Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Uusin ensin
Atrás

Pelit

Tällä alueella puhutaan peleistä ja pelilaitteista. Siis pelkkää asiaa!

The Witcher(it)

tomine
Offline
tomine
Tullut näihin puolalaisen firman tekeleisiin viime aikoina paneuduttua viimeaikoina, niin ykköseen kuin kakkoseen.. kun tuli PS3:n rinnalle pitkästä aikaa hankittua myös sen tasoinen PC:lle jolla varsin kelvollisesti pystyy pelaamaan tarvittaessa.. vaikka edelleen mieluummin sen enempi surfffailuun, nettailuun ja hyötykäyttöön pyhittäisikin.

Ykkönen on kieltämättä vielä enempi sellainen "hardcoremaisempi & vanhan ajan" PC-roolipeli kuin mitä tämä kakkonen (toki kakkosessakin pääsee noiden rehujen sun muiden kanssa nysväämään niin paljon kuin sielu sietää ja halua löytyy), kakkonen muistuttaa kuitenkin hitusen enempi jo vaikkapa "Mass Effect 2 tyylistä" tietynlaista "putkijuoksua" vaikka toki kakkosessakin suurempi alueita on, ei tosin niin paljoa ja laajoja kuin ykkösessä (johtunee siitä että graafisesti yksityiskohtien taso on kakkosessa kokenut huiman korotuksen).. tehtäviäkin myös piisaa yllin kyllin ja koko ajan pukkaa suht mukavasti lisää kun ihmisten kanssa keskustelee, tosin siinä mielessä peli ei aivan yhtä paljoa koko ajan kädestä vedä että pitää jonkisen verran itsekin miettiä että minne mennä tai mitä tehdä tehtävissä, jotta aivan täysin valmiiksi pureskeltua putkea ei sentään tämä kakkonenkaan ole.

Kakkosen taistelusysteemistä itse pidin enempi, paljon enempi toimintapainotteisempi ja huomattavasti näppärämpi kuin hieman ykkösen "kankeahko".

Grafiikoissa on näiden pelien välillä todella huima ero. Kakkonen näyttää ajoittain todella upealta, huonoimmillaankin varsin mallikkaalta. Varsinkin noi ihmisten vaatetukset ja asut ovat aivan huikean yksityiskohtaisia ! ei ole missään koskaan tullut kyllä vastaavaa tarkkuutta vastaan puvustuksien osalta.. maisematkin näyttävät ajoittain namulta ja linnanmuurit jne.. todellakin huokuvat tunnelmaa.. ykkönenkään ei kyllä sinällään mikään ruma ole tai liian vanhentunut mutta ero on kuitenkin huomattavan silmiinpistävä.

Tarinallisesti vaikka kakkonen jatkaakin ykkösen jälkimainingeissa, niin ei täysin pakottavaa tarvetta ole tutustua ensimmäiseen osaan täysin valttämättä ekana. Kakkosesta voi sinällään nauttia ihan hyvin vaikkei maailma olis ekan pelin tai kirjojen osalta millään lailla aiemmin tuttu.

Ykkönen ja kakkonen kuitenkin eroavat yllättävän paljon toisistaan (kakkoseen tekivät aivan oman enginensä tyhjästä, jotta se erityisen hyvin heidän tarkoitusperiinsä soveltuisi) , näin ollen kummallekin pelille on oma kannattajakuntansa. Toki yleisesti ottaen suurin osa pitää kummastakin mutta on myös sellaisia joiden mielestä ykkönen on se "ainoa oikea" kiitos laajemman skaalansa.. tosin kukaan ei taatusti pysty sanomaan etteikö kakkosen silmäherkku todella veisi ykköspelin aivan uusiin sfääreihin..

..ykkösessä on ehkä "suurempi maailma" ja tietyllä tapaa seikkailuntuntu sitä kautta tuntuu paria astetta suuremmalta mutta kakkonen on huomattavasti tiivistunnelmaisempi ja vieläkin hahmovetoisempi.

Noh, ehkeivät nämä nyt ehkä aivan niiiiiin tajuttomia jumalpelejä ole mitä
joissain paikoissa on hehkutettu, niin silti enemmän kuin pelaamisen arvoisia ja maailman ronskiuden puolesta astetta tiukempaa pakettia kuin mihin vähään aikaan on totuttu.. kuitenkin huomattavasti enempi olisivat vuoden pelien titteleiden taistossa ansainneet kunniaa ja kuuluisuutta, ehkäpä sitten uusinta versio saa tänä vuonna vihdoin ja viimein ansaitsemansa arvostuksen myös suuremman yleisön silmissä.

