Suomi
Gamereactor
laitearviot

KontrolFreekin välineet ohjaimen yksilöintiin

Kokoelma mukavia, joskin tarpeettomia lisälaitteita ohjaimen tuunaamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kontrol Freek on pieniä kivoja lisälaitteita valmistava yhtiö, jonka sivuihin pääsee tutustumaan täällä. Gamereactor sai testiin PS4:n tattipäällyksen Omni: Performance Thumbsticks, ohjaimen kämmenkohtiin liimattavat Grip-kumilisäkkeet, Xbox Onen tattipäällysteen FPS Freek Infernon ja 3,6 m mittaisen USB 2.0 Gaming Cablen. Muutaman viikon testailtuaan Gamereactorin Markus Hirsilä ja Matti Isotalo kertovat nyt, onko lisälaitteista mihinkään.

KontrolFreekin välineet ohjaimen yksilöintiin

PS4 Omni: Performance Thumbsticks lisää selvästi tatin ja peukalon välistä pitoa, ja samalla tatin kosketuspinta-ala peukalon kanssa suurenee. Itse tatti pitenee, jolloin peukalolta vaaditaan aiempaa pienempi liike saman tuloksen aikaansaamiseksi ruudulla. Ero ei ole suuren suuri, mutta varsinkin nopeatempoisia ensimmäisen persoonan räiskintöjä pelatessa kestää hetki tottua uuteen tuntumaan. Tatin lisääntynyt pito toimii erittäin hyvin, eikä peukalo luiskahda pois paikoiltaan edes hikisenä kesäpäivänä. Tattipäällys on helposti kiinnitettävissä ja tarvittaessa myös irrotettavissa. Näin ollen ohjaimen mahdollisesti rikkoutuessa saa pienet ohjausapurit mukaan uuteen ohjaimeen.

Grip puolestaan on kaksi kumista, ehkä millimetrin paksuista kappaletta, jotka kiinnittyvät tarralla ohjaimen sivuille niihin paikkoihin, joissa pelaajan kämmen ottaa kontaktin ohjaimeen. Lisääntyneen pidon lisäksi ohjaimen paksuus kasvaa, mikä miellyttää ainakin suurikätisiä pelaajia. Gripin liimaamisessa kestää hetki, ja liiman sitkeyden vuoksi tehtyä virhettä on hankala korjata. Siksi huolellisuus on pakollista, koska huonosti kiinnitetty Grip on lähinnä vain tiellä. Olen aina suosinut kooltaan suurempaa Xbox Onen ohjainta mieluummin kuin PS4:n kapulaa, joten Gripin kasvattama tuunattu versio tuntuu käsissäni varsin hyvältä.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan yhdistelmä PS4 Omni: Performance Thumbsticks ja samaan ohjaimeen liimattu Grip tuottavat mukavan persoonallisen näköisen ohjaimen, joka tarjoaa tavallista PS4-ohjainta enemmän pitoa hikoaville käsille. Mitenkään erityisen tarpeellisina näitä tuunausvälineitä ei voi pitää. Jos kuitenkin taloudessa on useita PS4-pelaajia, voi tässä olla oiva keino yksilöidä se oma ohjain muiden joukosta.

KontrolFreekin välineet ohjaimen yksilöintiinKontrolFreekin välineet ohjaimen yksilöintiin

FPS Freek Inferno -tattipäälliset Xbox Onelle herättivät aluksi epäilystä. Pelkkien silikonipäällysten sijaan ne lisäävät tattien korkeutta sentin-parin verran, mikä näyttää sekä oudolta että epämukavalta. Käyttökokemus on onneksi parempi ja hieman erilaiseen otteeseen tottuu varsin nopeasti. Parhaimmillaan Infernot ovat tarkkaa tähtäystä vaativissa ammuskelupeleissä, joissa korkeampi liikerata auttaa mukavasti. Nopeita liikkeitä vaativissa tasoloikissa ja vastaavissa ne kääntyvät sen sijaan itseään vastaan, sillä korkeaa tattia on hitaampi liikuttaa edes takaisin. Lisäpulikat saa onneksi nopeasti irti ja takaisin kiinni niin halutessaan. Itse pinnoite on erittäin pitävä, mutta kuluu todennäköisesti normaalitatin pintaa nopeammin.

Toisessa pikkupaketissa tullut rulla paljastui hienoiseksi pettymykseksi. Peräti 3,6 metrin mittainen USB-lattakaapeli näyttää aluksi kivalta ja sen punottu materiaali tuntuu hyvältä. Sen ohjaimenpuoleiseen päähän on lisäksi upotettu KF-logoa valaiseva LED-valo, joka kertoo ohjaimen lataustilasta. Kaapelissa on kuitenkin kaksi pienehköä, mutta ärsyttävää, ongelmaa. Lattamuotoisena ja punottuna se tahtoo koko ajan kiertyä itsensä ympäri etenkin reissatessa ja sen oikominen on tarpeettoman aikaa vievää. Kapeampi tai pyöreämpi ratkaisu toimisi paremmin. Lisäksi logon vihreä LED on todella, todella tarpeettoman kirkas jopa häiriöksi asti etenkin pimennetyssä tilassa pelatessa. Reilusti vähempikin riittäisi.

Tämä on mainos:
KontrolFreekin välineet ohjaimen yksilöintiinKontrolFreekin välineet ohjaimen yksilöintiin
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Lisää tuntumaa ohjaimeen, ohjain tuntuu aiempaa enemmän omalta, tuunaaminen on aina kivaa
-
Kaiken kaikkiaan tarpeettomia lisälaitteita
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä