Suomi
JäSENARVIO

Call of Duty 4: Modern Warfare

_CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE_


Tein arvion klassikosta jonka olen pelannut läpi pari kertaa ja joka aina houkuttelee pelaamaan. COD 4 kuuluu pelisarjaan Call Of Duty. Pelin kehittäjä on Infinity Ward ja julkaisija Activision. Kyseessä on Call Of Duty-sarjan neljäs osa joka julkaistiin syksyllä 2007 ja jonka edeltäjä on COD 3 joka julkaistiin marraskuussa 2006. Nelosen jälkeen tuli COD: World At War ja sen jälkeen Modern Warfare 2 joka on jatko osa COD 4:lle. Peli on julkaistu PC:lle, PS3:lle, Xbox 360:lle, Nintendo DS:lle sekä Wii:lle

JA NYT ITSE PELIIN

HAHMOT
Pelin tarina sijoittuu kolmeen osaan; Act 1, Act 2 ja Act 3 joissa jokaisessa osassa on tehtäviä suoritettavana. Tarinassa on 4 vaikeustasoa; Recruit, Regular, Hard ja Veteran. Pelin pelaajahahmo on kersantti nimeltään John "Soap" MacTavish ja on Yhdistyneen Kuningaskunnan armeijan erikoisjoukon S.A.S:n(Special Air Service) uusi jäsen. Hänen tuleva pomonsa on nimeltään Captain Price. Price:n joukosta löytyy 3 muuta henkilöä nimeltään Gaz, Nikolai sekä kersantti Kamarov. Pelissä Ylikersantti Griggs tekee paluun McTavishin ryhmässä pelin viimeisimmissä kentissä.

TARINA
Imran Zakhaev on pelin konna joka on venäläinen asekauppias jonka johdolla länsimaihin halveksuen suhtautuva äärinationalistinen puolue pyrkii kaatamaan Venäjän laillisen hallituksen ja nujertamaan hallitukselle uskolliset lojalistit. Hänen poikansa on nimeltään Viktor Zakhaev ja on äärinationalistien kenttäkomentaja. Pelissä Imran Zakhaevilla on Lähi-idässä poliittinen liittolainen Khaled Al-Asad, joka syöksee vallasta maansa presidentti Al-Fulanin, jotta Yhdysvaltain ja Ison-Britannian huomio siirtyisi Venäjän sisällissodasta Arabian niemimaalle. Zakhaev yrtitää myös perustaa Neuvostoliiton uudestaan. Niinpä apuun pyydetään Price joukkoineen.

Pricen joukko suuntaavat moneen paikkaan pelissä kuten esimerkiksi Ukrainaan, Venäjälle ja Saudi-Arabiaan. Pelin tehtävät (harjoitusten jälkeen) alkavat Nikolain pelastamisesta autolla pakenemista vastustajan tukikohdasta. Pääkohde on löytää hevosmiehet jotka ovat Imran Zakhaevin yhteistyökumppanit. McTavishin ryhmälle annetaan käsky pelastaa Ultranationalistien vangiksi joutunut Nikolai, ja pelastustehtävä onnistuu kersantti Kamarovin lojalistien avulla. Nikolai kertoo Special Air Servicelle, että Al-Asad piileskelee pienessä kylässä Azerbaidžanissa. Lojalistien avulla SAS-kommandot paikantavat kohteensa, ja kuulustelun jälkeen kapteeni Price ampuu köysistä irti rimpuilevan Al-Asadin. Yhdysvalloille ja Isolle-Britannialle paljastuu, että Imran Zakhaev oli vastuussa Al-Asadin vallankaappauksen rahoituksesta ja ydinpommin räjähdyksestä. Iso-Britannia ja Yhdysvallat päättävät kaapata äärinationalistien kenttäkomentajan Viktor Zakhaevin ja kuulustella häntä isänsä Imran Zakhaevin olinpaikasta, mutta Zakhaev tekee itsemurhan, joten he eivät saa tietoja häneltä.

Imran Zakhaev raivostuu poikansa kuolemasta ja lähettää äärinationalistien kaappaamasta ohjussiilosta kaksi ydinohjusta yhdysvaltain itärannikon kaupunkeihin. SAS ja Force Reconnaissance murtautuvat paikkaan ja MacTavish ohjelmoi ne syöksymään atlantin valtamereen. Lopussa Zakhaev kuolee ja kaikki on kunnossa.

MONINPELI
Call of Duty 4 moninpeli on viihdyttänyt ainakin minua jo todella kauan ja tulee viihdyttämään minua ja monia muita vielä jatkossakin. Create a class modilla voit kustomoida aseita kuten---primary weapon, side arm, perk 1 perk 2 ja perk 3. Aseita voi muokata ja saada eri ominaisuuksia kuten esimerkiksi grenade launcher, red dot sight, grip, acog scope ja silencer. Aseille voi kanssa antaa eri niin sanotut "ulkonäöt" kuten esimerkiksi red tiger camouflage. Uusia aseita ja ominaisuuksia niille voi saada tappamalla muita pelaajia jolloin saa ("haasteita") challengeja. Moninpelissä voit kehittyä korkeammalle tasolle saamalla pisteitä. tasoja on 55 ja sen jälkeen seuraa prestige mode jolloin kaikki saavutuksesi katoavat ja olet taas lv.1 mutta silloin olet saavuttanut yhden prestigen. Niitä voi saada yhteensä 10.

Moninpelimuotoja ovat esimerkiksi Team Deathmatch, Headquarters, Free-for-all, Domination, Search and Destroy ja Sabotage.

OMA MIELIPIDE
Minä itse pidän pelistä paljon ja pelaan sitä melkein joka päivä. COD 4 on paras sotapeli mitä minä olen pelannut ja siksi se ansaitsee 9/10. Asia mikä ärsyttää vähän on moninpelin bugit. Muuten moninpeli on koukuttava ja hyvä. Moninpelissä on myös kenttiä jotka ovat täynnä väkeä. Sekunti sen jälkeen kun on tullut taas henkiin sellaisessa paikassa niin kuolee. Joko kranaatin kautta tai pelaajalta joka kyttää jalkojesi juuressa kun palaat henkiin. Sellaisessa mapissa grenade indicator on joskus näyttänyt yli viisi kranaattia.

Plussat:

+nettipelailu
+hyviä aseita
+realistisen tuntunen peli
+tarinan sisältö
+äänet
+moninpelin kentät
+koska se vain on niin hyvä

Miinukset:

-yksinpelitarinan lyhyys
-kohdat jotka bugittavat
-kentät joskus samannäköisiä

Siinä se varmaan oli.

Käyttäjäarviot14
Keskiarvo: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10