Suomi
JäSENARVIO

Minecraft

MINECRAFT

Muistatteko legot? Niillä oli aivan ihana pienempänä rakennella mitä uskomattomampia torneja ja linnoja. Ruotsalaisen Markus ''Notch'' Perssonin indieprojekti Minecraft aikoo palauttaa nuo lapsuuden projektit tietokoneen ruudullemme höystettynä tutkimusmatkailulla ja seikkailulla...


KESKENERÄINEN

Minecraft on tällä hetkellä beta -kehitysvaiheessa, johon se siirtyi joulun aikaan. Pienempiä päivityksiä peliin tulee pari kertaa kuukaudessa, joten minecraft valmistuu koko ajan. Sitä vain voi pelata testiversiossa.

Pelaaja spawnaa keskelle villiä luontoa ainoana tehtävänään selvyityä yöllä saapuvien hirviöiden hyökkäysiltä. Paras puolusrusmekanisimi on yllättäen talo, jossa voi värkätä ties minkälaista työkalua ja asetta. Siinä sivussa on kerättävä resursseja, kuten puuta, kiveä, hiiltä tai mineraaleja, joista taas pystyy tekemään aina vain edistyneempiä esineitä.

Ja ennekuin huomaatkaan, olet pelannut maailmassasi jo 8 tuntia, ylläsi on timanttivarustus ja kädessäsi timanttihakku, ja edessäsi seisoo kaupunki, tai linna vallihautoineen.

Minecraft on vaarallisen koukuttava peli...


KAVEREDIEN KANSSA RAKENTELEMAAN!

Minecraft sisältää myös moninpelin, joka on kuitenkin vielä tällä hetkellä täysin kesken. Varsinaisia servereitä ei ole, joten pelaajien on tehtävä omat, jotta pääsevät ihastelemaan palikkakavereitaan.
Se on yksi harvoista minecraftin heikoista puolista, mutta sekin tullaan päivitysten mukana korjaamaan.

Muuten moninpeli on taattua viihdettä, kun yritätte juosta zombeja ja luurankoja pakoon kaveriporukalla!


YHTEENVETO

Minecraft on koukuttava peli, joka todistaa ettei pelin tarvitse perustua väkivaltaan ja tappamiseen ollakeen suosittu. Minecraft on myynyt miljoonia, ja on tehnyt tekijästään Norchista miljönäärin!

+ ihastuttava graafinen ilme
+ valinnanvapaus
+ pakottaa käyttämään luovuutta
+ koukuttava...

- ...ehkä vähän liiankin paljon
- moninpeli on täysin kesken!

Indiepelien ehdotonta kärkeä!

Keskiarvo: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10