Suomi
JäSENARVIO

Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2

Nyt se on omassa pelihyllyssä! Vuoden odotetuin peli ja peli maailman suurin mediahitti modern warfare 2! Mutta onko se lähelläkään kaikkea hypetystä, mitä sille on annettu, ja onko se tarpeeksi hyvä täyttämään mestarillisen CoD 4sen saappaita?

TAPAHTUI AIEMMIN...

Peli alkaa alkuteksteistä, joissa kerrataan nopeasti ensimmäisen modern warfaren tärkeimmät tapahtumat Hans Zimmerin eeppisen musiikin säestämänä. Intro loppuu siihen, kun pelin sankari, Soap MacTavish ampuu Zakhaevin. MW 2 sijoittuu viisi vuotta Zakhaevin kuolemán jälkeen, jona aikana Venäjäläinen terroristi Makarov on tehnyt Zakhaevista ''uuden Venäjän sankarin''. Pelin kaksi ensimmäistä, ja neljäs kenttä
pelataan yhdysvaltain huippusotilasyksikön; US Rangerien sotamies Allenilla. Toisen tehtävän (jos harjoitusosio lasketaan mukaan) jälkeen kenraali Shephard tulee ja sanoo Allenille että sä työskentelet nyt mulle.

SPOILERHÄLYTYS!
Shephard hoitaa Allenista Makarovin kaverin, jolla pelataan pelin 4. kenttä, no russian, jossa Makarov pelaajan ja muutaman muun kanssa ampuu lentokentällisen siviilejä. Tehtävän lopussa Makarov ampuu Allenin, jotta Venäjä luulisi, että iskun teki USA... Ja venäläisten kosto tulee olemaan suloinen... Suurin osa ajasta pelataan Shephardin johtamassa erikooisjoukossa, jonka komentaja on, kuka muukaan kuin herra saippua.
SPOILERIT LOPPUU!

PUTKI KASVAA...

Modern warfare 2 ei oe enää niin putkimainen, sillä monessa tehtävässä alue on suht koht. vapaa ja avoin. Se onkin hyvä ratkaisu, ja antaa peliin mukavaa vaihtelua, kun saa vapaasti etsiä tiensä ulos slummeista, tai lumimyrskyisestä vihollistukikohdasta ihan omassa rauhassa, ja miten haluaa. Tietenkään kaikki tehtävät eivät ole tämmöisiä, mikä on hyvä, sillä ne toimivat paljon paremmin pieninä annoksina.

TYÖTÄ TEKEVÄT PALKITAAN

Toinen uudistus modern warfaresta on vihdoinkin saapunut trophy-tuki! Trophyja saa pelin läpäisemisestä, lämpökiikariammunnasta, ja jopa parin kanan listimesestä aikarajan sisällä! Trophyja on kiva jahdata, ja ne tuovat yksinpeliin uudelleenpeluuarvoa.

MILTÄ KUULOSTAA CO OP?

Mielestäni kaikista suurin uudistus on uusi Spec ops-co op tila, jota pelataan kahdestaan kaverin kanssa. On pommitusta, moottorikelkkakisaa, vihollisaaltoja, pahisten metsästystä, sniputtamista ja lista vaan jatkuu. Spec ops tarjoaa hupia pitkäksi aikaa, ja niiden läpäisystä saa aina vaan parempia trophyjä. Spec ops lainaa kenttiä niin ensimmäisestä, kuin toisesta modern warfaresta, mikä on hyvä idea. Grafiikka on tosi hyvää myös jaetulla ruudulla, enkä löydä co opista oikeastaan mitään narisemisen aihetta. Hyvä hyvä!

AND LAST BUT NOT LEAST...
Onhan modern warfare kahdessa myös moninpeli, ja nyt kun olen sitä ehtinyt testailla, niin päätinpä pyöräyttää täänne siitä juttua. Eli siis. MW2sen moninpeli on pitkälti samantapainen kuin CoD4ssa. Perkkejä, killstreakeja on, challengeja on, mutta silti kokonaisuus tuntuu uudelta ja ihmeelliseltä, koska kaikkea on paranneltu, ja lisääkin on tullut. Pelaaja saa nyt tehtyä oman profiilipalkin, joka näkyy sille, jonka ammut moninpelissä. Toinen uudistus on se, että jos pelaajalla menee huonosti,voi hän käyttää hieman ''dopinkia'' varastamalla tappajansa perksit, tai kiskaisemalla kipulääkettä.

Perksejä voi myös kehittää tekemällä tietyn asian, joka liittyy perkiin. Tämä ei tainnut olla mahdollista viime pelissä. Kontrollit toimivat moitteettomasti, ja tunnelma on loistava!

YHTEENVETO

Modern warfare 2 ei ole yhtä mullistava peli kuin edeltäjänsä, mutta hyvä se silti on! Mahtavan kamppanjan lisäksi löytyy paljon muuta kivaa, ettei peli vaan vahingossakaan jäisi tylsäksi.

+ Hienosti tehty kamppanja
+ Avoimet alueet
+ Spec ops
+ PALJON aseita
+ rautainen moninpeli

- Kampanja on aivan liian lyhyt
- Pieniä grafiikkabugeja siellä sun täällä

9
Todella hyvä peli, jota suosittelen lämpimästi kaikille modernista sodasta kinnostuneille!

Käyttäjäarviot12
Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10