Suomi
JäSENARVIO

Darksiders

Kirjoittaja: Kuisma   2010-10-21

Ensinnäkin, jos olet aikomassa ostaa tämän kyseisen pelin lähiaikoina, älkää lukeko tätä (sisältää paljon spoilereita).

Aloitan ensin tarinasta, joka (kuten kaikki tietävät) on pelin suola. Peli alkaa hyvin salamyhkäisesti nykymaailmasta, kun helvetin ja taivaan sotilaita alkaa sataa taivaalta. Ja kuten on oletettavaa alkaa sota. Itse olet pelissä näitten kahden rajavälissä oleva hevosmies joka ei kuuntele potaskaa keneltäkään. Myllerrät kaupungin ympäri tuhoamassa/tappamassa kaikkia, kunnes päähenkilö (jonka nimi on Sota) löytää helvetillisen pääjehun. Tappelu alkaa ja jostain kumman syystä päähenkilölle tulee kipuja/mielenterveys ongelmia (en ole ihan varma). Muutama vuosi eteenpäin Sota löytää itsensä maailman kaikkeuden hallituksen edestä (joka tietysti sattuu olemaan kasa kiviä...) ja häntä moititaan huonosta suorituksesta. Varmaahan se nyt on että hän saa toisen mahdollisuuden. Samalla Sodan käteen lukitaan heavy metal tyyppinen, kahden metrin korkuinen leijuva ötökkä, joka tietysti heti ensi toimeksi kiduttaa päähenkilöä ja kutsuu häntä koiraksi. Hyvä puoli on että saat uuden miekan.
Näin alkaa kostoretki helvetillisen armeijan johtajan luo, jonka varrella kohdataan näkymättömiä silmiä, verenhimoisia helvetin koiria, pyssyillä ampuvia enkeleitä sekä tietysti pulleahko 3-metrinen kääpiö joka auttaa päähenkilöä tietyissä tilanteissa. Eikä tietysti saa unohtaa jopa 30-metristä sirkkaa jota kutsutaan nyyhkyttäjäksi (ihme kyllä tämä ötökkä ei osaa lentää/leijua).

Peli on kyllä ihan onnistunut, mutta olisi siinä parantamisen varaakin. Esim alun melko suljettua ympäristöä voisi vähän parannella, kuten koko pelimaailmaa. Uudelleen peluu arvoa ei omasta mielestäni ole. Kerrankun pelin vetää läpi ei sillä kauheasti ole enää tekemistä, mutta onhan tarina mieleenpainuva ja jännittävä. Suosittelen ihmisille jotka peleissä usein tai aina valitsevat pahan puolen, sekä heavy metal faneille. (Ja ihan vain tiedoksi että ilman full HD-telkkaria kaikki grafiikka menee hukkaan, sillä verestä tulee siinä samassa keltaista keittoa.)) Ja jos yksi asia pitää mainita koko pelistä niin sanoisin että se on onnistunut Legend of Zelda klooni täysi-ikäisille. Paljon on matkittu, mutta onnistuneesti (ja 5x verellä höystettynä). AL HAIL THE HORSEMAN WAR!!!!

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10