Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby's Dream Buffet

Kirby's Dream Buffet

Herkullinen ahmimiskilpailu toimii hauskana väliviihteenä Kirbyn seuraavaa isoa seikkailua odotellessa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Kirby's Dream Buffet

Vaikka kesä tekeekin vääjäämättä loppuaan ei ole syytä hätään: Nintendon oma pinkki pallero Kirby pyörähtää Switch -laitteille uuden pelin voimin vain kuukausi yllättävän julkistuksensa jälkeen. Kirby's Dream Buffet ei heitä muotoaan muuttavaa pallukkaa varsinaisesti uuteen seikkailuun, vaan kyseessä on kilpailupeli. Mutta varsin omaperäinen sellainen.

Varsinaiselle tarinalle ei ole tarvetta. Lyhyttä ja suloista alkudemoa lukuun ottamatta Kirby's Dream Buffetissa mennään suoraan asiaan. Kirby on yllättäen pienentynyt minikokoon ja löytänyt tiensä herkkuja pursuavan buffettipöydän ääreen. Tavoitteena on kilpailla muiden Kirby-olioiden kanssa siitä, kuka kasvaa isoimmaksi mansikoita ahmien.

Kehopositiivista mansikansyöntikilpailua voi harjoittaa kolmessa erillisessä kilpailussa joko tietokonevastustajia tai omia kavereita vastaan. Kavereiden kanssa pelaaminen onnistuu joko sohvalta käsin, kaksin tai netin välityksellä useamman kilpailijan voimin. Tarjolla on esteradan läpäisyä (Race), pienessä tilassa ahmimista (Mini Game) ja herkuista taistelua (Battle Royale). Kaksi viimeksi mainittua muotoa ovat pitkälti samat, sillä molemmissa pyöritään pienessä tilassa herkkuja suuhun ahtaen ja kilpailijoita tönien. Grand Prix -tilassa nämä kolme eri muotoa koetaan peräkkäin, ja kilpailujen yhteistulos punnitaan lopussa.

Tämä on mainos:
Kirby's Dream BuffetKirby's Dream Buffet

Race-kilpailu toimii pelin päähaasteena. Kirbyä vyörytetään eteenpäin tatilla ja hyppyytetään hetkellisellä ilmalennolla omasta napistaan. Monipuolisista herkuista valmistetuilla esteradoilla edetessä vastaan tulee kerättävää naposteltavaa ja monenlaisia esteitä liikkuvista olioista hajotettaviin seiniin. Herkkuja ahtaessa pelihahmo kasvaa, jolloin vastustajien töniminen onnistuu paremmin, mutta hetkellinen ilmalento esimerkiksi lyhenee. Radoilla on myös yllätyslaatikoita, joita syömällä Kirby saa käytettäväksi jonkin erikoisvoiman vastustajien päänmenoksi. Maalissa häämöttää eri kokoisia kermakakkuja, joissa jokaisessa on eri määrä mansikoita ahmittavaksi. Kisan lopuksi punnitaankin kisailevien palleroiden painot ja puntarin hajottanut voittaa. Voittojen yhteydessä pelaajaa palkitaan erilaisin kosmeettisin tavaroin. Palkintoina on muun muassa uusia värejä ja asusteita Kirbylle, erilaisia kakunkoristeita käytettäväksi omaan kermakakkuun ja kuvia eri hahmoista.

Mini Gamessa ja Battle Royalessa ohjaus on sama kuin Racessa, tosin kuvakulma siirtyy enemmän hahmon takaa yläviistonäkymään. Vaikka ohjattavuus yleisesti on ihan sujuvaa, äityvät varsinkin nämä pienemmät pelimuodot varsin hektisiksi ja sen myötä sekaviksi. Pelatessa jääkin hiukan tunne, että lopputulos on enemmän kiinni tuurista kuin itse taidosta. Kenttien erilaisten vaarojen ja sattumanvaraisesti ilmaantuvien herkkujen ohella pitää pitää silmällä muiden pelaajien hyökkäyksiä. Pelissä siis riittää tekemistä yksinkertaisesta ideasta huolimatta.

Kirby's Dream BuffetKirby's Dream Buffet
Tämä on mainos:

Kirby's Dream Buffetin grafiikka on suorastaan herkullista. Koko maailma on kokattu yksityiskohtaisesti erilaisista makeista ja suolasista herkuista ja täten saatu näyttämään suussa sulavalta. Värikäs ilme korostaa tunnettujen herkkujen ominaisuuksia tehokkaasti, ja nokkela kenttäsuunnittelu hyödyntää näitä erilaisia herkkujen muotoja oivasti. Kirbyt ovat tyypilliseen tapaan yltiösuloisia varsinkin ahtaessaan herkkuja siihen malliin, että posketkin pyöristyvät. Peli onnistuu väistämään tyypilliset Switchin teho-ongelmat, sillä komeus pyörii moitteetta, eivätkä lataustauotkaan ahdista.

Äänipuolella ei pelissä kauheasti tehosteita ole käytössä. Kirbyt ääntelehtivät vähäisesti ja muutamat ääniefektit tulevat lähinnä tavaroiden keräilystä tai toisiinsa törmäilystä. Äänisuunnittelun suloisuus istuu kuitenkin hyvin yhteen makean visuaalisen ilmeen kanssa. Lähinnä pelin tunnelmaa kannattelee kuitenkin musiikki. Pelin ääniraita koostuu toinen toistaan iloisemmasta rallista, jotka ovat varsin tutun kuuloisia muista japanilaisista yltiöenergisistä vauhtipeleistä.

Kirby's Dream Buffet on selkeästi isolla nimellä ratsastava välipeli sitä seuraavaa suurta seikkailua odotellessa. Vaikka pelaaminen karkaa paikoittain sekavaksi ja tarjonta on nopeasti käyty läpi, ei muun muassa Mario Kartista (Nintendo, 1992) ja Super Monkey Ballista (Amusement Vision, 2001) inspiraatiota ottava peli tunnu pelkältä rahastukselta. Visuaalinen ilme on erittäin huoliteltu, tunnelma on pirteä ja positiivinen, idea on huvittavan pöhkö ja kaveriporukassa peli tarjoilee yhden jos toisenkin hauskan kilpailullisen hetken.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Herkullinen grafiikka, iloinen tunnelma, Kirby on suloinen
-
Minipelit sekavia, ei kauheasti sisältöä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kirby's Dream BuffetScore

Kirby's Dream Buffet

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Herkullinen ahmimiskilpailu toimii hauskana väliviihteenä Kirbyn seuraavaa isoa seikkailua odotellessa.Ladataan seuraavaa sisältöä