Suomi
JäSENARVIO

Star Wars: The Force Unleashed

Star wars pelejä on tullut ja ilmestynyt hurja määrä monelle konsolille ja laitteelle ajan saatossa.Joskus huonompia,joskus taas todella hyviä.Viimeisin näyte kuuluu sinne hyvän puolelle,vaikka itse pelissä pelataan pahaa poikaa.

Muistan kun pelailin itse PS1.llä episodi 1 tai jotain saman nimistä,silloin ei vielä ollut näitä tehokkaita laitteita,joten jälki oli aika karua välillä.Onhan tässä välissä ehtinyt tulla myös kilpa ajelua,seikkailua ja tie-fighterilla lentelyä kuolon tähden yllä.Sekä battlefront edellisellä konsoli sukupolvella.Se oli mielestäni hyvä peli,se oli kuin battlefield,mutta star wars versiona.

No niin,nyt siihen tämän hetkiseen tähteen.

Uusin star wars: Force unleashed oli kauan kehityksessä ja siitä povattiin uutta lucasartsin hittiä.Aikaisemmat lucasartsin tuotokset olivat kohtuu hyviä taidon näytteitä.Itse en ole kuitenkaan moneen niistä vielä ehtinyt tutustua,mutta tarkoitus olisi jossain välissä kait?

Uudessa tähtien välisessä sodassa tutustutaan uuteen darth vaderin oppilaaseen,joka kylvää tuhoa ja kauhua ympäri galakseja.Tässä voimain koitoksessa pelaaja pääsee ottamaan mittaa monista muista jedeistä,sekä vihollisista monessa erilaisessa kentässä.Ollaan avaruudessa tähtihävittäjässä,romuplaneetalla,kukkais planeetalla sun muissa,voisiko mainita"exsoottisissa"paikoissa.

Pelaaja ohjaa uutta oppilasta taistelusta toiseen mätkien sotilaita ja örkkejä kumoon minkä kerkeää.Tällä kertaa pelaaja kuitenkin päästetään leikkimään jedi voimilla oikein olan takaa.Siitä päästäänkin asiaan,kun niiden voimien kanssa kikkailu onkin eri hauskaa puuhaa.Voit heitellä vihollisia mihin suuntaan haluat,voit myös tehdä voima tönäisyn tuhoten näin samalla ympäristöä,sekä antaa sähköshokkeja noilla, electronisilla kämmenilläsi.

Vihollisten viskely ei ole ollut näin hauskaa mies muistiin.Pitkään aikaan tuli pelattua taas putkeen,sen verran muikeaa menoa oli tarjolla.Viholliset myös joskus tarttuvat toisistaan kiinni,jos heilutat niitä liian lähelle toisiaan.Se onkin eri hauska näky,kun vihut heiluvat ilmassa kuin jokin suuri ihmisketju.Vielä kun voit antaa lisä tehoa voima työnnöllä,niin johan käy varmaan vihun mielessä jo, että olisi pitänyt jäädä omaan poteroon vain suosiolla.

Kontrollit ovat ihan kiitettävällä tasolla.Itselläni ei ainakaan ole ollut mitään valitettavaa niistä.Kontrollit ovat tarpeeksi napakat ja hyvin toteutetut,joka namiskalle on keksitty paikka,eikä sormet pitäisi mennä liian sekaisin.

Mitä tulee grafiikkaan,niin sehän on kautta linjan upeaa!varsinkin siinä romuplaneetta kentän alussa.Vau,taivaalla leijuu monia tavaroita ja laitteita ympäriinsä ja luo vaikuttavan näyn,joka pistää hiljaiseksi,no jos ei liian kauaksi aikaa,niin ainakin hetkeksi.Yksityis kohtiakin löytyy ja ne kaikki tekevät maisemista ja ympäristöistä maukkaan näköisiä.

Pelihän on aika tavallista hack and slash meininkiä,mutta se kelpasi minulle paremmin kuin hyvin,eikä edes putkimaisuus ehtinyt nostaa rumaa päätään.Jos hack and slash pelit kiinnostavat tai muuten vain etsit hyvää vaihtoehtoa,niin uusi tähtien sota ajaa asiansa paremmin kuin hyvin.Äänetkin ovat taattua lucasarts tasoa,eli mahtipontisuutta riittää.

Vaikka peliä on monissa muissa arvioissa suitsutettu pahemman kerran,Niin omasta mielestäni lucasarts ei mokannut tälläkään kertaa.Jos star wars kiinnostaa yhtään,on tämä peli pakko hankinta.Siitä voi olla varma että meininki ei ainakaan lopu ennen loppu tekstejä.

Jaahas,taas on jauhettu tähtien välistä asiaa oikein olan takaa.Peli jätti minulle hyvät vibat ja siihen tulee palattua varmasti uudelleen moneen otteeseen.Ainakin jos aikoo unlokata kaikki tavarat ja puvut sun muut.

The force is with you,and stronger than ever.Luke,ai am your father...oho,väärä repliikki!

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10