Suomi
Gamereactor
artikkelit

Kuumimmat 2011

Kurkistamme vuoden 2011 julkaisukalenteriin ja poimimme 30 kuuminta uutuutta tulevasta tarjonnasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2010 oli pelaajien kannalta erinomainen vuosi ja toi tarjolle sellaisia odotettuja jättipelejä kuin Starcraft II: Wings of Liberty, Super Mario Galaxy 2, Gran Turismo 5, Final Fantasy XIII ja Alan Wake. Tarjonnasta kuoriutui myös monia yllätyshittejä. Kukapa olisi arvannut, että esimerkiksi hankalan kehityskaaren läpi käyneestä Red Dead Redemptionista muodostuisi yksi vuoden parhaista kokemuksista.

Onneksi laatupelien tulva ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Vuodelle 2011 on ladattu hurja lista erilaisia mielenkiintoisia uutuuksia - alustasta tai pelimausta riippumatta. Nostimme esiin 30 kiinnostavinta, puhutuinta ja odotetuinta uutuutta.

Kuumimmat 2011

Killzone 3
PS3
Guerilla Games / Sony
25. helmikuuta

Tämä on mainos:

Sonyn rahakirstu tuntuu pohjattomalta, kun kyseessä on PlayStation 3:n räiskintävetonaula Killzone 3. Vaikka ideat avaruusnatseista, rakettirepuista ja 3D:sä saattoivat aluksi kuulostaa kostean baari-illan aikana syntyneiltä, nyt voidaan vakavasti uumoilla pelin olevan yksi ensi vuoden kovimmista toimintapaketeista. Killzone 2 oli jo sekin erinomaisen synkkä ja mieleenpainuva rymistely, ja Killzone 3:lla on tietysti kovat paineet olla suurempi, kauniimpi ja rohkeampi kuin edeltäjänsä. On erityisen mielenkiintoista nähdä, kuinka pelin julkaisu vaikuttaa Sonyn visioihin 3D-televisioiden suosiosta ja yleistymisestä, puhumattakaan siitä, että kyseessä saattaa olla PlayStation Moven se oikea ensimmäinen "killer app".

Kuumimmat 2011

Gears of War 3
Xbox 360
Epic / Microsoft
Joulu 2011

Aivan kuin Locustit eivät olisi olleet tarpeeksi helvetillisiä vastustajia, uudessa Gears of War 3:ssa muutenkin pinteessä olevat Cog-joukot saavat vastaansa kammottavat Lambentin sekasikiöt. Tiedossa on kolmen rintaman sota, jossa ihmiskunta ei todellakaan ole ennakkosuosikki. Marcus Phoenixin ja Dom Santiagon seikkailuun saadaan räjähtävä päätös, ja Epic on luvannut venyttää Xbox 360:n suorituskyvyn murtumispisteeseen. Tällä kertaa myös moninpeliin on vannottu panostaa kunnolla. Dedikoidut serverit saapuvat kaikuvien hurraahuutojen kera, ja tuskastuttavan epäreilun verkkoviiveen pitäisi olla historiaa. Epic järjestää avoimen betatestin keväällä, ja siitä kertyvä palaute toivon mukaan koulii Gears of War 3:sta ensi vuoden parhaimpiin lukeutuvan moninpelin.

Tämä on mainos:
Kuumimmat 2011

Rage
PC / PS3 / Xbox 360
id Software / Bethesda
16. syyskuuta

Wolfenstein, Doom, Quake ja seuraavana vuorossa Rage. Id Software on jo useasti esittelyissään verrannut tulevaa räiskintäpeliään edellä mainittuihin klassikkopeleihin. Peleihin, jotka olivat muokkaamassa lajityyppiä sellaiseksi kuin se on nykyään. Nyt ei siis pitäisi olla vitsin paikka. Ragessa maapallolle on pudonnut asteroidi ja paikat ovat menneet kunnolla mullin mallin. Tuhon jälkeisessä maailmassa on tietysti tiedossa mutantteja, kilpailevia ihmisryhmiä sekä ehkä myös pieniä vihreitä miehiä. Maailmaa on tarkoitus päästä tutkimaan vapaasti, joten myös kulkuneuvot ovat mukana. Kaikki näyttää visuaalisesti fantastiselta. Jos peli on myös juonellisesti kunnossa, Ragesta voi olla Id:n uudeksi hittipeliksi.

