Suomi
JäSENARVIO

Bioshock 2

Kirjoittaja: sonkana   2010-02-11

Bioshock ensimmäinen oli yksi vuoden 2007 suosituimmista ja arvostetuimmista peleistä.
Se oli First Person Shooter, joka sijoittui jonnekin 50-luvulle.

Pelissä oli oma maailma, vedenalainen Rapture- kaupunki, jossa vilisi kaiken maailman hulluja ja muita, jotka keräsivät ADAM -nimistä ainetta.
Pikkusiskot keräsivät erityisillä ruiskuilla ADAMia ja isukit (Big Daddy), nimiset isot vielä isompaan sukelluspuvulla ja mitä erikoisimmilla aseilla (esim. pora) varusterut ukkelit vartioivat heitä.

Bioshock:n vahvuuksia olivat sen graiikka, tyyli ja tarina, ja hahmon plasmid- erikoiskyvyt. Nyt kauppojen hyllyille on ilmestynyt Bioshock 2, jossa pelaaja astuu Big Daddyn rooliin.

Tarinasta en kerro mitään, jotten pilaa iloanne. Se on itse pelattava, mutta sen voin sanoa, että tarinan kannalta Bioshock 2 on erittäin huvä peli.

Big Daddyllä pelaaminen erottuu ensimmäisestä osasta näillä tavoin:

-Big Daddy on painava olento, joten hypyn jälkeen maa jysähtää
-aseena ovat tehokas pora, jolla on hauska rynniä. Toki muitakin aseita on. Lisäksi Plasmid-voimat ovat yhä mukana.
-Uiminen on mukana pelissä.

Sitten tekninen puoli:

Grafiikkaa ei ole parannettu paljoa, mutta silti ne näyttävät edelleen hyvältä. Tyyli on säilynyt, mutta ei se enää tunnu yhtä hienolta kuin ennen. Pelattavuus on myös lähes täydellinen. Musiikit peliin tunnelman tekevät, ja Bioshockin musiikki on siitä hyvä esimerkki. Peli on myös välillä pelottava, joskin ykkösosasta säikäytystaktiikoitakin on paljon. Viholliset ovat myös aika paljolti ykkösosasta kopioituja. Haastetta pelissä on mielestäni ykkösosaa enemmän, ja pituuttakin riittää tapeeksi (noin 8-20 tuntia, riippuen pelaajan tyylistä pelata).

Bioshock 2 on varsin hyvä peli, mutta ei siinä älyttömasti uutta ole. Big Daddyllä pelaaminen on siistiä, ja tuntuu tykimmältä kuin ekassa osassa ihmisellä, mutta tuntui, jotain puuttuu. Ehkä se johtuu siitä, että Rapture on jo tuttu, ja tyylikkyyskään ei enää säväytä niin paljon.

Lisämaininnan ansaitsee pelin moninpeli, joka on hauska, joskin välillä hieman sekava. Yksinpeli on Bioshockin vahvuus, mutta moninpeli on kiva lisä sen jälkeen.

Suosittelen peliä jännitys- ja ammuntafaneille, ja myös hyvien tarinoiden ystäville. Varsinkin jos sattuu alekorista löytämään.

Grafiikka: 8
Tarina: 9
Äänet 10
Pitkäikäisyys 9


+tarina
+big daddy
+musiikki ja ääninäyttely
+moninpeli on kiva lisä
+tunnelma

-välillä vanheneva grafiikka
-ei tarpeeksi uutta
-hinta (vielä toistaiseksi)

9/10

Sonkana

Keskiarvo: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10