Suomi
JäSENARVIO

Battlefield 3

Kirjoittaja: veikkah   2011-11-18

Battlefield 3 on varmasti monen Battlefield- pelaajan pakollinen ostos. Battlefield 3 on siis jatkoa Battlefield- pelisarjalle ja se julkaistiin 25. lokakuuta eli peli on hyvin tuore.

Lyhyesti: Pelissä on hyvä multiplayer ja Co-op toiminto on hieno asia, sillä Battlefield 3 ei varsinaisesti juhli tarinallaan tai sen pituudella. Battlefieldin keskus onkin multiplayer jonka, takia usea pelaaja skippaa tarinapelin, ja syöksyy suoraan multiplayeriin. Grafiikoilla ei pelissä juhlittu, mutta toki ymmärrän että konsoliversiosta on jouduttu järsimään suurimpia hienouksia pois, sillä konsoli ei kykene läheskään niin hienoon tulokseen kuin PC.

Monet varmasti ovat täysin tyytyväisiä kyseiseen peliin sillä onhan se hieno, mutta myös paljon huonoa löytyy. Aseista ja kaiken maailman apu tähtäimistä sun muista ei ole pulaa, sillä niitä on liikaakin mikä on vain hyvä asia. Kentät ovat isoja ja sisältörikkaita mikä on hyvä asia. Äänimaailma on mukaansa tempaava ja aseiden äänet kuulostavat todella aidoilta samoin kuin kaiut ja sotilaiden puhe.

Ajoneuvoja on paljon aina tankista hävittäjiin ja helikoptereihin. myös pienempiä ajoneuvoja löytyy, jos haluaa olla hiljaisempi koska iso rymistelevä tankki ei varsinaisesti ole mikään Stealth- ajoneuvo. Lisää plussaa tuo myös squa- toiminto joka sallii sinun ja kolmen kaverisi pääsemisen samaan tiimiin esimerkiksi squad- pelimuodoissa joissa on squad vastaan squad.

Pelissä pystyy myös pelaamaan taktisesti jos haluaa. Pelissä on neljä eri "Classia" jotka ovat: Engineer, jolla voi korjata ajoneuvoja. Assault, jolla voit parantaa ja antaa healausta kavereillesi taisetelu kentällä. Support, joka antaa toiminnon antaa ammuksia kavereillesi. Ja viimeisenä Recon, joka on snipuille ja sen erikoistoimintona on esimerkiksi radiolähetin, joka antaa kavereittesi spawnata siihen, jos niin valitsevat.

Pelissä uusia aseita saa classeittain, esimerkiksi pelaamalla tietyllä aseella niin kauan, että saat siihen tarpeeksi tappoja, jotta saat auki uusia härpäkkeitä aseeseesi, esimerkiski tähtäimiä,grippejä ja vaikkapa laaserin joka helpottaa lonkalta tulituksessa ja häikäisee vihollisen. On myös erikois- aseita, jotka saa auki vain Co-op tehtäviä läpäisemällä ja saamalla tietyn määrän pisteitä. Mutta ei aseista enempää jos grafiikasta puhutaan, niin ei kyllä juhlia kannata niiden takia pystyttää sillä ne eivät oikeastaan yllättäneet vaikka taustalla jyllääkin Frostbite 2.0- pelimoottori.

Ilman HD pakettia peli tekee kipeää silmille ja HD paketinkin kanssa pitää vielä välillä hieroa silmiään tuhnuisten tekstuurien takia. Paikkojen hajoaminen ja romahtaminen yllätti ehkä pelaajia eniten huonoudellaan ja epäaitoudellaan. Sillä pelissä on aitoja/seiniä joita ei pysty rikkomaan millään, vaikka ne johtaisivat suoraan taisteluun.

Myöskään rakennuksia ei pysty millään lailla romauttamaan ellei muutemaa satunnaista parveketta lasketa mukaan. Seinien tuhoutuminen se vasta epäaitoa onkin, joskus kun seinää ampuu kerran, siitä irtoaa massiivinen pala ja joskus ei mitään.


Plussaa:
+Laaja ase- vaikoima
+Paljon lisättävää aseisiin
+Squad- toiminto
+Äänet
+Co-op

Miinukset:
-Kiduttavat tekstuurit
-Grafiikalla ei juhlita
-Tekoäly
-Lyhyt tarina
-Bugit
-Ylivoimaiset aseet
-Paikkojen tuhoutumisen epäaitous
-Useita seiniä ei pysty tuhoamaan


Lyhyesti: Sisällökäs peli keskinkertaisilla grafiikoilla.

Käyttäjäarviot13
Keskiarvo: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10