Suomi
JäSENARVIO

Battlefield: Bad Company 2

Muistan kun latasin Battlefield Bad Company 2 moninpeli demon storesta, niin olin aivan varma, että peli on surkea ja pelaajat törkeitä peeloja, jotka ammuskelevat pelkästään kranaatinheittimillä, tai vastaavilla aseilla.

Näin ei kuitenkaan ollut ja pelitunteja pelkästään demoa pelatessa keertyi enemmän, kuin olisin uskonut.

Nyt olen omistanut Battlefield Bad Company 2 pelin päälle 6kk ja se on edelleen paras peli, mitä olen ps3 konsolilla pelannut.
Mutta mennäänpäs itse peliin.

YKSINPELI

Kun olin ostanut pelin itselleni, aloin pelata yksinpeliä läpi.
Odotukseni olivat todella korkealla, sillä olihan moninpeli ollut todella onnistunut ja nautinnollinen kokemus, mutta valitettavasti yksinpelin kanssa asi ei ollut näin.

Alusta alkaen odotin kokoajan jotain todella repäisevää, mutta turhaan.
Ainut mikä jäi todella mieleeni yksinpelistä oli aivan pelin lopussa, kun hyppäsin lentokoneesta ilman laskuvarjoa ja ammuin pudotessani pääpahista, joka roikkui kaverissani kiinni.

Muuten yksinpeli oli hyvin tylsä ja odotin kokoajan, että se loppuisi. Tarinaan olisi voitu panostaa mielestäni enemmän ja tehtävien monipuolisuuteen.

Se yksinpelistä.

MONINPELI

Pakko myöntää, etten ole koskaan ennen pelannut vastaavaa peliä, jota jaksaisi vielä 6kk jälkeenkin pelata aktiivisesti ja innostua kokoajan enemmän ja enemmän.

Moninpeli on toteutettu todella loistavasti.
Heti ensimmäisistä matseista alkaen ymmärrät, että tarvitset tiimiäsi ja tiimin on pelattava yhteen, jos aiotte voittaa.
On siis lähes turhaa sitoa punaista nauhaa otsallensa ja lähteä Ramboilemaan.

Battlefield BC2 kentät ovat mielestäni todella hyvin tehty, koska vanhempiin mappeihin en ole vieläkään kyllästynyt, vaan niilläkin jaksaa pelata edelleen.
Tilaa riittää liikkua suuntaan ja toiseen, sekä piiloutuminen onnistuu hyvin.

Pelin ehkä parasta antia on tarkkuusammunta, johon pelintekijät ovat todellakin panostaneet. Jos vihollinen on vähänkin kauempana, niin on turha osoittaa tähtäimellä otsaan, koska luoti menettää korkeutta matkalla sinne.
Täytyy siis olla oikea korkuus, jotta luoti pääsee perille ja vihollinen ottaa pienet torkut.

Ajoneuvot ovat myös omaa luokkaansa pelissä. Mönkijällä on todella hienoa ajella ympäri kenttää ja tehdä itsemurha iskuja :)
Tankit ovat tehokkaita ja kestäviä, joten jalkamiehen on parasta pysyä poissa edestä ja piilosta ampua tankkia, tai jättää miinoja tielle.
Helikopteri on myös todella hyvä. Ohjaus on aluksi todella hankala, mutta sitten kun sen oppii, lentäminen tuntuu mukavalta.

Vielä olisi varmasti paljon kehuttavaa pelistä, mutta pitää tuoda huonotkin puolet esille.

Välillä on hyvin vaikea erottaa vihollisia omista. Jos vieressäsi seisoo vihollinen ja hänen takanaan jossain kilometrin päässä oma joukkuelainen, niin vihollisen yläpuolella näkyy joko sinisellä tai vihreällä pelaajan nimi tai merkki.
Tämän takia olen itse kuollut todella monia kertoja.

Välillä myös näkee näitä kuolemattomia pelaajia, joita saat räiskiä M249 lippaan melkein tyhjäksi jonkun selkään, mutta ei vain tipahda ja vihollinen kääntyy ja ampuu sinut.
Kyseessä on joko bugi, tai sitten jotain huijareita.

Olen myös sen kokenut ongelmaksi, että HC modella omat tappavat omiaan tahallaan jopa 10 kertaa peräkkäin. Tappavat, herättävät, tappavat, herättävät ja sitä rataa. Olisi hienoa, jos tuommoiset saisivat automaattisesti kenkää, ketkä tappavat omiaan kokoajan.

Vaikka tarkkuusampujalla pelaaminen on nautinnollista, on siinä silti myös huonot puolet. Monesti on käynyt niin, että kentän toisesta päästä joku ampuu jollain sarjatuliaseella, tai pistoolilla sua kohti ja onnistuu tappamaan sut.
BFBC2 yksi suurimpia ongelmia mun mielestä on se, että vaikka kentät ovat suuret, niin vihollinen on liian helppoa nähdä vihollinen kauempaakin ilman tarkkuusasetta.


Tässä oli nyt oma arvioni ja samalla ihan ensimäinen arvio, mitä olen koskaan tehnyt. Toivotaan, että en jättänyt paljoo tärkeitä asioita pois :)

Oma arvio siis 9/10 ja siitä syystä, että yksinpeli ja moninpeli ovat täysin eri maata keskenään ja moninpelissä oli muutamia ongeolmia.

Kiitos kun jaksoit lukea :)

Keskiarvo: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10