Suomi
JäSENARVIO

Dead Rising

Kirjoittaja: sonkana   2009-08-08

Dead rising on zombilahtauspeli. Silloin kun se ilmestyi, se oli hyvä zombilahtauspeli.
Tämä johtui siitä, että että ruudulle mahtui ennennäkemätön määrä zombeja, ja ne olivat mallinnettu hyvin.
Toinen hyvä keksintö oli, että lähes kaikkeairtaimistoa ruohonleikkurista moottorisahan kautta puiston penkkiin voi käyttää aseena.

B-luokan juoni:

Dead risingin juoni alkaa siitä, että jostain kumman syystä, yllätys yllätys, zombit ovat vallanneet ostoskeskuksen, ja eräs valokuvaaja, nimeltään Frank, lähtee keskukseen kuvaamaan zombeja, ja ilmoittaa tulevansa kolmen vuorokauden päästä ostarin katolle haettavaksi helikopterilla.

Tämä kertoo paljon pelin eliniastä. kun aikaa on 72 tuntia ja tunti on oikeasi noin viitisen minuuttia, peli ei sinänsä ole kovin pitkä. Se on kuitenkin harhaa, sillä jos pelaaja ei ole oikeassa paikassa oikeaan aikaan, peli kysyy ystävällisesti, aloittaako pelaaja alusta koko pelin, vai jatkaako, vaikka pääjuoni on jo pilalla.

Valokuvaaminen:

Koska Frank on kameramies, hänellä on myös kamera mukana. jos pelin haluaa pelata kunnolla läpi, ostoskeskusta pitää tutkia, ja selvittää, mistä zombit tulivat.

Toisaalta pelin voi myös pelata olemalla koko ajan vaikka ostoskeskuken katolla istumalla. Tällöin peli on maailman helpoin peli.

Pelaaminen:

Dead rising on epäreilu peli. Vaikeustaso heittelee alusta loppuun miten sattuu, ja huolimaton pelaaja (minä) joutuu aloittamaan pelin alusta monta kertaa.

Tappelu on hauskaa aikansa, mutta alkaa nopeasti toistamaan itseään, sillä suurin osa zombeista on samanlaisia idiootteja. Myös pelin grafiikka on aika huonoa ja ruudunpäivitys on surkea.

Lopputulos:

Dead rising on hyvin tehty peli, mutta se kompastelee yksitoikkoisuudessaan, juonessaan ja epäreiluudessaan.

Hyvää:

+hyvät aseet
+hyvä taistelusysteemi
+ei käy aivan heti tylsäksi...
+valokuvaus

Huonoa:

-...mutta n. 10 tunnin päästä kuitenkin
-epäreiluus
-grafiikka
-juoni
-alusta, alusta ja alusta aloittaminen.

Tyyliin GR-

Grafiikka - 6
Pelattavuus - 7
Äänet - 8
Pitkäikäisyys - 8

ARVOSANA: Pelaajasta riippuen jotain kuuden ja kahdeksan pisteen välillä.

~6,5/10p~

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10