Suomi
Gamereactor
ennakot
Knack 2

Knack 2

Hyvä jatko-osa parantaa alkuperäisestä kaikilla osa-alueillaan. Knack 2 on juuri sellainen jatko-osa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joulukuun alussa pidetyn Playstation Experience Keynote -tapahtuman yksi yllättävimpiä asioita oli Knack 2:n julkistus. Gamereactor pääsi haastattelemaan tekijöitä itseään, ja ottamaan tuntumaa peliin.

Knack 2:n tapahtumat sijoittuvat muutama vuosi alkuperäisen pelin jälkeiseen aikaan. Lucas on saanut aikaan jotain pahaa kylässään, ja koettaa nyt siivota omia jälkiään. Knack, tohtori Vargas ja Ryder liittyvät toki seuraan. Matka vie joukkion tietysti maailman ääriin, koska onhan tavoitteena saada asiat kuntoon.

Knack on odotetusti oppinut uusia kykyjä. Testissä pääsi ensiksi leikkimään fyysisen koon vaihtamisella: Knack voi halutessaan kasvaa tai pienentyä, mikä vaikuttaa myös ympäristöön. Peliin on levitelty 100 kerättävää esinettä, ja suurimman osan löytäminen edellyttää omien aivojen ja Knackin erikoiskykyjen käyttöä. Tavaroiden löytämisestä palkitaan kokemuspisteillä tai hilavitkuttimien palasilla. Kaikkien osasten saaminen haltuun antaa tietysti kyseisen vehkeen erikoiskyvyn Knackille. Alati parantuvia lisäkeinoja avataan monipuolisesta kykypuusta.

Mukana on myös niin sanottuja elementaalikykyjä, joista testissä pääsi leikkimään metalli-Knackillä. Yksi hauska keino on mahdollisuus pudotella taivaasta metallinpaloja pitkin kenttää, joita sitten voi käyttää sähköä johtavina kappaleina. Vastaan tulee tietenkin ilman virtaa olevia hissejä, sähköllä toimivia ovia sun muita sen sellaisia tilanteita. Monipuolisuus tuntuu olleen tekijöillä aivan erityisesti huomion kohteena niin tasoloikassa, pulmatehtävissä kuin taisteluissakin.

Tämä on mainos:
Knack 2Knack 2

Sekä Knack että vastaan asettuvat viholliset ovat parantaneet taisteluotteitaan. Knack tekee nyt erilaisia hyökkäyksiä riippuen siitä, painaako vai pitääkö jotain nappia pohjassa. Näiden yhdisteleminen tuottaa tietenkin hyvin erilaisia tuloksia. Erilaiset yhdistelmät tulevat tarpeeseen, koska vihollisilla on erilaisia heikkouksia. Esimerkiksi kohti liitävän roinan voi torjua pitämällä L1-nappia pohjassa, mutta saman napin oikea-aikainen painallus saattaa tavaran takaisin kohti viskojaansa.

Yksi kaveri voi koska tahansa liittyä peliin joko samalla sohvalla offline-tilassa pelatessa, tai verkon yli online-tilassa ollessa. Lisääntyneen kaaoksen ohella toinen osanottaja lisää pelaamiseen uusia mahdollisuuksia. Kaverukset voivat nimittäin auttaa toisiaan tekemään poikkeuksellisen voimakkaita iskuja pahiksiin. Ja toki erilaiset iskut soveltuvat erilaisiin tilanteisiin.

Ajoittain kaadettu vihollinen tiputtaa maahan kristallin, jonka poimimalla Knack muuttuu muutaman sekunnin ajaksi vahvemmaksi ja voittamattomaksi. Knack alkaa hohtaa kultaisena heilutellen miekkaansa kuin voita halkova kuuma veitsi. Nämä hetket on ripoteltu peliin sinne sun tänne, ja tällaiset kohdat onnistuvat tuomaan vaihtelua peruspelaamiseen.

Tämä on mainos:

Muutoksia on tehty myös tasosuunnitteluun. Vaikeustason valinta nimittäin vaikuttaa kenttien muotoon. Helpolla haasteella tasoloikinta on selkeämpää ja yksinkertaisempaa, kun taas Hard-tasolla saa varautua oikeasti vaikeisiin osioihin. Tähän päälle vielä aiempaa paremmin sijoitetut välitallennuspisteet jolloin käsissä on peli, joka soveltuu ainakin melkein kaikille.

Alkuperäisessä Knackissä oli omat ongelmansa, mutta kaikki mokat tuntuisivat korjaantuneen ainakin ensitestin perusteella. Siksi on syytä kääntää odotusmittaria ainakin varovasti kaakkoon Knack 2:n suhteen.

Knack 2Knack 2
Knack 2
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Sony rekisteröi uuden tavaramerkin Knack

Sony rekisteröi uuden tavaramerkin Knack

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Knack-pelejä julkaistiin silloin joskus kaksi kappaletta, eikä kumpikaan ollut suuren suuri menestys. Jotain on ehkä tapahtumassa, sillä Gematsu tietää kertoa Sonyn...

0
Tänään GR Livessä Knack 2

Tänään GR Livessä Knack 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään on julkaistu jokseenkin odottamaton jatko-osa Knack 2 PS4:lle, ja samainen tuotos on toki tänään GR Liven testissä. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo...

0
Arviossa Knack 2

Arviossa Knack 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin avustaja Petter Lundberg arvioi Sonyn tasoloikan Knack 2. Lue arvio täältä.

0
Knack 2 tulossa syyskuussa

Knack 2 tulossa syyskuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Knack 2 julkistettiin viime vuonna Playstation Experience -tapahtumassa. Sony ilmoitti E3-tilaisuudessaan, että Knack 2 julkaistaan PS4:lle 5. syyskuuta. Katso traileri...

0
Knack 2 GRTV:n videoennakossa

Knack 2 GRTV:n videoennakossa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Pelattuaan tovin Knack 2:hta Eirik kertoi aatoksiaan pelistä Playstation Experiencessa. Kirjallisessa muodossa ennakon voi lukea täältä.

0
Keskiviikon ennakossa Knack 2

Keskiviikon ennakossa Knack 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Yllättäen takavasemmalta iskenyt Knack 2:n julkaisu pääsi tapahtumaan Playstation Experiencessa. Gamereactor pääsi ottamaan ensituntumaa peliin paikan päällä. Lue...Ladataan seuraavaa sisältöä