Suomi
JäSENARVIO

God of War III

Kirjoittaja: Brucie   2010-04-03

Kratos, tuo pelimaailman vihaisin äijä on jälleen palannut viihdyttämään meitä God of War 3:n muodossa. Tällä kertaa Kratoksen homma on niinkin yksinkertainen kuin että tee selvää Zeuksesta ja siinä sivussa tottakai muutamasta muustakin ärsyttävästä jumalasta. Peli jatkuu suoraan siitä mihin mainio God of War 2 pari vuotta sitten arvoituksellisesti lopetti. Kratos on kivijätti Gaian selässä kipuamassa Olympos- vuoren huipulle saadakseen Zeuksen kiinni. Kuten aina, homma ei voi ensi yrittämällä tietenkään mennä putkeen, vaan Gaia putoaa ja Kratoksen onkin mietittävä suunnitelmat hieman uusiksi. Tästä se juulma kostokierre vasta sitten alkaakin.

Sarjan grafiikka oli jo PS2:lla vakuuttavaa eikä kenellekkään varmasti tule yllätyksenä, että 3:s osa näyttää myös erittäin kauniilta. Hahmot ja ympäristöt ovat täynnä yksityiskohtia, joita pääsee tarkeemin ihailemaan lukuisten välianimaatioiden aikana. Tämä takaa hyvin näyttävät verikekkerit. Taistelu on edelleen yhtä viihdyttävää. Kratos hakkaa, ketjuttaa ja kombottaa viholliset jälleen moneen osaan ja varsinkin isompien örkkien kohdalla nähdään myös veren lisäksi jo suolenpätkiäkin. Kyllä vaan on viihdyttävää. Jotkut taistelut tuovat päälle hirvittävän määrän perussotilaita ja myös kyklooppeja sun muuta. Osa näistä oli viihdyttäviä ja osa turhauttavan vaikeita.

Aseistuksen puolesta Kratoksella on edelleen ne vanhat tutut Blades Of Chaosit ja uusia aseita tulee tuttuun tapaan koko pelin ajan. Aseiden lailliset omistajat eivät näistä tietenkään kamppailutta luovu. Mutta jos Kratos jotain haluaa, hän sen myös saa. Eipä muuta kuin lähetetään entinen omistaja manan majoille. Kreikan runsas jumalakavaldi tulee siis pelin aikana hyvinkin tutuksi. Näistä mainittakoon muun muassa Hades, Hermes ja Helios. Aseita voi tuttuun tapaan päivittää vihollisista saatavalla punaisella magialla, jota saa myös punaisena hehkuvista laatikoistakin.

Pelissä olevat Quick Time Eventit ovat saaneet hieman lihaa luidensa päälle. Koska hyvin moni, etenlin suurimmista vihollisista ja pomoista täytyy lopettaa näiden kautta, on hyvä, että kun nappi ilmestyy ruudulle, sitä ympäröi eräänlainen kehä joka auttaa huomioimaan sen paremmin. Näissä ainimaatioissa Kratos sitten tekeekin selvää jälkeä vihollisestaan. Uutena ominaisuutena kamera siirtyy joissakin tapauksissa näyttämään tapahtumat vihollisen näkövinkkelistä, mikä on erittäin siistiä.

Tarina etenee vaiheittain eteenpäin kohti loppuratkaisuaan ja vaikka se onkin viihdyttävä, hirveästi mitään uutta ei ole tarjolla verrattuna kahteen aikaisempaan osaan. Eihän tämä periaatteessa huonokaan asia ole. Yksi ärsyttävä piirre pelissä on kuitenkin se, että jos olet esimerkiksi avannut suuren määrän laatikoita ja vaikka pävittänyt aseitasi ja sen jälkeen kuolet, nämä asiat eivät välttämättä jää peli muistiin ja joudut tekemään kaiken uudelleen alusta. Ainakin itseäni tämä ärsytti joissain kohdissa. God of War- peleihin on aina kuulunut mättämisen ja verellä leikkimisen lisäksi myös seksi. Seksikohtaus kuuluu tähänkin peliin, jonka suorittamalla aukeaa hauskasti ''Ladies Man''- trophy. Pitäähän sitä soturinkin välillä vaihtaa vähän vapaalle.

Kun peli sitten loppujen lopuksi saavuttaa loppuratkaisunsa, on pelaaja varmasti yhtä aikaa vaikuttunut ja myös yllättynyt. Näin ainakin kävi itselleni. Pelissä vilisee viittauksia aiempiin osiin, joten niiden olisi hyvä olla ainakin juonen puolesta tuttuja, jotta saa tarinasta paremmin kiinni. Loppukaneettina voinkin sanoa, että GoW 3 tarjoaa hienon pelikokeuksen maailman äijimmän ja vihaisemman pelisankarin parissa. Kratoksen karismaa edesauttaa hänen mainio ääninäyttelijänsä ja muutkin ääninäyttelijät tekevät rooleissaan mainiota työtä. Läpipeluun jälkeen aukeaa iso määrä bonusvideoita pelin tekemisestä sekä erilaisia
haasteita sun muuta mukavaa. Jos olet toimintaseikkalujen ystävä, niin hanki GoW 3 nopeasti kokoelmaasi.

Keskiarvo: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10