Suomi
JäSENARVIO

Splinter Cell: Conviction

Kirjoittaja: MD2   2010-11-30

Maailma muuttuu, niin myös Sam fisher ja kun Fisher muuttuu, muuttuu myös Splinter Cell.

Fisher jätti agentin hommat hänen tyttärensä kuoltuaan, mutta palaa kuviohin kun hänen vanha työ parinsa soittaa ja kertoo että Sam:in tytär on hengissä ja hänen kuolema oli petos jotta Fisher saataisiin pois kuviosta.

Tästäkös Fisher ilahtuu ja lähtee kuulustelemaan kaikkia jotka tietävät hänen tyttärestään jotakin. Ne jotka eivät puhu niin tieto otetaan väkisin.
Hetken etsimisen jälkeen Sam saa mahdollisuuden pelastaa hänen tyttärensä mikäli hän suostuu viellä yhteen keikkaan, jonka tarkoituksena on tuhota terroristien suunnittelema EMP isku kaupunkiin.

Fisher hiippailee edelleen varjoissa, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen sillä yksi tappo nyrkein käynnistää teloitus vaiheen jossa voi ampua huoneellisen kavereita kylmäksi yhdellä luodilla päähän.

Fisher ei enään ole ylemmällä tasolla töissä joten hän ei saa pelin alussa mitään erikoisia agentti vempaimia. Pelin edetessä saa vanhat tutut seinä kamerat, lasit ja taskukokoisen EMP kranaatin.

Pelattavuudeltaan peli on välillä hankala ja napit ovat välillä PC:llä hukassa. Kun pitäisi juosta niin kävelee ja kun pitäisi kävelä juoksee. Juuri kontrollien vuoksi omalta osalta kuolema korjasi usein. Onneksi chekpointeja jaetaan tiheään tahtiin.

Uudet pelaajat varmasti viihtyvät uuden Fisherin parissa, mutta vanhat fanit voivat hiaman pettyä uuteen Fisheriin hahmona.
Onneksi peliin on saatu myös co-op sillä kaverin kanssa pelaaminen ja onnistumisen on hieno tunne. Esim: kun tyhjentää kaverin kanssa isolta alueelta 10 vihua 5 sekunttiin on onnistumisen fiilis hieno.

+Agentti ilman varusteita tunne
+Paljon kulku reittejä
+Co-op
+Juoni
+Kuulustelut.......

-...välillä rasittavia
-Ohjauksen sekavuus
-Hiaman liijan lyhyt
-Ampuminen kankeaa

Sam Fisher ei ole enään se sama Sam Fisher jonka nuorena tunsin, mutta kovan kuoren alta voi nähdä viellä rippeitä vanhasta Fisheristä. Jos ei pienistä virheistä välitä ja on vanha fani joka ei ole vain uskaltanut kokeilla uutta Splinter cell:iä voi numeron nostaa suosiolla yhdellä ylöspäin.

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10