Suomi
JäSENARVIO

Dirt 3

Odotukset olivat melko korkealla kun kuulin nyt vain Dirt-nimeä käyttävän pelin kolmannen osan olevan tulossa. Enemmän "hypetystä" aiheutti se, että kolmososassa luvattiin keskittyä enemmän vanhaan kunnon ralliin.

Dirt 3 on kaikin puolin upea rallipeli, joka on palannut juurilleen, nimenomaan niihin aspekteihin mitä on nähty vanhempien konsolien rallirymistelyissä. Peli hyödyntää niitä, ja sekoittaa mukaan omat hienosäätönsä. Lopputulos on silkkaa mannaa.

Mukana on myös edellisosasta tutut trailblazer-kisat, joissa paahdetaan huippunopeilla katuohjuksilla sorateitä pitkin ilman kartturia, Sekä ratakisat, joihin kuuluu rallycross sekä landrush.

Itse pääasiasta eli rallissa pääsee nauttimaan jopa suomen sorateitä ajellen, mikä on uusi juttu tämän sukupolven konsoleilla. Moninpelissä muita vastaan ajettaessa saa aivan uutta potkua suoritukseensa kun tietää ajavansa melkein kotikulmiensa metsäteillä.

Autovalikoima on riittävä. Kulkupelejä löytyy monesta eri sarjasta, kultaiselta 60-luvulta aina nykypäivän rasseihin. löytyypä joukosta jopa B-luokan autot, joilla ajettiin rallin pääsarjaa 1980-luvulla, Joskin kyseinen ryhmä lakkautettiin 1986, kun Suomen Henri Toivonen sekä hänen kartturinsa Sergio Cresto saivat surmansa ajettuaan jyrkänteeltä alas korsikalla.

Moninpeli Dirtissä on onnistunut. Pelimuotoja on vaikka muille jakaa, ja splitscreen on toivottu lisäys. Yhteysongelmia ei juuri ole, mikä mahdollistaa pidemmätkin pelisessiot jyväskylän metsäteillä pidemmäksin aikaa.

Vaikka nettipeli onkin erinomaisesti toteutettu, se ei poista sitä ikävää faktaa että melkein jokaisessa pelissä on aina joku epäurheilijamaisesti pelaava, mikä saattaa käydä todella rasittavaksi välillä.

Ainoa todellinen miinuspuoli Dirtissä on pelattavien kenttien vähyys. Eri maita on vain neljä: USA, Kenia, Norja ja Suomi. Piakkoin ladattavaksi tulevat lisäosat korjaavat todennäköisesti tämänkin puutteen, jolloin peli olisi täysi kymppi.

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10