Kuumimmat 2011

Bulletstorm
PC / PS3 / Xbox 360
People Can Fly, Epic / EA
24. helmikuuta

Supermachojen pelien tekemisessä jos jossain Epic on selvä ykkönen. Bullestormilla on sellaista munaa, että
kuppi menee nurin ja lujaa. Pelissä otetaan hallintaan Grayson Hunt, jonka on paettava zombeilta, hirviöltä ja muulta roskasakilta planeetalla, joka on rakennettu rikkaiden sadistien metsästysparatiisiksi. Bullestorm on uskomattoman väkivaltainen ja täydellisesti ylilyöty toimintapeli. Pelaajat kannustetaan avoimesti käyttämään mielikuvitusta ja keksimään yhä uusia tapoja päästää vastaantulijat pois päiviltä. Yhdistettynä sysimustaan komediaan, kirkkaan värikkäisiin grafiikoihin ja jättimäisiin aseisiin, peliä ei voi muuta kuin odottaa vesi kielellä.

Kuumimmat 2011

Crysis 2
PC / PS3 / Xbox 360
Crytek / EA
24. maaliskuuta

Täysin uusi asetelma, sama hirvittävä muukalaisjoukko. Pelaaja saa avukseen päivitetyn nanopuvun, joka on virtaviivaisempi versio alkuperäisestä ja joka lisää pelaajan kykyjä ja kestävyyttä tämän yrittäessä selvitä hengissä muukalaisten miehittämässä New Yorkissa. Vuonna 2007 julkaistu Crysis on edelleen tekninen mittatikku kaikille uusille räiskintäepeleille, ja jatko-osalta odotetaan samaa, vaikka Crysis 2 on Crytekin ensiesiintyminen PC:tä rajoittuneemmassa konsolimaailmassa. Debyyttiä tukemaan Timesplitters-sarjan luojat ovat loihtineet yksinpelin oheen uuden nettimoninpelin, joka hyödyntää nanopuvun kaikkia mahdollisuuksia raunioituneessa suurkaupungissa.

Kuumimmat 2011

Resistance 3
PS3
Insomniac Games / Sony
Syyskuu

Resistance 3:n julkistus oli pienehkö yllätys loppukesän Gamescom-messuilla. Räiskintäpelisarjan kolmas osa seuraa Resistance 2:n tapahtumia muutaman vuoden viiveellä muukalaisvallan alle joutuneessa Amerikassa. Kehittäjät ovat luvanneet myös palkitsevampaa ja tiiviimpää moninpeliä, joka linkittyy yksinpelin taustatarinaan kaukaisista taisteluista kuultavien radiolähetysten välityksellä. Ottaen huomioon Insomniacin osaamisen ja kokemuksen PlayStation 3:sta voi olla melkeinpä varma, että syksyllä helähtää.

Kuumimmat 2011

Battlefield 3
PC / PS3 / Xbox 360
DICE / EA
Loppuvuosi 2011

Legendaarinen Battlefield-sarja on saamassa ensimmäisen "oikean" jatko-osansa sitten vuonna 2005 ilmestyneen Battlefield 2:n. Vaikka välissä julkaistut kaksi Battlefield: Bad Company -peliä ovat loistavia, ajatus sarjan paluusta juurilleen täräyttää nostalgiaviisarin yli asteikon. Pelistä ei tosin vielä ole juurikaan julkisuudessa puhuttu, mutta Battlefield 3:n odotetaan sijoittuvan nykyaikaan, sisältävän teknisiä parannuksia ja mahdollistavan Bad Company -sarjaa laajamittaisempia taisteluita netissä. EA on luvannut betan käynnistyvän vuoden 2011 aikana, viimeistään lokakuussa.

Kuumimmat 2011

Brink
PC / PS3 / Xbox 360
Splash Damage / Bethesda
Alkuvuosi 2011

Hyvin tehdyistä nettimoninpeleistä ei totisesti ole pulaa. Silti monipeleihin erikoistunut Splash Damage (Enemy Territory) on ottanut vaikean haasteen vastaan. Ja kylläpä se näyttääkin lupaavalta! Aivan ensimmäiseksi vaikutuksen tekevät pelin maailma ja ympäristöt. Brink sijoittuu valtavalle "Arkille", joka rakennettiin uudesta vedenpaisumuksesta pelastumiseksi. Niukat resurssit ovat ajaneet ihmiskunnan rippeet jälleen sotaan. Pelaaja pääsee valitsemaan, ottaako konfliktiin osaa Resistancen vai Securityn joukoissa. Valittavana on neljä hahmoluokkaa ja siirtymisen yksinpelistä moninpeliin pitäisi olla täysin saumatonta. Pelin kehutuimpia ominaisuuksia on liikkuminen parkour-tyyliin, ja testeistä ensimmäiseksi mieleen ponnahti Mirror's Edgen saumaton "vapaajuoksu". Brink julkaistaan keväällä, mutta jo nyt sormet syyhyävät pelin pariin.

