Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
JäSENARVIO

Battlefield: Bad Company 2

Battlefieldillä on pitkät perinteet räiskintägenressä. Sarja on toiminut pioneerina battlefield 1942:sta lähtien. Konfliktit ja vuosiluvut ovat ehkä vaihtuneet, mutta periaate on pysynyt samana: Täysmittaista sodankäyntä tiimityötä painottaen.

Battlefield bad company 2 on jatko-osa alkuperäiselle bad companylle, jota ylistettiin mahtavasta ja nokkelasti toteutetusta yksinpelistä. Tuhottavat ympäristöt pistivät pakan uusiksi monessakin suhteessa, ja päähenkilöiden heittämät itseironiset kommentit ja action comedy-meininki iski suoraan nauruhermoon.

Jatko-osassa otetaan tarinaan selvästi vakavampi ja ammattimaisempi lähestymistapa. Hurttia huumoria ja letkeää tunnelmaa on leikattu raskaalla kädellä. Niiden takia kampanja tuntuu hieman yksipuoliselta.

Maisemat on toki upeita ja destruction-ominaisuus kompensoivat puutteet mainiosti. On melkoisen äijäfiilis kun saa tankin kanssa rymistellä, hajottaen kaiken mikä eteen tulee.

Moninpeli on yhdellä sanalla sanoen loistava. Neljä eri hahmoluokkaa, jokaiselle on jotain: Tarkka-ampuja eli recon, engineer, eli panssarintorjuntamies, lääkintämies eli medic, ja jääkäri eli assault. Jokaisella on omat erityiskykynsä, esim. recon saa tilattua pienen tykistökeskityksen kohteeseensa.

Tankit, helikopterit, taisteluveneet, vesiskootterit, rynnäkkövaunut ja UAV takaavat monipuoliset hyökkäys-ja puolustusmahdollisuudet.

Asia, jota kaikissa battlefieldeissä on aina painotettu, on tiimityöskentely. Yksinäinen susi ei kauan pärjää, joten taistelijaparin kanssa kannattaa aina toimia. Sen mahdollistaa neljän pelaajan squadit eli ryhmät, jolloin ryhmän jösenet näkee kartalla vihreinä, muut joukkuetoverit sinisinä.

Pelimuotoja on kourallinen: Rush, squad rush, squad deathmatch ja conquest. Rush on pelimuoto, jossa joko puolustetaan, tai yritetään tuhota kahta laatikkoa. Squad rush on sama, mutta pienemmässä mittakaavassa. Conquestin tietävät kaikki battlefield-veteraanit. Kolmea, neljää tai viittä kartalla olevaa lippua vallataan omalle joukkueelle.

Battlefield bad company 2 on loistavasti toteutettu fps-räiskintä, joka pienistä puutteista huolimatta ansaitsee täyden kympin.

Keskiarvo: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10