Tosiaan pointsit pelin tekijöille että ovat peliin tehneet todella huikeita pätcheja ja lisäyksiä, muuttaneet pelejänsä niiden avulla huomattavasti parempaan suuntaan (jopa pelimekaniikkaa myöden) ja tarjoilleet kaikki uudistukset ja herkut aina ilmaiseki jo pelin sen aiemmin hankkineille.. mm. poistaneet drm-suojauksen kun ensin totesivat että siitä on enempi haittaa niille jotka pelinsä lailllisesti hankkivat kuin laittomasti..

..näinä aikoina kun kaikki pyrkivät suuren ahneuteen on tällainen toiminta harvinaisen anteliasta ja totaalisen faniystävällistä toimintaa.. on tainnut nyt pelistä tulla myös lokaalikäännöksiä, viimeisimpänä Turkin kielelle, tyyppi joka tuota käännöstyötä johti kertoi että CDE Project'ilta saatu apu käännöstyön tekemiseen ollut aivan toista luokkaa kuin mitä miltään muulta firmalta koskaan (vaikka CD Project ei taida mikään kovin suuri ollakaan) ja kyseinen heppu kamuineen on tehnyt kyseisiä käännöstöitä todella useista ja suurista roolipeleistä jo pidemmän aikaa..

..toivottavasti jatkavat tuota perinnettä tulevaisuudessakin. EE versiot ovat meikäläiselle pakko-ostoksia kumpaisestakin pelistä, jotta varsin mielellään periaatteessa saman pelin ostan, jo sen takia että kyseinen firma noin hyvin faneistansa huolehtii, rahansa ovat meikäläisen suunnalta todella ansainneet, jotta voivat edelleenkin hienoa rakasta työtänsä jatkaa.
 

Arte Et Labore
Viper7
Offline
Moderaattori
Viper7
Melko kattavan syväanalyysin ja mielipiteen heitit pelistä heti aloitusviestiin, olettanen kuitenkin tuosta otsikosta että tässä ketjussa olisi tarkoitus keskustella The Witcher pelisarjasta?

Löytyy tuo ensimmäinen osa steamistä, mutta en ole sitä muutamaa tuntia kauemmin ehtinyt pelailla. Ihan mukavan oloinen peli oli kuitenkin ja pitää jossain vaiheessa ottaa vähän tarkempaan pelitykseen kunhan backlogista vuoro tuolle lankeaa.

Melko haastava silti tuo ensimmäinen osa ainakin alussa, kuolo on ollut herkässä jo toisen paikan susien kohdalla
 

>_>
tomine
Offline
tomine
WoooHooooo ! elikkäs jos on ostanut aiemmin PC:lle tuon The Witcher 2:sen niin sillä koodilla saa GoG.comista napsastua tuon backup kopion ilmaiseksi.. siinä saa samalla (tai erikseen siis imuteltua) noi kaikki Vollector's/Dark Edition bonuksetkin kans, mitä siis näin digitaalisesti voipi imutella kuten mm. soundtrackin, artbookin, wallpaperit jne.... ei paha ! saa nyt jo ennakkoon imuteltua noita bonusroinia ja tuon EE:n sieltä valmiiksi koneelle.


Liitetty 2012-04-16 20:50:


Niin ja tuollainenkin ilmainen lisäjutksa ilmaantunut kans..

"The Witcher Interactive Comic Book is available on iTunes for iPad and iPhone. Cast magic signs, battle monsters and dive deep into the intuiting storyline of this unique graphic novel.

The free comic book tells the story of the witcher's contract for the werecat. But what are the true motivations of Geralt's employers? As always in The Witcher's universe there is no good or evil - there is only moral greyness.

Be sure to download the comic book for your mobile device and complete your Witcher experience, before you start playing The Enhanced Edition of The Witcher 2 on Xbox 360 and PC.

All Apple fans can also buy The Witcher for Mac computers via Steam."


http://en.thewitcher.com/community/entry/190The Witcher Interactive Comic Book Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=TeRQm2T2DI4
 

Arte Et Labore
hippidippi
Online
hippidippi
Itsekin tuli vihdoin ja viimein tutustuttua Witcherin maailmaan, olen nyt ensimmäisen osan kolmannessa luvussa. Pelattavuus on mukavan haastavaa, mutta samalla myös palkitsevaa, hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja tarina on mukavan erilainen fantasiaseikkailu, joka käsittelee hieman kypsempiä aiheita, ja valinnoilla on oikeasti seurauksia. En malta odottaa, että pääsen kakkososaan käsiksi!
 