Kuumimmat 2011

Duke Nukem Forever
PC / PS3 / Xbox 360
Gearbox Software / 2K Games
2011

Vuosi 2011 on Duke Nukemin paikka näyttää, ettei yli vuosikymmenen odotus valu hukkaan. Lopullisesti peruuntuneeksi luullun toimintapelin herättäminen oli Gearboxilta lähestulkoon ihmeteko, joka kantaa myös suurta riskiä. Pelin epäonnistuminen voisi olla sekä studiolle että 2K Gamesille katastrofi, josta Duke-setä ei enää selviäisi. Puheet ovat kuitenkin suuria kuin Duken ylitsepursuava Schwarzenegger-ego, ja Borderlandsin luoja näyttää luottavaiselta vanhan koulukunnan machorymistelyn vetovoimaan. Hitti tai huti, Duke Nukem Forever kuuluu kiistatta vuoden puhutuimpiin, odotetuimpiin ja ehkä jopa hirvittävimpiin uutuuksiin.

Kuumimmat 2011

Portal 2
PC / PS3 / Xbox 360
Valve / EA
21. huhtikuuta

Lukuisten (huumorilla tarjoiltujen) myöhästymisten päätteeksi Portal 2 on kirjattu visusti kalenteriin. The Orange Boxin pienen bonuspelin jatko-osasta on paisunut itsenäinen ja täysiverinen peli, joka lupaa vääntää kovimpienkin portalistien aivonystyrät solmuun viimeistään kahden pelaajan yhteistyötilassaan. Mukana on entistä monimutkaisempia pulmia, monipuolisempia pelialueita ja tietysti rakas vanha bittiaivo Glados, joka on ollut ahkerana kahden pelin välillä. Valvelta on jälleen lupa odottaa paljon.

Kuumimmat 2011

Deus Ex: Human Revolution
PC / PS3 / Xbox 360
Eidos Montreal / Square Enix
Kevät

Pelattava Blade Runner. Joillekin jo se sanoo riittävästi Human Revolutionista. Futuristinen cyberpunkseikkailu heittää pelaajan keholtaan ehostetun Adam Jensenin rooliin, jossa mustat sadeviitat ja aurinkolasit ovat taas muotia. Jensen on kuin kävelevä ase, joka pureutuu scifimetropolin synkkään alamaailmaan paljastaakseen päätä huimaavan salaliiton. Peli on intensiivinen, yksityiskohtainen ja tarjoaa jokaiseen tehtävään lukuisia erilaisia etenemistapoja ja vaihtoehtoisia varusteita. Deus Exillä on jälleen saumat nousta vanhaan loistoonsa. Tsekkaa trailerit ja koeta olla laskematta alle.

Kuumimmat 2011

Uncharted 3: Drake's Deception
PS3
Naughty Dog / Sony
4. marraskuuta

Seikkailijasankari Nathan Drake tekee odotetun paluun vuonna 2011. Sarjan aiemmat pelit ovat näyttäneet, mihin PlayStation 3 oikeasti pystyy, ja saaneet taaksensa suuren fanikunnan. Uncharted edustaakin ehdotonta priimaa mitä tulee elokuvamaisiin toimintaseikkailuihin. Kolmannessa osassa Nathan ja Sully löytävät itsensä aavikon poltteesta aarrejahdissa. Naughty Dog hanskaa sekä pelinteon että PlayStation 3:n tekniikan, joten studiolta on lupa odottaa kokemusta, jollaisesta valtaosa muista kehittäjistä voisi vain haaveilla.

Kuumimmat 2011

The Legend of Zelda: Skyward Sword
Nintendo Wii
Nintendo / Nintendo
2011

Uusi Zelda-peli. Jo nämä sanat sytyttävät odotuksen palon lukemattomien pelifanien mieleen. Jokainen Zelda on tapaus, ja tällä kertaa Nintendolla on myös tuntuvia uudistuksia mielessä. Ensi vuoden Skyward Sword on extrakuuma tapaus jo siksikin, että se on ensimmäinen Zelda, joka on tehty alusta lähtien Wiitä ja sen vahvuuksia silmällä pitäen. Motion Plussan ansiosta Linkin miekkailun ja uusien kikkojen pitäisi olla sujuvampia ja eläväisempiä kuin koskaan aikaisemmin. Ganondorfin kätyrit saavat maistaa muun muassa uutta ruoskaa ja kauko-ohjattavaa robottikuoriaista. Graafisella puolella vaikutteita on haettu impressionistisesta tyylilajista, ja jokainen kuvankaappaus on näyttänyt upealta. Niin ja mainitsimmeko, että se on uusi Zelda-peli?

