Suomi
JäSENARVIO

Grand Theft Auto IV

Rockstar Gamesin huipputuotos.
Tuhansien fanien suosikki.
Lukuisten palkintojen voittaja.
Vuoden 2008 myydyin PS3-peli.
Saanko esitellä, Grand Theft Auto IV!

Welcome to land of experience

Tosin kuin aiemmissa Grand Theft Autoissa, tämä neljäs osa vetää yliammuttuja kohtauksia ja gangstatyylejä turpaan sen realistisemmalla, koskettavammalla ja entistä enemmän käänteitä täynnä olevalla juonella. Pelin protagonisti on serbialainen Nikolai "Niko" Bellic, joka on Bosnian sodan veteraani, jonka hänen serkkunsa Roman Bellic houkuttelee Amerikkaan. Roman kertoo hänen lukuisista naisista, autoista, hulppesta kartanosta ja pohjattomasta pätäkkätaskusta.
Kaikki tämä on kuitenkin valetta:
Roman on yltiöpahoissa veloissa venäläisille ja ties mille. Mikä on Nikon rooli tässä suuressa draamassa? No auttaa Roman kuiville vesille enemmän tai vähemmän laittomilla keinoilla. Tästä alkaa Nikon suuri seikkailu Liberty Cityssä, jossa odottavat lukuisat venäläiset, katudiilerit, huumeriippuvaiset, albanialaiset ja kaikkea maan ja taivaan väliltä.

The city of.... experience?

Pelin tapahtumapaikkana on vuoden 2008 Liberty City, jonka voit muistaa jo Jumalan ikäisestä GTA ykkösestä, kolmannesta GTAsta ja vielä Liberty City Storiesista. Tällä kertaa kaupunki on suurempi ja yksityiskohtaisempi kuin koskaan: Ihmiset tekevät kaikkea, juttelevat, roskaavat, lukevat sanomalehtiä, kävelevät, tilaavat taksin taikka pakenevat poliiseja. Kaupunki koostuu kolmesta saaresta ja kahdesta pienemmästä. Ensimmäinen saari jolla pelaaja aloittaa on jaettu kahteen alueeseen: Broker ja Dukes. Jo tällä ensimmäisellä saarella on mukava olla, ja pinta-alaa on paljon. Itä-Dukesissa sijaitsee lentokenttä, josta ei kuitenkaan yksinpelissä saa iloa irti kuin stunttien muodossa, mutta moninpelissä lentokenttä on suosittu Team Deathmatchille. Seuraavana saarena pienempi ja köyhempi Bohan, josta en osaa sanoa muuta kuin sen, että siellä on pelin toinen asunto, strippiklubi ja huonommat elinolot.
Seuravana saarena onkin sitten suosikkini, Algonquin ja sen lisukkeena pieni Happiness Island. Algonquin on siitä hyvä paikka, että keskustassa on hieno puisto, ja keskusta muutenkin on hulppea kuin New York konsanaan. Happiness Island on saanut nimensä siellä sijaitsevasta patsaasta, joka on "Iloisuuden patsas". Se ilmeisesti parodioi Vapauden patsasta. Seuraavaksi luvassa onkin mielenkiintoisempi saari, Alderney. Alderneyn eteläosassa sijaitsee teollisuusalue, vanha Sprunktehdas ja vankila.
Siitä pohjoiseen, ja olemmekin hienossa naapurustossa, jossa asuu eräs juonen kannalta tärkeä mafia. Siinä sitten olikin Liberty City turistille.

Physics & Multiplayer

Grand Theft Auto IV näyttää kyntensä Rockstarin uuden RAGE-pelimoottorin muodossa. Fysiikat, ah! Tönäiset ihmistä, hän reagoi siihen realistisesti.Töni häntä kovemmin, niin se kaatuu. Kun auto tönäisee ihmistä, ihminen kaatuu kyllä realistisesti. Mitä tappeluihin tulee, nekin ovat inhimillisiä ja realistisia. RAGE pystyy fysiikoiden lisäksi hyvään grafiikkan, mutta ei sekään täydellistä ole. Moninpelistä asiaa: moninpelimuotoja on laidasta laitaan, haluatko poliisit vs rosvot? Onnistuu! Entä kelpaako autokisa, GTAn tyyliin? Oh yes! Mutta miten sitten Team Deathmatch tai vapaa rällästely? I did it!
Konsoleilla pelaajia moninpelissä maksimissaan voi olla 16, kun taas suosikki PuuCeellä se venytetään 32 pelaajaan. Moninpelistä löytyy jokaiselle jotain.

Kommentti: Peli, joka teki myös minuun vaikutuksen.

+pelattavuus
+autot
+realismi
+juoni
+moninpeli
+avoin maailma
+Liberty City
+Easter eggit
+grafiikka...

-....joka ei kuitenkaan ole Crysis.
-aseiden vähyys
-hidastelee hieman tiukoissa toimintakohtauksissa.
-joskus sahalaitoja löytyy liiaksi.

Suosittelen! (Arvio on tehty PS3-versiota pelaten)

Käyttäjäarviot11
Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10