Meet me at the ice cream truck, I'll buy you an ice cream! ^3^
Parasitoidi
Offline
Parasitoidi
Olen ostanut Witcher 2:sen kahdesti, ensin Pc:lle ja nyt Xboxille ja tunne yhtään katumusta. CD Projekt on pelistudio, joka oikeasti tuntuu välittävän kuluttajien mielipiteistä ja yrittää tehdä asiat helpoksi ostajille ja siksi koen tärkeäksi tukea tälläisiä pelifirmoja. Dlc:t joista toiset yritykset veloittavat kymmeniä euroja lisättiin ilmaisena päivityksenä Witcheriin, johon sisältyy noin 4 tunnin edestä uutta pelattavaa. Mikä hienointa, osa sisällöstä luotiin siksi että fanit kokivat tietyn kohdan pelissä kärsivän lievistä puutteista tarinan suhteen ja Baam, CD Projekt teki voitavansa ja paransi juonen kulkua, ilman että kenenkään tarvitsi lahjoittaa 80,000 dollaria hyväntekeväisyyteen. Ottakaa oppia, Bioware.

Tässä lyhyt videohaastattelu Witcher 2 Enhanced Editionista, jossa kerrataan miten PC-versio tulee päivittymään.

http://www.youtube.com/watch?v=m8jvRMqSQz0&feature=g-u-u&c
ontext=G262a543FUAAAAAAAAAA
 

Ei sieniä ilman sadetta.
metal8585
Offline
metal8585
Lainasi Parasitoidi:
Olen ostanut Witcher 2:sen kahdesti, ensin Pc:lle ja nyt Xboxille ja tunne yhtään katumusta. CD Projekt on pelistudio, joka oikeasti tuntuu välittävän kuluttajien mielipiteistä ja yrittää tehdä asiat helpoksi ostajille ja siksi koen tärkeäksi tukea tälläisiä pelifirmoja. Dlc:t joista toiset yritykset veloittavat kymmeniä euroja lisättiin ilmaisena päivityksenä Witcheriin, johon sisältyy noin 4 tunnin edestä uutta pelattavaa.


Toivon todella että pelaajat huomaavat tämän pelin ja että CD Project pysyy mahdollisimman kauan itsenäisenä kehittäjänä, silloin turvataan hyvien pelien saanti ja laatu.

Bioware:kin on EA:n alaisuudessa jolloin tyhmät pomot rajoittavat liikaa niiden tekemisiä.
 

Arrrr, liskomies tulee!
hippidippi
Online
hippidippi
Juurikin tästä syystä pidän Witchereistä ja CD Projektista erittäin paljon, he päivittävät peliä juuri sopivasti faniensa tarpeita kuunnellen, eivätkä laskuta pienimmästäkin asiasta 10e.
 

Meet me at the ice cream truck, I'll buy you an ice cream! ^3^
Viper7
Offline
Moderaattori
Viper7
http://www.gog.com/en/gamecard/the_witcher

Näyttäisi olevan ensimmäisen osan Enchanted edition melko halvalla (5$ eli noin 4€) good old gamesissa, eli jos ensimmäinen osa on vielä pelailematta niin nyt lähtisi halvalla. Gog pelit ovat DRM vapaita joka antaa noille heidän ladattaville versioilleen melko paljon lisäarvoa imo.
 

>_>
Parasitoidi
Offline
Parasitoidi
Jännä huomata miten hankala on tottua Witcher 2:ssa Iorvethin ääneen, kun hahmon näyttelijä vaihdettiin trailereiden ja pelin julkaisun välillä. Varsinkin kun nykyinen ääninäyttelijä ei tunnu sopivan rooliin kovin hyvin. Oh well...
 

Ei sieniä ilman sadetta.
tomine
Offline
tomine
Mistähän ihmeen valikosta tuo peli sitten installoidaan Xbox360:llä ? Kovasti se siihen kannustaa ellei jopa käskytä mutta ei vaivaudu missään kertomaan että mistä se installointi sit löytyy ?
 

Arte Et Labore
Ninja Mac Pulla
Offline
Ninja Mac Pulla
Lainasi tomine:
Mistähän ihmeen valikosta tuo peli sitten installoidaan Xbox360:llä ?


Menet dashboardille, siinä on se nimi ja kuva mikä peli on sisällä, painat X näppäintä ja siellä on vaihtoehto install. Niinkin haastava operaatio...
 

