Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Kingdom of Arcadia

Kingdom of Arcadia

Kolikkopelikoneen sisällä on geneerinen maailma

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Kingdom of ArcadiaKingdom of Arcadia

Nykyään varsin usein indie-studioiden tasohyppelyideat toistavat harmillisesti itseään. Lähes joka kerta, kun edessä on kaksiulotteista hyppelyä, se kuuluu joko metroidvanioiden tai vaihtoehtoisesti hypervaikeiden masokismihyppelyiden genreen. Vaikka Kingdom of Arcadia väittääkin olevansa ensin mainittua, todellisuudessa peli ei ole kumpaakaan.

Pelin päähenkilö Sam imaistaan vanhan kolikkopelilaitteen sisään, jossa odottelee Arcadian valtakunta ongelmineen. Niinpä Samin on matkattava halki neljän maailman ja kerättävä kadonneet taikasauvat, muuten ei takaisin kotiin ole asiaa.

Kingdom of ArcadiaKingdom of ArcadiaKingdom of Arcadia
Tämä on mainos:

Noin minuutin mittaisen intron jälkeen itse toiminta voi alkaa. Kingdom of Arcadia on suoraviivainen tasoloikka ysärin malliin, jossa edetään labyrintti toisensa perään suorassa putkessa. Aiempiin kenttiin voi kyllä palata salaisuuksia etsimään, mutta kaikki tarpeellinen on mahdollista kerätä jo ensimmäisellä tutustumiskerralla. Kaikki oleellinen on näpeissä jo ensimmäisestä kentästä lähtien, mitä nyt varustusta voi tasojen välillä päivittää kentistä kerättävällä rahalla.

Hyvinä uutisina pelin kontrollit ovat pätevät ja tarkat. Turhia lipsumisia ei satu kertaakaan ja vihollisten osumalaatikot ovat riittävän isoja. Kikkailuun ei tarvitse turvautua missään vaiheessa. Samin ohjastaminen on rentoa ja mukavaa puuhaa, mutta muilta osin kritiikkikirvestä on hutkittava enemmän.

Kingdom of ArcadiaKingdom of Arcadia

Ollakseen vain noin parin tunnin mittainen lyhyt nykäisy, Kingdom of Arcadia toistaa itseään rajusti. Vaikka uusissa maailmoissa esitellään jonkin verran uusia mekaniikkoja ja ideoita, peruspelaaminen pysyy tasainen tappavana hyppelynä ja huiskeena. Edes viholliset eivät juuri päivity, yleensä maailmasta toiseen siirtyminen tarkoittaa vain sitä, että samat viholliset ovat vain eri näköisiä ja kestävät osuman tai kaksi enemmän iskuja.

Tämä on mainos:

Loppua kohden myös kenttäsuunnittelu alkaa väsyä pahasti. Alkumetreillä homma etenee sujuvasti ja kentät ovat sopivan kokoisia ja loogisia, mutta mitä lähempänä lopputekstien varjo alkaa häämöttää, sitä työläämmiksi myös kentät muuttuvat. Aivan kuin parhaat ideat olisi käytetty kahden ensimmäisen maailman suunnitteluun ja loppupeli olisi vain veivattu kasaan kiireessä ja huolimattomasti. Tätä ajatusta tukee myös Kingdom of Arcadian erikoisin piirre: kaikki saavutukset platina-trophyä myöten ovat plakkarissa ensimmäisen kahden maailman jälkeen! Todella kummallista, sillä jos kaikki piilotetut silmät löytää matkan varrella (eivät ole mitenkään vaikeasti piilotettuja muuten), tarjolla olisi vielä toinen ja kolmaskin kierros pelaamista. Niin paljoa en pelistä viehättynyt, että olisin jaksanut enää lopputekstien jälkeen pelata kenttääkään.

Tietynlainen puolihuolimattomuus paistaa kokonaisuudesta räikeästi muutenkin läpi. Musiikkeja ei edes huomaa, ääniefektit ovat hirveät, grafiikat vaisut ja kaiken huipuksi peli on todella helppo. On helppo nähdä, että Kingdom of Arcadiaa on lähdetty suunnittelemaan todella kunnianhimoisesti, mutta jossain vaiheessa projekti on vain lässähtänyt ja kursittu väkisin kokoon. Vaikka hintaa Kingdom of Arcadialla on vain vitonen, kannattaa sekin raha käyttää johonkin ihan muuhun peliin. Seikkailusta Arcadiassa ei jää käteen yhtään mitään, ei edes paha mieli.

HQ
Kingdom of ArcadiaKingdom of ArcadiaKingdom of Arcadia
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Pätevät kontrollit, alkupuolen hyvä kenttäsuunnittelu
-
Lässähtää totaalisesti loppuaan kohden, todella lyhyt ja helppo, hirvittävän huonot ääniefektit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä