Suomi
JäSENARVIO

Star Wars: The Force Unleashed

Nostakaa kätenne jos muistatte kun muutama vuosi sitten pyöri netissä video, jossa muutama jedi käytti Voimaa Stormtroopereihin uskomattomien fysiikoiden kanssa. Muistan hyvin kun monet totesivat ettei tuollaista peliä tule koskaan. Kuitenkin toisin kävi ja Lucasartsilta tuli Star Wars peli, joka hyödynsi Havokia, DMM:ää ja Euphoriaa. Kyseinen peli sai nimeksensä The Force Unleashed.

Unleash the Force.. as a Sith!

Star Wars: The Force Unleashed sijoittuu ajallisesti Episodien III ja IV väliin, ja näin linkittää elokuvat yhteen. Darth Vader metsästää selviytyneitä jedejä ympäri Galaksia, saapuen Kashyykille josta peli lähtee käyntiin. Tämä ns. tutoriaalikenttä on ainoa jossa pelataan itse Vaderina. Saapuen lopulta kohteensa luo ja helposti kaataen tämän, Vader löytää tuon jedin pojan joka on vasta pieni taapero, mutta silti omaa Voimaa. Vader saa elämänsä tilaisuuden ja ottaa pojan salaiseksi oppipojakseen.

Pelaaja ottaa tämän salaisen oppipojan roolin, joka pääseekin tekemään Vaderille hommia. Oppipoika tunnetaan myös nimellä Starkiller, josta piti tulla alunperin nimi Luke Skywalkeriklle 70-luvulla. Starkillerin tehtävä on siis metsästää jäljelle jääneitä jedejä ja palkkana yllättäen Galaksin hallinta. Toisinsanoen, Starkillerin tulee syrjäyttää itse Keisari Palpatine. Hänen apunaan on aluksensa naispilotti Juno ja hologrammitaistelijarobotti(mikä sitten liekään) PROXY. Nämä nyt yleensä seikkailevat vain välivideoissa ja keskustelevat Starkillerille aluksesta käsin eri tehtävissä. Piakkoin alkaa tuntumaan siltä, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää.

Pelin nimikin jo kertoo, että Voimankäyttö on iso osa pelissä. Erilaisia Voimataitoja on jonkun verran, mutta niitä hyödynnetään monesti eri hyökkäyksissä. Löytyy niin retuttamista, tönimistä, paineaaltoja ja sähköhyökköyksiä. Valitettavasti tuttuakin tutumpi kuristaminen on vain Vaderilla hallinnassa. Fysiikat ovat tärkeässä osassa Voimaa käyttäessä. Mikä olisi sen maittavampaa katsoa kun Imperiumin solttu lentää lasin läpi, joka pirstoutuu aidontuntuisesti, lopulta törmäten seinään(joissakin tapauksissa tekee siihen vielä lommon) ja kupsahtaa maahan kopsahtaen. Tämän takia valomiekan käyttö tuntuu jäävän taka-alalle, mutta kyllä sitäkin tulee hyödynnettyä. Pelissä on pääjehuja kahdenlaisia. Siis pienempiä ja suurempia. Pienempiä voi tulla kenttien aikana monia ja niihin lukeutuu semmoisia kuten AT-ST, Rancor ja Keisarin henkivartijat. Isommat loppuvastukset ovat yleensä jedejä.. tai sithejä. Nämä hyödyntävät monesti ympäristöä ja heillä on jokin heikkous. Kun tuon heikkouden löytää, ovat nämä helppoja. Loppukahakat yleensä kuitenkin ovat antoisia ja tyylikkäitä taisteluja, mutta valitettavasti ne tuntuvat jäävän kesken. Myöskään näihin ei voi hypätä suoraan, joten kenttä on joka kerta vedettävä alusta asti.

Wiillä pitempi loppuelämä?

Peli olisi kaivannut Wiin kaksintaistelupelityypin, jossa kaksi pelaajaa voivat ottaa mittaa toisistaan eri hahmoilla jotka eivät välttämättä olleet edes itse pelissä. Peli olisi varmasti saanut paremmat arvosanat jos tämä olisi ollut mukana, mutta mitäpä menivät möhlimään. Itse pelissä(siis 360-versiosta puhutaan nyt) on avattavia hahmoja ja pukuja, jotka eivät pelillisesti muuta mitään, vain ulkonäöllisesti. Huijauskoodien ja netistä ladattavien(maksullisien) hahmopakettien avulla saa paljon lisää. Kuitenkaan, puolilla ei tee juurikaan mitään ja hahmojen vaihtaminenkin on joksenkin työlästä. Lisäksi Wiillä oli enemmän kenttiä tarinassa(ja sitten vielä se ohjaus). PS3 ja Xbox 360 versioissa oli yksinoikeutena grafiikka ja fysiikka. Voitte tuumia oliko jako reilu vai ei.

Peli on täynnä bugeja, kuten itseäni ja joitakin muita haitannut bugi tokavikan kentän yhdessä kohdassa, jossa sattumanvaraisesti peli kaatui. Tässäpä siis ei paljoa jääty maisemia katselemaan vaan piti kiirehtiä viimeiseen osioon tuossa kentässä. Pelin valikot ovat raskaat, enkä ymmärrä miksi joka kerta kun haluaa esim. mennä optionsiin tai vaihtamaan valomiekkansa väriä, pitää tulla latausikkuna? Peliä ei myöskään voi kehua pitkäksi. N. 10 kentästä koostuva peli tuntuu kyllä lyhyeltä. Vaikkakin kentistä löytyy etsittäviä holocroneja jotka avaavat eri juttuja. Listasta löytyy myös pari lyhyttä kenttääkin. Lucasarts on tehnyt pari lisäkenttää, jotka maksavat 10 euroa kappale Livessä. Näin.. Peli tuntuu kärsivän ylihintaisuudesta materiaaliin verrattuna kovin paljon. Onko kyseessä Lucasarts vai Microsoft, sitä emme tiedä.

Arvosanan annan tiukalla harkinnalla, sijoittuu siihen 6 ja 7 rajamaille. Hyvä peli kyseessä ja monelle Star Wars fanille ehkäpä mieluisa. Tässä vuoden lopussa on tulossa pelistä "The Ultimate Sith Edition", joka sisältää kaikki DLC hömpät parilla uudella kartalla. Tulee myös samalla tietokoneelle. Joten jos peli kiinnostaa, niin suosittelen odottelemaan vielä hetken aikaa.

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10