Suomi
JäSENARVIO

Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City

Kirjoittaja: Brucie   2010-07-27

Pitkän odotuksen jälkeen Grand Theft Auto IV:n lisäosat The Lost And Damned ja Ballad of Gay Tony saatiin viimein myös PlayStation 3:lle. Lisäosat tarjoavat kaksi aivan uutta tarinaa Liberty Cityn maisemissa, joista toisessa seikkailee prätkäjengiläinen Johnny Klebitz ja toisessa Luis Lopez.

The Lost And Damned

The Lost And Damnedissa seurataan jo pääpelissäkin nähdyn The Lost- prätkäjengin elämää. Pelaaja astuu Johnny Klebitzin saappaisiin, tavoitteena pistää kampoihin kilpailevalle Angels of Death- prätkäjengille. Valitettavasti jengin päällikkö Billy haluaisi ryhtyä huumebisnekseen, joka ei ainakaan Johnnya miellytä. Juoni on mielenkiintoinen ja se sisältää jo kaikki tutuksi tulleet kliseet GTA-sarjan tarinoista, mutta ei se ainakaan itseäni haitannut. Koska suurin osa pelistä vietetään prätkän selässä, niiden ajotuntumaa ollaan parannettu selvästi. Enää ne eivät lähde lapasesta niin helposti ja massan tuntua on paljon enemmän. Tehtävät ovat sitä tuttua peruskauraa, mutta suurimmassa osassa tehtävistä Johnny saa muut prätkäjengiläisensä avuksi, mikä auttaa luomaan pelaajalle tunnetta siitä, että hän todellakin on osa tätä yhteisöä. Muiden kanssa kruisailessa Johnny voi myös osallistua keskusteluihin, mkä muun muassa parantaa hänen terveydentilaansa. Tehtävien ulkopuolella voi muun muassa lähteä pelaamaan ilmakiekkoa, vääntämään kättä ja osallistua jengisotiin. Uusia aseita pelissä on muutamia, kuten putkipommit ja kranaattikivääri.

Yksi L&D:n hienoimmista ominaisuuksista on se, että peli sisältää viittauksia alkuperäisessä pelissä nähtyihin tehtäviin, jolloin tehtäviä pelataan eri näkökulmasta. GTA IV:n olisi siis hyvä olla tuttu ennenkuin lisäosaa alkaa pelaamaan.

Ballad of Gay Tony

Toinen lisäosa Ballad of Gay Tony puolestaan on kuin toiselta planeetalta. Pelaajan hahmona on Luis Lopez, joka vilahti jo alkuperäisen pelin pankkiryöstötehtävässä. Siitä Lopezin ohjaaminen sitten myös alkaakin. Lopez toimii henkivartijana Liberty Cityn bilekunkulle eli Tony Princelle alias Gay-Tonylle. Tony on pahasti velkaantunut, joten Luisin tehtävänä on totta kai auttaa Tonya. Gay Tony omistaa Liberty Cityssä kaksi yökerhoa, joiden järjestysmiehenä Luis voi toimia myöhemmässä vaiheessa. muita aktiviteetteja ovat muun muassa drug warsit, triathlon, häkkitappelu ja laskuvarjohypyt. Tehtävät ovat periaattessa saman kaltaisia kuin ennen, mutta tuhon ja räjähdysten määrää on kasvatettu entisestään ja varsinkin rikkaalta sekopäältä Yusuf Amirilta saa pelin parhaimmat tehtävät ainakin minun mielestäni. Ballad of Gay Tonyssa osa tehtävistä on myös sidonnaisia GTA IV:ssä nähtyihin tehtäviin.

Uusia aseita tässä episodissa ovat ainkin P90, konekivääri ja magnum-pistooli. Valitettavasti vain hahmon ohjaaminen on välillä ärsyttävän kömpelöä ja hahmo reagoi annettuihin käskyihin välillä hitaasti.

Molemmat lisäepisodit ovat siis mahtavia ja laajentavat mukavasti alkuperäispeliä. Vaikka Liberty City olisi jo ennestään tuttu, tarjoavat lisäepisodit syyn palata kaupunkiin ainakin vielä yhden kerran.

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10