Suomi
JäSENARVIO

Resident Evil 4 (2004)

Linnut visersivät vielä hetki sitten,koirat haukkuivat.Taivas oli kirkas,kadulla vilske,ihmisillä kova kiire ja koko elämä edessään.Mutta sitten,kaikki otettiin heiltä pois.Maailma muuttui kuoleman leikkikentäksi.

NÄEN....TUHOA.

Raccoon city,kaupunki ison metsän laidalla.Kartano josta kaikki alkoi,oli tuhoutunut ja stars tiimiläiset myös,mutta eivät kaikki.Jill,chris,barry ja rebecca selvisivät tuosta kauheasta yöstä painajaisten talossa.

Virus alkoi leviämään hiljalleen kohti kaupunkia ja muutti ihmiset sekä eläimet eläviksi kuolleiksi.Kaikki tunteet,inhimillisyys,vaistot,katosivat.Jäljelle jäi vain kyltymätön himo lihaan ja vereen.Ne olivat ensi askelia umbrellan bio ase kokeiluissa.Kunnes tuona kohtalokkaana päivänä,koko raccoon city katosi kartalta.Se oli umbrellan ja koko virus epidemian loppu.

KAIKKI PITI OLLA OHI.....

Leon.S.Kennedy oli tuona kohtalokkaana yönä juuri aloittanut poliisina paikallisissa poliisi voimissa.Ja eipä olisi voinut päivä paremmin alkaa..

Leon selvisi kaupungista elävänä ulos.Myös claire,chrisin sisko oli paikalla etsimässä veljeään,mutta liian myöhään.

Leon on nyt amerikan erikoisjoukoissa ja saikin tärkeän tehtävän hoitaakseen.Presidentin tytär on kidnapattu ja leon pestattu häntä pelastamaan.Mutta homma ei olekaan aivan sitä miltä näyttää....

KYLÄILEMÄSSÄ...

Leon kohtaa talon sisällä paikallisen asukkaan ja kysyy onko hän nähnyt tätä tyttöä.Asukas ei ole halukas yhteistyöhön ja huitaisee leonia kirveellä,mutta ei osu.Leonin on pakko puolustautua ja ampuu asukkaan,mutta sitten paikalle saapuu lisää muita,auto jolla leon saapui,on mennyt alas jyrkänteeltä,tämä ei näytä hyvältä.

Pako matka jatkuu pieneen kylään jossa on paljon asukkaita,mutta ei tervettä järkeä?Asukkaat hyökkäävät leonin kimppuun,moottorisaha kuuluu kauempaa,hiki valuu otsalla ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa.Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?

Kylän kellot alkavat soida ja asukkaat menevät outoon transsiin.He menevät kohti kirkkoa,jonka ovessa on outo merkki...Siitä alkaakin aivan uusi luku resident evil saagaan......

PALJON HYVÄÄ,JOS EI HUONOAKIN.

Uudistuksista paras on kyllä kuvakulma.Se on isoin uudistus koko pelissä ja tarjoaa räiskettä koko rahan edestä.Tähtäys sujuu kuin itsestään ja itse nyt saakin tähdätä(mikä on erittäin hyvä).

Ohjaus on myös hieman parempi,muutta ei ihan niin hyvä vielä että olisi loistava.Vaikka kyllähän se hommansa hoitaa.On vain vieläkin hieman tankkimainen.Kait se kuuluu asiaan,mitä hankalampi on päästä karkuun,sitä pelokkaampikin on.

Viholliset ovat saaneet aivan uudet kasvot ja tavallisia zombeja ei näy mailla eikä halmeilla.Viholliset käyvät agressiivisesti päälle ja tarjoavat keppiä sekä talikkaa päivälliseksi.

Huonoa voisi olla se,että tarinasta ei saa aina oikein enää niin hyvin selvää kuin aiemmissa.Ja valikko systeemi ei ole mikään huippu tilava,vaikka isompi kuin ennen(onneksi).

Jaahas,taas on loistava resident evil peli sarja saanut mahtavan jatko osan,joka uudisti sarjaa ja 5 on jo matkalla.Joten,eipä jäädä tuleen makoilemaan vaan selviytymis vaistot päälle ja menoksi,kohti tuntematonta määränpäätä.

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10