Suomi
JäSENARVIO

Call of Duty 4: Modern Warfare

Velvollisuuden neljäs kutsu saapui pelaajille vuonna 2007 ympäri maailmaa, jotta pelaajat täyttäisivät jälleen pelillisen asevelvollisuuden.
Tällä kertaa pelaajat kutsuttiinkin modernien taisteluympäristöjen ja tappokoneiden pariin.

Päähenkilönä ei mikään n00b

Tarinan päähenkilönä on salaperäinen ja vähän (jos ei ollenkaan) puhuva brittiläinen kersantti John "Soap" MacTavish. Hän on saapunut Credenhilliin Isossa-Britanniassa näyttääkseen taitonsa Britannian eliitille, Special Air Servicelle. Kun hän on todistanut taitonsa, on aika lähteä modernille taistelukentälle sarkastisen Kapteeni John Pricen ja mukavan oloisen Gazin kanssa. Matkan varrella päästään ohjaamaan muitakin hahmoja, joskin eräs kuolee ja toinen saattaa olla yllättävä. Yksinpeli on on suunniteltu mainiosti, ja se on täynnä toimintaa ja jännitystä. Yksinpelissä päästään olemaan jalkaväkimies, helikopterin pommittaja, auton kyytiläinen ja ghillie-pukuinen tarkka-ampuja.
Käsikirjoitus on hyvä, joskaan ei täydellinen, ja hahmojen omatoimisuuskin on piristävä ratkaisu, joten kaikkia ei tapeta itse

Ghillie-puvut päälle, nyt kämpätään!!!

Moninpeli on tehty hyvin koukuttavaksi ja kilpailuhenkiseksi. Moninpelimuotoja löytyy laidasta laitaan, aina normista tiimi-tappomatsista kohteen tuhoamiseen. Kartat saattavat tuntua hieman pienehköiltä, mutta niiden pienuuteen on ahdettu sopivasti objekteja, ja moninpelikartan aitojen takaakin näkyy rekvisiittaa, joka luo illuusion siitä, että nyt ollaan avoimessa ympäristössä, mutta peluualue on eristetty siitä kokonaisuudesta. Arvoja löytyy tasoilta 1 tasolle 55, ja siihen on ahdettu monenmoista unlockia, prestigeä ja killstreakeja. Tasoja kartutetaan keräämällä xp:tä (experience, kokemus), ja kun tasoja karttuu, saa myös unlockeja. Unlockeja on monenlaista; asetta, aseen lisävarustetta, aseen kuviontia ja erikoisvarustetta. Killstreakit ovat erikoiskykyjä, joita saa tekemällä tappoputkia. Jos tekee 3 tappoa kuolematta, saa UAV:n ja niin edespäin aina hävittäjiin ja helikopteriin. Mutta moninpelissä on myös haittapuolia. Koska tarkka-ampujat käyttävät ghillie-pukua, ja koska kartoissa on yleensä ruohikkoa, voi ruohikon seasta löytyä yksi jos toinenkin kämppääjä, jonka ei tarvitse muusta huolehtia, kuin aseen ammusmäärästä. Löytyy myös kranaatinheitin-nuubit, jotka käyttävät vain kranaatinheitintä. Mutta myönnän olleeni aikoinani myöskin nuubituubi että snipu-kämpperi.

Pelattavuus: 9 Äänet: 8 Grafiikka: 7 Pitkäikäisyys: 7

Käyttäjäarviot14
Keskiarvo: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10