Suomi
JäSENARVIO

Splinter Cell: Conviction

Kirjoittaja: JHR   2011-07-18

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction - hyvästit varjoille

Splinter Cell -sarja lässähti pannukakuksi Xbox360:n tympeässä Double Agentissa. Ironista on, ettei kovinkaan moni huomannut, että saman pelin vanhan sukupolven Xboxille tehty versio osoittautui ihan eri peliksi - suorastaan sarjan huippukohdaksi. Niinpä Ubisoft päätti, että Fisherin on korkea aika uudistua, mutta legendan muokkaus uusiksi on helpommin sanottu kuin tehty. Lopputuloksena kärsineestä protagonistista Sam Fisheristä on tullut murhamies, joka tappaa kaiken eteensä sattuvan.

Sam Fisherin vuorokausi

Yksi Convictionin suurimmista miinuksista on melko yllätyksetön tarina. Tapahtumien nopea eteenpäin vyöryminen ja Fisherin poikkeuksellisen väkivaltaiset "kuulustelutekniikat" näyttävät suoraan 24:n viimeiseltä tuotantokaudelta lainatuilta. Convictionissa Fisher onkin vaatteitaan ja vahattua hiustyyliään myöten niin viimeisen päälle bauerisoitu, ettei kokonaisuudesta puutu kuin se, että Fisherin ääninäyttelijä olisi vaihdettu Michael Ironsidesta Kiefer Sutherlandiksi!

Vähemmän vempaimia, enemmän aseita

Harvoja hyviä puolia Convictionissa on asevalikoiman laajuus: siinä missä edellisissä osissa pelaajan käytössä olevat aseet rajoittuivat lähinnä kranaatteihin, vaimennettuun pistooliin, SC-20K-monitoimirynnäkkökivääriin ja Chaos Theorysta alkaen puukkoon, Conviction tuo pelaajan ulottuville huomattavasti laajemman valikoiman haulikoita, rynnäkkökiväärejä, pistooleja ja konepistooleja. Varsinaisia agenttivempaimia pelissä taas ei ole niin paljon; mm. oven toiselle puolelle näkee sen ali pujotettavalla peilillä.
Ihan kokonaan ei varjoissa hiiviskelyäkään ole sentään unohdettu. Tosin paperilla hienolta kuulostanut ajatus siitä, että maailma muuttuu piilossa ollessa mustavalkoiseksi, ei käytännössä toimi, sillä se hankaloittaa valon ja varjon rajan hahmottamista huomattavasti, vaikka muuten onkin hieno tehoste.

HYVÄÄ
+ Laajempi asevalikoima
+ Piilossa ollessa maailma muuttuu mustavalkoiseksi!

HUONOA
- Piilossa ollessa maailma muuttuu mustavalkoiseksi...
- Tarina kuin suoraan 24:n viimeiseltä kaudelta napattu
- Kontrollit säädetty epänormaaleihin painikkeisiin

Hiiviskelyveteraani päivittyy räiskinnäksi - tosihuonolla menestyksellä.

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10