Suomi
JäSENARVIO

Grand Theft Auto IV

Rockstarin uusi eepos tuli ja jyrinällä muutama vuosi takaperin. Annanpa kunniaa upealle pelille, joka vieläkin päihittää jotkut 2011-luvun pelit.

Niko Bellic, Balkanin sotien veteraani astuu isosta rahtilaivasta Amerikan mantereelle, Liberty Cityn kaupunkiin ensimmäistä kertaa. Hänen serkku, Roman, joka on kehunut Amerikkaa mahdollisuuksien maaksi, huutaa Nikolle; ''Welcome to America, cousin!'' eli ''Tervetuloa Amerikkaan, serkku!''.

Niko on hiljainen, karaistunut, kova mies Serbiasta. Roman oli väittänyt hyvin paljon kaikkea Amerikasta ja itsestään. Mm. että on varakas mies, hänellä on upea luksuslukaali, paljon naisia, ja niin edespäin. Todellisuudessa hänellä on piskuinen taksifirma, pieni rähjäinen kämppä ja myöhemmin tulee tyttöystävä kuvioihin. Niin ja on uhkapeliveloissa ja yrittää pysytellä pinnan yläpuolella. Roman siis tarvitsee Nikon apua, ja väline onneen ja rikkauteen on ase. Ja Romanin kaverilla niitä piisaa.

Tehtävät eivät ole mitään maustamatonta puuroa mikä on palanut pohjaan, vaan ne ovat oikeastaan aika mukavia ja tapahtumarikkaita. Jossain välivideossa voi uhkea nainen ottaa pyssyn huumepäissään ja ampua pari heppua, joku voi bilettää ja niin edespäin. Ja itse tehtävissä voi tapahtua aika paljon kaikkea, yhdessä olet roskakuskina, yhdessä valitset herra X:n ja herra Y:n väliltä, kumman tappaisit, kilpa-ajoa, pankkiryöstöä ja kidnappaustakin löytyy, eli tapahtumia on mukavasti. Välitallennuspaikat ovat melko harvassa, eli siitä miinusta. Mutta tehtäviä riittää pariksi päiväksi, jos aikoo elää energiajuomilla ja kylmillä pitsoilla sen ajan, niin, tehtäviä on mukavat 100 ja siihen päälle vielä sivutehtävät..

Pelissä ei ole aseista pulaa, niitä on hurjasti ja asekauppoja löytyy aikas paljon.
Nettikahviloitakin löytyy, jos haluat käydä tsekkaamassa deittisivustot, mutta joskus tehtävässä on pakollista käydä netissä.
Keilausta, biljardia, dartsia, tissibaaria ja tavallistakin baaria löytyy ja kovasti.
Henkilöt ovat mukavia, on venäläistä mafiapomoa ja hänen assistenttiorjaa, irlantilaisia gangsteriveljeksiä ja niiden tiukka sisko, rastafarinaista ja -miestä..

Moninpeli se vasta huima onkin, Nikon kännykällä mennään pelaamaan nettiin ja siellä on 15 eri pelimuotoa aina tappomatsista vapaaseen rellestämiseen. Jokaisessa pelissä voi olla konsoliversioilla 16 pelaajaa, PC-pelaajat saavat tuplat enemmän 32 pelaajalla.

Hyvää:
Grafiikat, äänet, elävä Liberty City, kaikki mahdollinen.

Huonoa:
Satunnaiset bugit siellä täällä, ärsyttävät kaverit joita pitää olla aina viemässä jonnekin.

Grafiikka: 10
Pelattavuus: 9
Äänet: 10
Pitkäikäisyys: 10

Loppukaneetti:
Erinomainen hiekkalaatikkopeli Rockstarilta, joka vie pidemmän korren vieläkin.

10/10 | 99,8/100 | 5/5

Käyttäjäarviot11
Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10