Suomi
Gamereactor
ennakot
King Arthur: Knight's Tale

King Arthur: Knight's Tale (Early Access)

Synkkä taktinen roolipeli pyöreän pöydän ritareista

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kuningas Arthur on kuollut, ja niin olet myös sinä, ritari Mordred. Tähän päättyy legenda kuningas Arthurista, mutta King Arthur: Knight's Talen tarina on vasta käynnistymässä. Sekä Arthur että Mordred ovat heränneet eloon synkkään Avalonin fantasiamaailmaan, jossa Mordredin on käytävä uuteen taistoon Arthuria vastaan.

Maailma on kieroutunut versio Britanniasta, jossa kuolema ja korruptio ovat valtoimenaan. Kaikki on synkkää, ja rosvolaumat vaeltavat pitkin ankeita nummia. Maailmanrakennus vaikuttaa poikkeuksellisen onnistuneelta, sillä tunnelma yhdistyy mielenkiintoisesti Arthurin legendoihin. Vaikka esijulkaisussa tarjolla on vain lyhyt katsaus kokonaiseen peliin, on kuningas Arthurin maailmasta helppoa ammentaa inspiraatiota.

King Arthur: Knight's TaleKing Arthur: Knight's Tale
Tämä on mainos:

Kyseessä on taktinen roolipeli, jossa pelaajan ohjaama Mordred pyrkii nousemaan kirotun valtakunnan kuninkaaksi pyöreän pöydän ritarien tukemana. Lyhyen aloituksen jälkeen pelaaja saa valita mieluisensa pää- tai sivutehtävän Avalonin kartalta. Esijulkaisun perusteella tehtävät ovat varsin napakan mittaisia, vaikkakin rutistus voi olla intensiivinen, sillä ritarien terveyttä on vaikeaa parantaa kesken tehtävää - ja he voivat myös kuolla.

Mukana on moraalijärjestelmä, jossa pelaajan tyypillisesti tehtävän päätteeksi tekemät valinnat muokkaavan sijoitusta järjestys-korruptio ja kristitty-pakana -akseleilla. Nämä vaikuttavat tarjolla oleviin bonuksiin ja ritareihin. Edetessä yhteen äärilaitaan käyttöön tulee yhä parempia ritareita, mutta vastalaidan edustajat vetävät herneen nenään.

King Arthur: Knight's TaleKing Arthur: Knight's Tale

Toiminta tehtävissä etenee taisteluiden ulkopuolella tosiaikaisesti. Pelaaja ohjaa Mordredia hiirellä tai näppäimistöllä - itse asiassa itse tykkäsin käyttää molempia siten, että liikutan ja pyöritän karttaa näppäimistöllä, mutta avaan ovet ja arkut hiirellä. Muu tiimi seuraa automaattisesti perässä kuin ankkalauma. Vuoropohjaiseen taistelun käynnistymiseen johtavat ruudut ovat selkeästi merkittyjä, joten taistelualuetta kannattaa skannailla etukäteen, jotta ritarit saa sijoiteltua sopivasti heti ensimmäisellä vuorolla.

Tämä on mainos:

Taistelu on puhtaasti toimintapistevetoista. Toimintoja ei rajoiteta, joten hahmo voi lyödä vaikka kolme kertaa vuorossa, mikäli pisteet sen sallivat. Muita toimintoja ovat liikkuminen, kytikselle jääminen ja hahmokohtaiset erikoistaidot. Vahtiminen itsessään ei kuluta pisteitä, mutta varastossa on oltava vähintään yhden lyönnin verran pisteitä. Lisäksi käyttämättä jääneitä pisteitä voi siirtää rajoitetusti seuraavalle vuorolle. Osumatodennäköisyyksiä ei ole, joten deterministinen suunnittelu on helpompaa kuin vaikkapa Xcomeissa.

King Arthur: Knight's TaleKing Arthur: Knight's Tale

Terveys tapahtuu kolmiportaisena. Uloimpana kerroksena hahmoilla on päällään panssari, joka kestää tyypillisesti kolmesta kuuteen osumaa. Panssari vähentää hahmoon ottamaa vahinkoa, mutta heikkenee vähintään yhdellä jokaisesta osumasta. Itse terveys on jaettu kahtia: ylimmän puoliskon vahingon pystyy parantamaan taikajuomilla tai maastosta löytyvillä parannusesineillä. Alemman perusterveyden putoaminen vaatii pidempää huilailua tehtävien välillä.

Tehtävän jälkeen ritarit parantelevat taitojaan kokemustasojen myötä ja varustelevat itseään löytyneillä esineillä. Varustevalinnat vaativat tasapainoilua, sillä matalalla roikkuvia hedelmiä on tarjolla rajallisesti. Vaikkapa paremmat panssarit lisäävät suojaa, mutta vähentävät toimintapisteitä.

Rehellisyyden nimissä on todettava, että tällä hetkellä kyseessä ei ole vielä edes esijulkaisu, vaan pikemminkin lyhyt demo. Tarjolla on pelattavaa ainoastaan muutamaksi tunniksi, eikä juonitehtäviä ole tarjolla kuin kaksi - näiden läpäisy kestää runsaan tunnin, jolloin jäljelle jää muutamia sivutehtäviä. Taistelumekaniikka tulee varsin selväksi, mutta tarinasta ja roolipelillisestä puolesta päästään näkemään vain vilaus. Kyseessä on joukkorahoitettu peli, mutta valmiin pelin julkaisua on lupailtu vuoden 2021 aikana.

King Arthur: Knight's TaleKing Arthur: Knight's Tale

Esijulkaisu lupaa melko syvällistä ryhmädynamiikkaa hahmojen ja pelaajan tekemien arvovalintojen välillä. Suoraan sanoen tästä esijulkaisusta ei saa hyvää kuvaa monipuolisuudesta, mutta uskottakoon lupauksia toistaiseksi. King Arthur: Knight's Tale asettuu lupaavien julkaisujen kategoriaan. Useimmat perusasiat tuntuvat olevan kunnossa, mutta massaa pitäisi vielä kerryttää. Maailma on mielenkiintoinen, taistelu on sujuvaa ja mielenkiintoista eikä yksiselitteisiä virheitä tullut vastaan. Ja kiitos Merlinin siitä, että jokainen lätkäisy osuu varmasti, ja ainoastaan vahingon määrä on satunnainen!

Nyt lopputuloksen kannalta ratkaisevaa on se, kuinka paljon tarinaa ja tehtäviä NeocoreGames ehtii kirjoittaa. Toivottavasti julkaisu ei kaadu liialliseen lyhyyteen - lupauksia pelin kestosta ei ole annettu, vaikka Kickstarter-sivuilla puhutaan jo myöhemmin tulevista DLC-osista.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä