Suomi
JäSENARVIO

Star Wars: The Force Unleashed

Kirjoittaja: vpshero   2011-10-26

Kauan sitten... kaukaisessa galaksissa

Darth Vader on löytänyt yksinäisen jedin Wookieiden kotiplaneetta Kashyykilta. Hän raivaa tiensä läpi planeetan ja käy kaksintaisteluun kyseisen jedin kanssa. Loppujen lopuksi Vader kuristaa jedin, mutta yhtäkkiä hän huomaakin jedin lapsen ja ottaa hänet mukaansa oppipojakseen.

Tästä alkaa tarina, joka keskittyy oppipojan kasvuun ja Kapinaliiton syntyyn. Tarinan edetessä tavataan monia uusia hahmoja, mutta myös elokuvista tuttuja hahmoja.
Starkiller on päähenkilönä mielenkiintoinen. Hän on selkeästi älykäs, määrätietoinen ja kunnianhimoinen mutta samalla hänen uskollisuutensa Vaderille on tehnyt hänestä orjan.

Itse pelaaminen on melko paljon hack-slash meininkiä. Valosapeli tekee pelissä kyllä vahinkoa ja erilaiset voimakyvyt ( työntö, sähkösalamointi ) ovat myöskin hyödyllisiä. Peli siis tavoittaa mainiosti jedinä olemisen tunteen. Itse kontrollit ovat suht sujuvat.

Lucasartsin itse kehittämä peli on siis mielestäni hyvä kokonaisuus. Tarina on mielenkiintoinen ja hiljalleen Star Wars - tarinoille tuttuihin sfääreihin nouseva, vihollisten jyrääminen toimii ja se on visuaalisesti hieno. John Williamsin unohtumattomat musiikit tuovat peliin sen tunnelman.

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10