Suomi
JäSENARVIO

Red Dead Redemption

Kirjoittaja: veikkah   2011-11-18

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption on 2010-luvun lännenpeli konsoleille. Yleensä sanotaan jos tekee lännenpelin, se pitää tehdä kunnolla ja jos tuota sanontaa vertaa Red Dead Redemptioniin ei voi sanoa, kun että tehtävä suoritettu.

Red Dead Redemption kertoo John Marston nimisestä miehestä, jonka hallitus on määrännyt tappamaan entisen koplansa johtajan Bill Williamsonin. Johnia pitää tietenkin kiristää jotenkin joten, hallitus keksii, että jos hän ei suostu hänen vaimonsa ja lapsensa tapetaan. Kiristyksen alla John Marston lähtee villiinlänteen etsimään Bill Williamsonia. Hän saapuu Armadillo-nimiseen kylään höyryveturilla, ja löytää saluunasta miehen nimeltä Jake. Yhdessä Jaken kanssa hän lähtee linnoitusta kohti nimeltä Fort Mercer, koska Bill majailee siellä. Kun he saapuvat mäelle lähelle linnoitusta, Jake jatkaa matkaansa ja John kävelee Fort Mercerin portille. Hän huutaa Billiä esiin, mutta Bill käskee Johnia lähtemään. John ei tietysti lähde, joten Bill tulee pyssy kourassa muurin harjalle kaksi apuria mukanaan. He keskustelevat hetken ja John tarjoaa auttavaa kättä, mutta Bill ei suostu yhteistyöhön. Lopuksi Bill huutaa että Johnin pitäisi mennä takaisin ja lähettää joku vähän vakuuttavampi ensi kerralla. John tajuaa että jos hän ei puolustaudu hänestä tulee korppien ruokaa. Hän vetää revolverinsa esille, mutta koska hänen taitonsa eivät ole enään tallella toinen Billin apureista yllättää hänet ja ampuu häntä kylkeen. Bill tokaisee vain "Poor John". Illan tullen Billin porukka on raahannut Johnin tien poskeen Fortin lähelle kuolemaan. Yllättäen vankkurit saapuvat ja mies ja nainen tulevat auttamaan Johnia. Varsinainen seikkailu alkaa siis kyseisestä lähtökohdasta.

Red Dead Redempiton käyttää RAGE pelimoottoria, joka mahdollistaa upeat grafiikat ja hahmojen liikkeet. Muistan aina esimmäisen kerran, kun hyppäsin ratsun selkään, Marston maiskautti ja hevonen lähti laukkaamaan hiekat pöllyten. Red Dead Redemption onkin varmasti edelleen tämän hetken sisältö että grafiikka rikkain hiekkalaatikkopeli. Red Deadia on kuvattu Grand Theft Auto:n villilänsi versioksi mutta sitä se ei ole. Red Dead on täydellisesti onnistunut villilänsi peli.

Peli myös tarjoaa jokaisen lajin pelaajalle jotain. Ampumisen ystävät voivat esimerkiksi siivota jengien piilopaikkoja, ammuskella seriffejä tai armeijoita. Ne jotka haluavat nauttia pelistä ja pelata sitä niinkuin oikeaa villiälänttä on myös mahdollisuus siihen. Pelissä voi metsästää, kesyttää hevosia, etsiä aarteita, auttaa hädän alaisia, pelata pokeria, juoda ja kaikkea, mitä voisit kuvitella tekeväsi villissälännessä.

Plussaa:
+Sisältörikas
+Paljon tekemistä
+Upea grafiikka
+Upeat Maisemat
+Todella iso alue pelattavana(Meksiko ja Amerikka)
+Todella aidon tuntuiset hahmot
+Paljon aseita
+Mielenkiintoiset hahmot
+Kaikki on viimeisen päälle viilattua ja hahmot ja maisemat ovat täysin oikean näköisiä
+Ikinä ei ole tunnetta "Olen yksin keskellä erämaata"
+Ympärillä on jatkuvasti elämää ja villieläimiä


Negatiivista:
-Liian lyhyt
-Enemmän lisäosia kiitos

Käyttäjäarviot12
Keskiarvo: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10