Suomi
JäSENARVIO

Burnout 3: Takedown

Kirjoittaja: Nikooo   2008-04-28

Burnout 3 on autopeli. Pelin perusidea on voittaa kisoja saadakseen uusia autoja ja päästäkseen uusiin kisoihin. Kuulostaa aika peruskamalta, mutta Burnout on kuitenkin jotain ihan muuta.

Burnoutin tavoitteena on paitsi ajaa kovaa, aiheuttaa kaaosta ja tuhoa. Kisaa ei voiteta ajamalla rataa pitkin varoen törmäyksiä, vaan kisa voitetaan iskemällä nasta lautaan ja murskaamalla vastustajien autot seiniin, pylväisiin ja vastakkaiseen liikenteeseen. Kaikkea mitä kaduilla vain näkyy voi käyttää mahdollisena aseena muita kilpailijoita vastaan. Voit kiilata vastustajasi seinään kunnes auto muuttuu rusinaksi, tai töniä vastaantulevan bussin alle, jolloin ei ole vaikea arvata mitä tapahtuu. Kaikkien aikojen viihdyttävintä romurallia. Lainaan erästä ystävää joka yleisesti vihaa autopelejä: "Kerrankin autopeli jossa on järkeä."

Mukavana bonuksena kun vastustajasi rypevät peli menee slowmotion tilaan, ja kamera zoomaa tuohoamaasi uhriin ja saat ihailla työsi tulosta. Tämän parin sekunnin aikana tekoäly ohjaa autoasi turvallisesti tietä eteenpäin välttäen esteitä, jotta et sen takia törmäilisi. Systeemi toimii erittäin hyvin, vain yhden ainoan kerran olen itse törmännyt slowmotionin takia. Kilpailijoiden tuhoamisesta saat takedown-pisteitä, joita keräämällä saa uusia autoja. Lisäksi tuhoamalla muita täytät boost-mittaria. Boostia käyttämällä ajat entistä kovempaa ja se auttaa myös kilpailijoiden rusikoinnissa. Jos taas itse mokaat tai kilpailijasi runnovat sinut, voit nappia painamalla hidastaa peliä ja yrittää hieman ohjailla lentävää autonromuasi. Taidolla ja tuurilla voit tähdätä muiden kilpailijoiden päälle tai eteen, jolloin saat aftertouch takedown-pisteen.

Uusia autoja saa melkein tekemällä mitä vain. Voittamalla kisoja saa autoja, tuhoamalla vastustajia saa autoja, keräämällä pisteitä saa autoja. Autoja on useassa eri sarjassa, kuten muscle, sport jne, ja ominaisuudet vaihtelevat maksiminopeuden ja painon mukaan. Painavampi auto kiihtyy hitaammin, mutta sillä on helpompi pysyä tiellä ja rangaista kilpakumppaneita. Pelin edetessä autoja kertyy talliin varsin monipuolinen kokoelma. Pelissä voi saada myös erinäisiä palkintoja, kuten voit päästä lehden etusivulle aiheuttamalla ison kolarin, tai saat pokaaleja suorittamalla erikoisia takedowneja.

Erilaisia kisatyyppejä riittää, on perinteisiä ralleja, Eliminator jossa joka kierroksen viimeinen tippuu, Roadrage jossa tavoitteena on vain tuhota vastustajia mahdollisimman monta ennen kuin itse hajoat, Crash jossa syöksytään täysillä liikenteen keskelle ja aiheutetaan iso onnettomuus jne. Soundtrackilla on laaja valikoima rock musiikkia. Ei mitään tunnetuimpia bändejä, mutta varsin menevää musaa. Vahingonmallinnus on mukavaa silmänruokaa ja kolaroinnit näyttäviä.

Miksi tämä sitten ei ole 10/10 peli? Jaaah... Kai siinä voisi edelleen olla jotain enemmän. Olisi mukavaa voida muokata autoista persoonallisemman näköisiä. Ja Burnout on edelleen autopeli, ja kuten kaikki radan ympäri ajelut, alkaa tämäkin toistaa itseään liiaksi.

Keskiarvo: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10