Kinectin julkaisu on yhtä minipelien juhlaa. Kinectin mukana tuleva Kinect Adventures edustaa tätä lajityyppiä antaumuksella. Tällä kertaa pelaajille tarjotaan viiden minipelin palettia, ja tietysti jokaisesta minipelistä on vielä olemassa monta erilaista versiota. Valikoima on varsin erikoinen. Mukana on koskenlaskua kumiveneellä, polttopallomaista tarkkuuspalloilua, vuotojen tukkimista lasisessa häkissä veden alla, kuplien puhkomista painottomassa tilassa avaruusasemalla sekä esteratoja, jotka ratsastetaan läpi liikkuvalla tasanteella. Pelit ovat pääasiallisesti hauskoja, mutta jotenkin kun kaikki minipelit on käynyt kerran läpi, niin lisää toivoisi. Jos vaikka muutaman lajin olisivat vielä jaksaneet ympätä mukaan?
Onneksi jokaisessa minipelissä pääsee kaksi pelaajaa pelaamaan samaan aikaan. Kaverin hyppääminen peliin mukaan ja siitä pois onnistuu lennossa todella helposti. Ei tarvitse muuta kuin astua sensorin eteen ja sitten mennään. Pelata voi myös Xbox Livessä kavereiden tai tuntemattomien kanssa. Kilpailu on lähinnä sivuseikka, sillä kaikki minipelit käyvät yhteistyöstä. Miltei jokaisessa on tarkoitus kerätä adventures-pisteitä tai merkkejä joiden loppusumman mukaan pelaaja tai pelaajat palkitaan mitaleilla. Pelin seikkailupelimuodossa tarpeeksi hyvät mitalit avaavat puolestaan lisää minipelejä, saavutuksia ja pokaaleita. Seikkailupeli ei nimestään huolimatta tunnu kovin suurelta elämysmatkalta. Käytännössä seikkailut ovat vain 2-5 minipeliä putkia, joiden pelaaminen alkaa ikävän nopeasti maistumaan työltä. Ja etenkin jos pelaa yksin. Kaverin kanssa pelaaminen on paljon mielekkäämpää.
Kinect Adventuresista huokuu, että se on suunniteltu nimen omaan perhehuviksi. Aikuiseen makuun minipelit eivät tunnu kovin hauskoilta, mutta lapsilla ilo on ollut joka pelitestissä ylimmillään. Seikkailupelimuodossa kerättävät elävät pokaalit aiheuttivat suorastaan nauruhysteriaa kun niiden animointia pääsi nauhoittamaan itse osanottajat.
Kinect Adventures on siis onnistunut perhepeli. Sisältöä siinä ei kuitenkaan ole läheskään tarpeeksi täyteen hintaan ostettavaksi. Jos siis Kinectin mukana ei tullut Adventuresia, niin kannattaa ehkä sijoittaa rahat vaikka Kinect Sportsiin. Lapsille tai lapsenmielisille peli kuitenkin tarjoaa rahoilleen vastinetta jos ei muuten niin näyttämään mitä kaikkea Kinectillä voi tehdä.