Suomi
JäSENARVIO

Grand Theft Auto IV

29.4 2008 pelimaailmalla kohisi. Rockstarin uusi vallankumouksellinen peli oli tullut jäädäkseen. Myyntiennätyksiä rikottiin. Jeesus painukoon hiiteen, GTA IV tuli ja syrjäytti hänet.

Pelin päähahmona on Niko Bellic (Nikon nimi ei ole Nico, vaikka sitä joskus niin sanotaankin) ja hän on tullut Amerikkaan serkkunsa Romanin ansiosta unohtamaan menneisyyden sodissa. Roman vähän kehuskelee Amerikasta liikaa, mm. itsestään hän väittää olevansa rikas mies jolla on naisia ja hyvä firma ja blaa blaa, mutta totuus onkin, että Roman on peliveloissa korvia myöten, omistaa kurjan taksifirman ja tarvitsee kiperästi Nikon apua. Noh, eihän Niko nyt voi kääntää selkäänsä serkulleen, joten hän päättää auttaa. Terrorisoitu Liberty City, joka ironisesti tarkoittaa Vapauden Kaupunkia, muuttuu vielä kauheammaksi. Peli voi alkaa.

No ''sattumoisin'' Romanilla on muutama kaveri, jotka voivat antaa Nikolle hommia. Ja sitten Nikon nimi kiirii ja muutkin kuulevat hänen taidoistaan. Näin saadaan melkein 100 tehtävää, miten päättää tapoissa etc.

Itse olin yllättynyt pelin grafiikasta, upea 2008-luvulle, jopa nytkään ei ylletä parempaan joissain lisenssipaskoissa ja semmosissa..

GTA IV:ssä mahtava puoli on se, että pelissä on paljon kavereita (mutta joskus ovat tyhmiä) ja paikkoja, missä hengailla, jos tehtävät ei maistu.

Nikon joillakin kavereilla on se hyvä puoli, että jos saat tietyn prosenttimäärän ystävyyttä, voit saada spesiaalijutun, jonka saa soittamalla sille kaverille.

--- VAROITUS- SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!

GTA IV on siinä mielessä mielestäni tapahtumarikas, että on pankkiryöstöä, kilpa-ajoa, tappoa, timanttijahtia, kidnappausta ja vaikka mitä mukavaa tehtävissä ja voi valita, tappaako herra X:n vai jättääkö eloon/tappaa herra Y:n.
Myöskin, että joissain tehtävissä voi olla Luis ja/tai Johnny IV:n lisäosista..

Upea peli Rockstarilta, jälleen onnistunut mestariteos, täytyy sanoa, että helkkarin hyvä.

Plus-Miinusta:

+ Iso city, vaikka onkin pienempi, kuin GTA: SA:ssa.
+ Graffat
+ Ihmiset kaupungilla ovat tosi hauskoja..
+ Kaikki ne roskat, niin onnistuneita
+ Paljon autoja ja muita kulkuvälineitä
+ Kamut ja niiden ''special abilityt''..

- ..Mutta joskus soittelevat liian usein.
- Ihmiset kaupungilla
- Taksikuskit

Käyttäjäarviot11
Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10