Let There Be Sound
Missing Avatar
Online
PlaystationFreak
Witcher 3n on parasta olla todella hyvä, hypetän sitä enemmän kuin aikoinaan pleikkari nelosta.
 

My whole life is just cold bitter hatred, and I always wanted to die violently. This is the time of vengeance, and no life is worth saving. And I will put in the grave as many as I can! It's time for me to kill, and it's time for me to die.
kurrinen123
Offline
kurrinen123
Lainasi PlaystationFreak:
Witcher 3n on parasta olla todella hyvä, hypetän sitä enemmän kuin aikoinaan pleikkari nelosta.


Entäs Vahtikoiria?
Ja sama. Ainakin graafisesti näyttää mahtavalta ja taistelu on mielenkiintoisen näköistä.
 

"being a hero is optional"
Missing Avatar
Online
PlaystationFreak
Watch_Dogsia odotin kovasi myös, mutta AWWWWWWWWRRRRRRRRRRG.
 

My whole life is just cold bitter hatred, and I always wanted to die violently. This is the time of vengeance, and no life is worth saving. And I will put in the grave as many as I can! It's time for me to kill, and it's time for me to die.
Oikeest
Online
Oikeest
Kyllähän tämä on pakko ostaa. Toivottavasti peliin saadaan vielä jonkinlainen nettipeli. Otsakkeesta voisi ottaa (it) pois.
 

novus ordo seclorum
00mkk
Online
00mkk
Oon lukenut nyt The Witcher kirjasarjan ensimmäistä osaa ja on kyllä hyvä! Suosittelen kaikkien vaikka kirjastosta lainaamaan, jotka ei vielä ole tutustunut.
Enkä todellakaan mikään ahkera kirjojen lukia ole, lähinnä Aku Ankkaa tulee syödessä luettua

Tekisi mieli tuota ekaa Witcher peliäkin pelata, tiedä vaa toimiiko tämmöisellä koneella :/ Jostakin kyllä lukenut, että low asetuksilla pelais. Pitänee kokeilla.
 

Missing Avatar
Offline
Gimble
Pelivideoiden perusteella trailerissä nähty harmaatukkainen nainen on Ciri! Ihan jännä nähdä miten pelin tarina taipuu Cirin osalta. Muissa Witchereissähän ei Ciriä ole ollut, vaikka Ciri on aika keskeinen hahmo kirjoissa.
 

Missing Avatar
Online
PlaystationFreak
Onnelliset ennakkotilaajat:

Se tulee floppaamaan Nauran sitten, you'll see.
 

My whole life is just cold bitter hatred, and I always wanted to die violently. This is the time of vengeance, and no life is worth saving. And I will put in the grave as many as I can! It's time for me to kill, and it's time for me to die.
Missing Avatar
Online
Anon123
miksi oi mahtava psfreak MIKSIIIIIII
 

tomine
Offline
tomine
Pelkästään tuo The Witcher III : Wild Hunt Collector's Editionin mukana tuleva Artbook riittää meikäläiselle siihen että tämä ei voi olla millään tavalla pettymys, myös muut rojut suurta plussaa siihen kaupan päälle.

Peli nyt tuskin tulee sen kummemmin floppaamaan, uskon että tarjoaa mainioita henkilöhahmoja, huomattavasti elävämmän tuntuisia tyyppejä ja maailmaa kuin mita vaikkapa Skyrim.. tuolla pötkitäänkin jo todella pitkälle.
 

Arte Et Labore
Viper7
Offline
Moderaattori
Viper7
Tuo kolmonen näyttää kyllä todella hyvältä, avoimen maailman ropeilut ovat olleet aina mieleen ja Witcherissä kaikki alkemiat ja petojen kaatamiset tukevat tuollaista todella hyvin. Toivottavasti hommasta saadaan hiotumpaa mitä The elderscrolls peleistä niin on Bethesdalla sitten seuraavalla osalla näytön paikka.
 

>_>
Missing Avatar
Online
Anon123
Ettäs kehtaat kritisoida elder scrollseja, mun lempi pelisarjaa ikinä!!! Me very angry now
 

Missing Avatar
Online
PlaystationFreak
Tollot Witcher 3 tulee floppaamaan teknisesti, kaikesta päätellen ainakin Xonella.
 

My whole life is just cold bitter hatred, and I always wanted to die violently. This is the time of vengeance, and no life is worth saving. And I will put in the grave as many as I can! It's time for me to kill, and it's time for me to die.
avatar is Missing

Sinun täytyy olla kirjautuneena kommentoidaksesi. Jos et ole vielä jäsen - liity jäseneksi nyt.!