hän, Cortana, kersantti Johnson ja muutama muu selvisivät Halolta ainoina elonjääneinä. Tämä johtunee siitä, että Chiefin ja kumppanit ylläti eräs parasiittirotu nimeltä Flood. He ovat Cairo Stationissa pelin alussa ja kyseessä onkin mitallinjakohetki. Kapteeni Keyesin tytär Miranda tulee tässä vaiheessa tapahtumiin mukaan. Sitten "yllättäen" Covenant hyökkää.

Kahdet kasvot

Halo 2 muuntaa pelattavuutta ensimmäisestä. Alussa Master Chief saa uudemman version avaruushaarniskastaan johon sitten onkin tehty lisäyksiä ja muutoksia. Chief pystyy nyt hyppäämään korkeammalle, selviää korkeammista pudotuksista, parannuslaukkuja ei enään tarvita ja muutamia muita ehkä ei niin pelattavuuta muuttavaa juttua.

Yksi isoista uudistuksista on myös että pelaaja voi pitää käsisään nyt kahta pienempää asetta samaan aikaan, näin tehden erilaisia tehokkaita variaatioita. Tämän lisäksi pelaaja tietenkin voi samalla kantaa yhtä asetta selässään. Tämän ansiosta myös muutama uusi ase on tullut mukaan peliin, mutta ainakin yksi ase jätettiin pois ja joitakin aseita on muunneltu. Mukana on myös uusia aluksia ja tällä kertaa nekin ottavat lämää. Liikaa tulivoimaa saatuaan, kulkuneuvosta hajoaa palasia ja aivan liian paljon saatuaan se räjähtää käsiin. Tietenkään ei ole minkään valtakunnan "ajoneuvon elinvoimapalkkia" näkyvissä, joten pitää arvioida milloin se kosahtaa. Ajoneuvoa nyt voi siis käyttää myös kilpenä ajaessa joka on hieno juttu. Mutkittelu siis kannattaa.

Sitten kaikkein yllättävin muutos. Bungie piti tätä salassa niin kauan kunnes pelaajat pelasivat peliä tarpeeksi pitkälle. Covenant antaa Thel Vadaamelle mahdollisuuden tulla Arbiteriksi, joka tekee töitä niin kauan kunnes kuolee taistelutantereella. Tässä vaiheessa pelaaja hyppääkin hänen saappaisiin. Hieman eroten Master Chiefistä, Arbiter(käyttäkäämme nyt tätä nimeä) pystyy muuttumaan muutamaksi sekunniksi näkymättömäksi, mutta ei omaa taskulamppua. Tämä avaa taas erilaisen "taktisen mahdollisuuden peliin".

Vaikkakin nyt kyseessä on Vista-versio ja tietokoneen Halo: Combat Evolvedissa oli moninpeli, mutta ajatellen tätä nyt konsoliversiona uutuutena tuli myös Xbox Live Moninpeli. Maksimissaan kuudentoista pelaajan moninpelistä löytyy monia aikaisemmastakin pelistä löytyneitä moninpelimoodeja. Niin Slayeristä Lipunryöstöön. Moninpeli on todellakin toimiva ja vaikkakin Halo 3 on "tulevaisuudessa" niin molemmissa on eronsa, jonka ansiosta toinen moninpeli ei välttämättä joudu syrjään.

Teknisesti Halo 2 oli näyttävä sen tulle boxille, mutta kun Vistalle se tuli vasta vuonna 2007 olivat grafiikat vanhentuneet. Välillä myös oli todella työlästä saada selvää radiopuheluista. Monia tylsiä karttojakin löytyi kamppanjasta ja niitä ei paljoakaan tehnyt mieli tahkota. Vista-versiosta löytyi ensimmäiset Halo-sarjan achievementit, mutta huomaa kyllä että ei oikein tiedetty millaisia achievementtien tulisi olla. Todella iso osa oli helppo saada ja koska rajoituksia ei juurikaan ollut, pystyi helposti hankkia kavereiden kanssa moninpeliachievementit. Mutta jos haluaa joksenkin helposti Gamerscorea saada, tässä on hyvä peliä achievementhoroiluun. Kuitenkin, peli on mainio vaikkakin monia pieniä huomaamattomia vikoja löytyy ja joitakin isoja huomattavia vikoja.

Keskiarvo: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10