Suomi
JäSENARVIO

Terraria

Markus Persson - vapise! Jenkkilässä on sinulle viimeinkin haastaja.
Nopealla silmäyksellä ei haastaja vaikuta kovalta ollenkaan, mutta ulkonäkö voi pettää, sillä tämä peli ei jätä kylmäksi. Vaikka kolmas ulottuvuus puuttuu, lisää peli oman ulottuvuutensa monilla muilla elementeillä.
Peli alkaa siitä, kun luot itsellesi "persoonallisen" hahmon, jonka tulee näyttää sinulta. Valitettavasti muotimogulit eivät ole päässeet vielä asian ytimeen, ja hiustyylejä ei löydy suomalaiseenkaan makuun. Olet joka tapauksessa päässyt mieleiseesi ulkonäköösi 10 minuutin värisävyjen valinnan jälkeen, kun on seuraavaksi eteesi tulee tyhjä valikko, jossa lukee "Create World". Kokojakin on kolmea erilaista, mutta yksikään niistä ei jätä mitään ominaisuuksia pois. Peli on siinä mielessä ystävällinen, että jopa tehokkaimpien tietokoneiden käyttäjät pääsevät tärkeimmälle vessa- ja jääkaappitauolle, sillä enempää niitä ei tule olemaan.
Ilmestyt nyt hakun ja kirveen kanssa täysin outoon maailmaan, missä näyttäisi olevan puita, maata, ilmaa, vettä, kasvistoa... ja yksi ihminen. Jutellessasi hänelle hän kertoo olevansa Opas, ja hänen elämäntehtävänsä on opastaa juuri Sinua elämässäsi eteenpäin. Ohjeita ei hämmästyttävää määrää ole, ja jossain vaiheessa hänkin alkaa toistamaan itseään. Kuitenkin saat pienet eväät uuten alkuun. Tämä ei kauaa tule riittämään, sillä joudut jo hetken kuluttua tarttumaan ikivanhaan ystävääsi herra Googleen, kun tarvitset apua puiden hakkaamisessa tai esineiden luomisessa(vihje: Inventaario avataan Escillä, samassa ikkunassa luodaan esineet ja puut kannattaa hakata osoittamalla puun juurta ja hakkaamalla). Vaikuttaa melko helpolta, mutta yön tullen varomaton ihminen saattaakin jo kuolla useasti. Huolta ei tarvitse kantaa, maksat vain sairaanhoitoveron, joka on puolet käteiskassastasi, ja olet taas pystyssä. Kaivautumalla maahan olet turvassa zombeilta ja lentäviltä silmiltä, kunhan muistat peittää kaikki suunnat. Näin selviät ensimmäisestä yöstäsi, ja voit alkaa rakentamaan itsellesi taloa.
Terraria omaa erikoisen laajan varaston materiaaleja mullasta kultaan. Mutta kivestä hakkaamalla ei pitkälle pötki, vaan jo esimerkiksi maanpäällisiä limoja joutuu hakkaamaan saadakseen palavaa geeliä, josta tehdään soihtuja. Työpöydän, alasimen, sulatusuunin ja muiden työkalujen avulla voit värkätä itsellesi minkä sortin asetta jousesta valomiekan kautta laserpistooleihin. Eikä aseetkaan ole turhia, sillä pelimaailma on täynnä hirviöitä, kuten zombit, limat, luurangot, menninkäiset ja Cthulhun silmä, Skeletron ja jättimäinen mato, jonka väitetään olevan maailmojen syöjä. Pomotaistelut eivät ole helpoimmasta päästä, ja Skeletroninkin saa hoidella parin kaveruksen kanssa.
Moninpeliominaisuudet näyttävät olevan pelin kehittäjille tärkeässä ominaisuudessa, sillä pelissä on jo mahdollista taistella toisiaan vastaan, ja neljä eri joukkiota voi luoda, mahdollistaen jopa 8 pelaajan sotimisen. Sotaa ei ole pakko käydä, sillä PvP-asetukset saa aina pois omalta kohdalta, jos et halua tulla poltetuksi.
Peli on mielenkiintoista pelattavaa niin yksin kuin ystävien kanssa, eikä 10 euron hintaan voi pettyä. Jos olet suosittu ihminen ja omistat kolme ystävää, voit ostaa neljän kopion paketin Steamista hintaan 29,99€.

Yleisselostus: Kahden ulottuvuuden Minecraft ei ole ollenkaan huono. Vaikka et kykenekään luomaan yksi-yhteen-kokoisia Star Wars-aluksia tai Suomen linnoja, vapauksia löytyy paljon. Pelin niksit oppii nopeasti esim. Terrarian wiki-sivuston kautta(joskin varoituksena on, että internetin ääliöt innostuvat lisäämään sinne pornograafisia kuvia silloin tällöin), eikä bugejakaan pelistä löydy. Olettaen, että Terrarian kehittäjät jatkavat samaan malliin, niin odotettavissa on laaja ja mielenkiintoinen seikkailu. Näin alkuvaiheilla ei ole helppo antaa arvosanoja, joten päädyn 8:n ja 9:n välille. Suosittelen peliä kaikille, joilta löytyy tililtä kymmenen euroa ja elämästä hetki aikaa.

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10