Suomi
JäSENARVIO

Uncharted 2: Among Thieves

Kirjoittaja: Brucie   2009-12-23

Uncharted 2: Among Thieves on jatko-osa vuonna 2007 julkaistulle Uncharted: Drake's Fortunelle, joka oli PS3:n parhaimpia ja ennenkaikkea näyttävimpiä pelejä. Kaikkien iloksi myös jatko-osa täyttää nämä, ja monet muutkin vaatimukset, joita tarvitaan loistavaan peliin. Tällä kertaa ensimmäisen osan sankari Nathan Drake jäljittää mystistä, ihmisten toiveet täyttävää Cintamanin kiveä sekä Shambalan mystistä (Shangri-Lan) laaksoa. Valitettavasti myös ilkeällä ja vaarallisella Zoran Lasarevizilla on samat aikeet, joten kilpajuoksuhan siitä syntyy. Jatko-osa esittelee meille muutamia uusia hahmoja, kuten edellä mainitun Lasarevizin sekä muun muassa Chloe Frazerin ja Harry Flynnin. Onneksi myös vanha kehäkettu Victor Sullivan ja pieni mutta pippurinen Elena Fisher ovat mukana ykkös-Unchartedista. Jokainen hahmo on loistavasti kirjoitettu ja ääninäyttelijät tekevät rooleissaan loistavaa työtä. Tämä tekee hahmoista todella eläväisiä ja uskottavia.

Ensimmäisen osan tapaan myös jatko-osa koostuu lähinnä ammuskelusta, pulmien ratkonnasta sekä akrobaattisesta kiipeilystä. Pulmien ratkonta ja kiipeily eivät ole kokeneet kovin suuria muutoksia, mutta sen sijaan Naughty Dog on nostanut ammuskelun roolia entistä enemmän. Ammuskelu oli selvästi ensimmäisen osan heikoin lenkki ja sitä se on myös tässäkin. Eihän siinä ole pelimekaanisesti mitään vikaa, suojaan meneminen ja tähtäily toimivat moitteettomasti mutta räiskinnän määrä suhtautettuna muuhun tekemiseen on aivan liian suuri. Varsinkin silloin alkaa kunnolla ärsyttää kun vastaan tulee kranaatinheittimillä varustettuja, panssaroituja sotilaita, jolloin luoteja ja kranaatteja ropisee kuin oikeassa sodassa konsanaan. Silloin kun ei tarvitse räiskiä ja voi esimerkiksi tutkia upeaa tiibetiläiskylää kaikessa rauhassa, tunnelma on paljon parempi.

Jatko-osassa maisemat vaihtuvat selvästi enemmän kuin ykkösessä jossa seikkailtiin lähinnä viidakoissa. Välillä ollaan vuoristoissa välillä slummeissa ja roikutaan jopa junanvaunusta. Kaikki maisemat ovat teräväpiirtografiikan huippua ja usein niitä pysähtyy hetkeksi ihastelemaan.

Kaiken kaikkiaan yksinpeli tarjoaa todella upeita tunnelmallisia hetkiä ja monet varmasti pyörittelevät silmiään kun peli viimein saavuttaa loppuratkaisunsa. Pelin ympäristöihin on piilotettu peräti 100 aaretta, mikä takaa varmasti monille useat läpipeluut. Trophy-tuki on pelissä mainio ja palkintoja kilisee tiheään tahtiin.

MONINPELI

Kaikkien yllätykseksi Uncharted 2 sisältää myös moninpelin sekä kolmen pelaajan yhteistyöpelin. Vaikka suurimmalle osalle varmasti kampanja on etusijalla, niin moninpelissä on hyvä meininki ja se tarjoaa hyvät kartat sekä paljon avattavaa sisältöä. Moninpeli tarjoaa useita pelimuotoja, kuten tappomatsia ''lipun kaappaamista, vihollisen alueiden valtausta jne...Ei moninpeli mihinkään Call Of Dutyn tasoiseen tarjontaan yllä, mutta on silti hyvä lisäys joka kasvattaa pelin pitkäikäisyyttä. Kolmen pelaajan yhteistyöpelissä suoritetaan pieniä tehtäviä ja näiden aikana räiskintää on todella paljon. Moninpeliin on siällytetty yksinpelin pelimekaniikat, eli suojautuminen ja akrobaattinen loikinta ja kiipeily onnistuvat tässä yhtä sulavasti.

Kaiken kaikkiaan Uncharted 2 tarjoaa huikean pelikokemuksen ja on pakkohankinta kaikille toimintaseikkailujen ystäville ja PS3:n omistajille.

Keskiarvo: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10