Suomi
JäSENARVIO

World of Warcraft

Valehtelisin jos väittäisin, että en pelaisi World of Warcraftia. Hassua, välillä se tuntuu hyvältä ja joskus ei yksinkertaisesti kiinnosta.
Mistä aloittaisin, kenties perusideasta...?

Perusidea
Elikkäs World of Warcraft, tuttavallisemmin WoW, on massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli, (engl. MMORPG) jossa pelaaja luo oman hahmonsa valitsemalla Liittouman (engl. Alliance) ja Lauman (engl. Horde) väliltä, ja valitsee lukuisten rotujen ja hahmoluokien valikoimasta mieleisensä. Kun sitten edellinen on hoidettu, pelaaja pääsee vapaasti seikkailemaan aluksi omalla kotipaikallansa (riippuen rodusta), ja kun tasoja (engl. level) kertyy, pääsee pelaaja seikkailemaan koko Azerothissa (pelin maailma) ja jopa Ulkomaissa (engl. Outland). Hoitamalla tehtäviä, saa palkkion, kokemusta (engl. xp, experience) ja joskus jopa jonkin kaman tai aseen.
Ja hahmoluokat ovat: Druidi (engl. Druid), Metsästäjä (engl. Hunter), Maagi (engl. Mage), Paladiini (engl. Paladin), Pappi (engl. Priest), Roisto (engl. Rogue), Shamaani (engl. Shaman), Manaaja (engl. Warlock), Soturi (engl. Warrior), Kuolonritari (engl. Death Knight) ja Munkki (engl. Monk, tulossa)

Lisäosat
WoWille on ilmestynyt tähän mennessä kolme lisäosaa, jotka ovat The Burning Crusades (TBC), Wrath of the Lich King (WotLK) ja Cataclysm (sovitaan vaikka Cata).
The Burning Crusades toi Laumalle uuden rodun, verihaltian (engl. Blood Elf) ja uuden hahmoluokan, Paladiini (engl. Paladin) jota vain verihaltiat voivat käyttää. Myös Liittoumalle tuli uusi rotu: Draenei. Liittoumalle tuli myös uusi hahmoluokka, Shamaani (engl. Shaman) jota voi käyttää vain (yllätys yllätys) Draeneit. WotLK:n mukana tuli uusi hahmoluokka, kuolonritari (engl. Death Knight) jonka voi valita mille tahansa rodulle. Mukana tuli myös uusi saari, Northrend, jota ilmeisesti hallitsee Kalmakuningas (Lich King).
Uusin lisäosa, Cataclysm, julkaistiin vuoden 2010 joulukuussa. Se toi mukanaan Laumalle Hiisi-rodun (engl. Goblin) ja Liittoumalle Worgenin, sellaisen ihmissuden. Cataclysm toi myös luonnonmullistuksia, jotka muuttivat Azerothin ulkonäköä hieman, ja kirjoitushetkellä Deathwing (engl. Kuolonsiipi?) voi hyökätä milloin mihinkin paikkaan Azerothissa. Tekeillä on myös uusi lisäosa, Mists of Pandaria, joka tuo uuden rodun, Pandarenit (engl. Pandarens) jotka voivat tasolla 10 valita, lähtevätkö Lauman kelkkaan vai Liittouman pulkkaan.

Grafiikka +pelattavuus
Tiedätkö minkälaista grafiikka on vuonna 2004 julkaistussa WoWissa? Yllättävän hyvä. Tekstuurit ovat mainiot, varjotkin hyvät ja ah, kun aurinko paistaa kukkulan takaa, se vasta onkin hienoa. Pelattavuuskin on hyvä. Voit ohjata hahmoa joko perinteisellä WASD-ohjauksella, tai hiirellä. Molempi parempi, molemmat tavat toimivat sujuvasti.
On kyllä helkutin mukavaa, kun on myös muita pelaajia seurana auttamassa tai trollaamassa. Pelissä on myös sellaiset "luolastot" (engl. Dungeons) joissa kavereiden (tai vieraiden) kanssa hoidellaan tehtäviä ja vihollisia, joista saa kivan palkkion. Tosin "luolastoja" voi hoitaa vain yli 15-tasoiset hemmot ja naaraat. On myös sellainen aika jänskä juttu myöskin, mitä hoidetaan kavereiden (tai vieraiden) kanssa: Raid.
Raideissa usein hoidellaan joku iso kiho, mutta sen enempää en siitä tiedä. This is it, man.

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10