Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby's Adventure Wii

Kirby's Adventure Wii

Kirby, tuo maailman pyörein ja söpöin sankari, on viime vuosien ajan seikkaillut lähes pelkästään käsikonsolipuolella. Kirby`s Adventure Wii onkin ensimmäinen uusi klassista vihollisten ominaisuuksien kopiointiin perustuvaa kaavaa noudattava Kirby-peli 11 vuoteen. Vaikka vuosia on vierinyt, varsin vähän on kuitenkaan muuttunut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kirbyn maailmassa pahoja asioita tapahtuu vain harvoin. Tälläkin kertaa seikkailun katalyytiksi riittää haaksirikkoutunut muukalainen, jonka rikkoutuneen aluksen osia Kirby ystävineen suostuu etsimään. Tässä tapauksessa ystävä on tosin hieman hatara käsite, sillä avukseen varaosaralliin Kirby saa entiset vihollisensa Meta Knightin, Waddle Deen ja jopa itsensä kuningas Dededen. Pelikäytössä Kirby on tosin edelleen ykkönen, sillä pinkki otus on ainoa joka pystyy kopioimaan vihollisten hyökkäyksiä, muiden joutuessa tyytymään yhteen ainoaan astaloon ja lentokykyyn.

Kirby's Adventure Wii

Koska moninpeli on nykyään tasohyppelyissä pop, hahmoja voi ohjastaa yhteensä neljä pelaajaa kerrallaan milloin tahansa pelin tiimellyksessä mukaan liittyen ja vapaasti remellyksestä poistuen. Moninpeli toimii hyvin pitkälle samalla tavalla kuin esimerkiksi New Super Mario Brosissa ja on erinomaisen hauskaa sopivalla porukalla. Koska kyseessä on Kirby, kavereita ei sentään voi heitellä kuoppiin, mutta reppuselkään muita hahmoja pystyy ottamaan sekä lennättämään ilmassa esteiden yli. Muutama kerättävä esine on saatavilla ainoastaan vähintään kahden pelaajan yhteistyöllä, joten yksinäisenkin seikkailijan on syytä omistaa toinen ohjain. Vain ensimmäisen pelaajan nuupahtaminen pistää kentälle stopin, muut pelaajat voivat kuolla niin monta kertaa kuin huvittaa. Homma toimii hienosti niin kauan kuin ykköspelaaja tietää mitä tekee.

Vaikeustaso on yllätys. Aiemmat Kirby-seikkailut eivät koskaan kummoisempaa haastetta tarjonneet, mutta Kirby's Adventure Wii pistää loppupuolellaan yrittämään ihan kunnolla. Mitenkään ekstravaikea peli ei ole, varsinkin jos tyytyy vain läpäisemään kentät, mutta kaiken mahdollisen keräämisessä ja selvittämisessä on veteraanillakin tekemistä. Kompromissi osoittautui hyväksi: talon eskari-ikäinen peluri sai lopputekstit rullaamaan ruudulla itsekseenkin, siinä missä isille jäi vielä rutkasti tekemistä ja avattavaa kenttiin pelin jälkeenkin. Kestoltaan peli on turhan lyhyt, kuusi maailmaa sujahtavat läpi alta viiteen tuntiin, mutta uudelleenpeluuarvoa onneksi on riittävästi.

Tämä on mainos:

Pelilliset asiat ovat siis Kirbyn maailmassa mallillaan: ohjaus on sutjakkaa sekä viihdyttävää ja meno pysyy loppuun asti iloisen letkeänä. Siksi aiemmat Kirbyt selvittäneenä onkin pakko ihmetellä miksei HAL tee hahmolleen vieläkään mitään radikaalia? Alkuvuoden Kirby`s Epic Yarn oli hyvä askel oikeaan suuntaan sinne, minne Kirbyn kenties kannattaisi tulevaisuudessa lähteä. Kirby's Adventure Wii on sen sijaan kuin nelinpeliksi kopioitu versio kaikista aiemmista Kirbyn Dreamland -seikkailuista. Maailmat ovat tismalleen samoja kuin aiemminkin. Kopioitavat kyvyt ja sitä myöten viholliset ovat tismalleen samat kuin aina ennenkin. Jopa pomohirviöt takkia kääntäneitä hahmoja lukuun ottamatta ovat tismalleen samoja kuin melkein 20 vuotta sitten! Niin mainio peli kuin onkin kyseessä, vanhalle alkaa iskeä taisteluväsymys. Viittaukset sarjan historiaan tietysti sikseen, mutta täsmälleen samojen asioiden toistaminen vuodesta toiseen on jo vähän härskiä. Tuoreempaa pelurisukupolvea tämä ei tietysti häiritse pätkääkään.

Puhtaan objektiivisesti katsottuna tuore Kirby's Adventure Wii on kuitenkin ihan mainio paketti, etenkin perheen pienimmille. Meno on iloisen värikästä ja kaveritkin saa helposti matkaan mukaan. Missään vaiheessa peli ei äidy liian pelottavaksi ja tutkimistakin piisaa. Jos siis haussa on takuuvarmasti lapsiyleisölle sopiva tasoloikka peliuraansa vasta aloittavalle kansanosalle, Kirby on varma valinta. Tasoloikkaveteraanien kannattaa kuitenkin miettiä toisenkin kerran. Samojen maisemien tallaaminen jälleen kerran, yhä edelleen samoja vihollisia imuroiden ja ominaisuuksia kopioiden ei enää jaksa maistua yhtä tuoreelta kuin vuonna 1992, valitettavasti.

Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure WiiKirby's Adventure WiiKirby's Adventure Wii
Tämä on mainos:
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
Kirby's Adventure Wii
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Iloinen ja värikäs, nappiin osunut haaste, mainio moninpeli, sopii monenikäisille
-
Kopioi liikaa sarjan historiasta, lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä