Suomi
Gamereactor
arviot
King Oddball

King Oddball

Rovion ja Angry Birdsin vanassa useat pienet ja keskisuuret suomalaispajat ovat ottaneet kasvavat mobiilimarkkinat haltuunsa. Matti testasi tuoreimpiin tuotoksiin kuuluvan King Oddballin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ilman sen suurempia juonenkäänteitä liikkeelle lähtevä King Oddball on tamperelaisen 10Tonsin uutukainen iOS-markkinoilla. Pallopäinen kunkku pitkän kielensä kera on ilmeisesti päättänyt pistää maailman päiviltä tankki kerrallaan. Erikoisesta hahmosta olisi kuullut mielellään enemmän taustatietoja ja motivaatiota tuhokierteen takaa. Nyt kunkku jää lähinnä hauskannäköiseksi kivilingoksi.

Pelimekaniikaltaan King Oddball on fysiikkamallinnuksen tukema pulmapeli. Jokaiseen kenttään on käytössä kolme kiveä, joita kunkku linkoaa pitkän kielensä avulla muureja, tankkeja, helikoptereita ja sotilaita päin. Linkoustapa on perinteisistä katapulteista jännällä tavalla poikkeava. Kuningas keinuu akselinsa ympäri taivaalla taipuva kieli ulkona roikkuen. Pelaajan pitää tästä heiluvasta liikkeestä päätellä paras kohta irrottaa kivi otteesta. Pelaamiseen riittää siis pelkkä ruudun napautus ja tarkka ajoittaminen.

King Oddball

Tarkoituksena on pistää jokainen kentän sotilasyksikkö hengiltä (ja näin tuhota maailma). Kolme kiven lisäksi bonusmurkuloita voi tienata tuhoamalla kolme tai enemmän yksikköä yhdellä kivellä tai osumalla pompun kautta taivaalla möllöttävään kuninkaalliseen itseensä. Jotkin kentät on mahdollista vetää läpi yhdellä huolellisesti tähdätyllä kivellä, toisissa bonusmurikoiden tienaaminen on lähes pakollista. Vaikeustaso heittelehtii 16 kentän setteihin pakatuissa jaksoissa välillä hurjasti.

Tämä on mainos:

Joissakin kentissä pelkkä summittainen heitto oikeaan suuntaan aiheuttaa tyydyttävän ketjureaktion räjähdyksistä pomppivine kivineen ja kaatuilevine muureineen. Välillä taas läpäisyyn vaaditaan kolme kirurgin tarkkuudella lingottua lohkaretta pääosin tuhoutumattomasta aineksesta koostuvassa kentässä. Pientä variaatiota kolmen kiven peruskaavaan tulee yhden kiven haasteista tai kivien korvautumisesta kranaateilla.

Audiovisuaalinen taso on kauttaaltaan hyvä. Valittu piirrosmainen tyyli toimii erinomaisesti niin eri hahmoissa kuin hienovaraisen rakeisuusefektin koristamissa värikkäissä taustoissakin. Animaatiota on vähänlaisesti, keskittyen pääasiassa kuninkaan ilmehdintään. Erityiskiitosta peli ansaitsee mykkäelokuvahenkisestä taustamusiikista.

King Oddballin pohja on valettu peruskallioon. Uusi linkoustyyli on riittävän erilainen pitääkseen pelin muiden katapulttipelien rinnalla. Pelaaminen on helppoa ja eteneminen pääsääntöisesti jouhevaa. Pieniä salaisuuksia lukuun ottamatta peli ei tarjoa suuresti uutta ihmeteltävää alun jälkeen. Variaatiota kenttätyyppeihin tai linkousvälineisiin jäi kaipaamaan. Jopa "höttöä" olisi voinut olla avattavien asusteiden tai kilkkeiden muodossa. Nyt kunkku & kivet jäävät hieman karuksi toteutukseksi.

King OddballKing Oddball
Tämä on mainos:
King OddballKing Oddball
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Helppo pelata, audiovisuaalinen toteutus
-
Vähänlaisesti vaihtelua, vaikeustason heittely
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
King OddballScore

King Oddball

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Rovion ja Angry Birdsin vanassa useat pienet ja keskisuuret suomalaispajat ovat ottaneet kasvavat mobiilimarkkinat haltuunsa. Matti testasi tuoreimpiin tuotoksiin kuuluvan King Oddballin.



Ladataan seuraavaa sisältöä