Kuumimmat 2011

Tomb Raider
PS3 / Xbox 360
Crystal Dynamics / Square Enix
2011

Lara Croft and the Guardian of Light oli yksi vuoden 2010 parhaimmista ladattavista peleistä, mutta todellisuudessa se on vasta alkulämmittelyä kehittäjä Crystal Dynamicsille. Todellinen ponnistus nähdään uudessa Tomb Raiderissa, jonka on määrä aloittaa koko pelisarja puhtaalta pöydältä. Se tarkoittaa myös uutta Laraa, josta kaavaillaan 1990-luvun povipommia realistisempaa hahmoa. Pelissä nuorukainen joutuu laivaonnettomuuden seurauksena yksin viheliäiselle saarelle, mistä käynnistyy uudenlainen tutkimus- ja selviytymisseikkailu, jonka aikana pelaaja joutuu etsimään Laralle esimerkiksi ruokaa ja hyödyllisiä esineitä, joista voi rakentaa uusia varusteita. Emme malta päästä kokeilemaan.

Kuumimmat 2011

L.A. Noire
PC / PS3 / Xbox 360
Team Bondi / Rockstar, Take Two
Kevät

L.A. Noiren osalta piti pitkään hiljaista. Pelin tilanne alkoi jo näyttää epäilyttävältä. Sitten kuin puskista noir-henginen rikosdekkari läjähti ruuduille, kun Rockstar julkaisi pelistä makean trailerin. Grand Theft Auto -sarjasta poiketen L.A. Noire on tiukasti tarinavetoinen kokemus, jossa pelaaja ratkoo rikoksia kuulustelujen, rikospaikkatutkintojen ynnä muiden jännittävien tilanteiden kautta. Asetelma on yksi herkullisimmista pitkään aikaan, ja pelin tapa esittää ihmiset hienovaraisine ilmeineen ja eleineen on ehkä realistisin koskaan. Peli näyttää ainutlaatuisen upealta paketilta kevään kuluksi.

Kuumimmat 2011

Batman: Arkham City
PC / PS3 / Xbox 360
Rocksteady / Warner Bros.
Syksy

Vuoden 2009 suurin yllättäjä saa odotetun jatko-osan. Batman: Arkham City nostaa pintaan hulppeita lupauksia laajemmasta ja vapaammasta pelialueesta. Sitä sen luulisi olevankin, kun kokonainen kaupunginosa on päätynyt superroistojen valtaan. Rocksteady on saanut ruhtinaallisesti resursseja, aikaa ja rahaa viilata peli huippukuntoon, joten peliltä voikin odottaa erittäin nautinnollista toimintaseikkailua Battiksen kanssa. Edellinen osa oli jo paras Batman-peli. Onko nyt kyseessä kaikkien aikojen supersankaripeli?

Kuumimmat 2011

Mass Effect 3
PC / PS3 / Xbox 360
Bioware / EA
Joulu 2011

Jos olet pelannut Mass Effect 2:n loppuun, olet varmasti yhtä innostunut Mass Effect 3:sta kuin mekin. Reaperit ovat löytäneet tiensä galaksiimme ja maan asukkaat joutuvat teuraaksi pelin ensimmäisellä teaser-trailerilla. Komentaja Shepard on tietysti ainoa, joka kykenee pelastamaan ihmiskunnan tämän suurimmalta uhalta. Aika on kortilla, ja Shepardin on yhdistettävä avaruuden eri rodut yhteiseen taistoon häikäilemättömiä muukalaisrobotteja vastaan. Mass Effect -trilogiasta puhuttiin jo vuonna 2005, eikä mikään saa epäilemään, etteikö Bioware täyttäisi trilogian lupauksia häkellyttävällä päätösosalla loppuvuodesta 2011. Mass Effect 3:sta pääsevät viimein nauttimaan myös PlayStation 3:n omistajat heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kuumimmat 2011

Dragon Age II
PC / PS3 / Xbox 360
Bioware / EA
10. maaliskuuta

Maanmainion Dragon Age: Originsin jatko-osassa Bioware on ottanut oppia muista luomistaan pelisarjoista ja aikoo jykevöittää Dragon Age II:n tarinankerrontaa. Peli on saanut huomattavia vaikutteita Mass Effect 2:sta ja lukitsee päähahmonsa ihmisen rooliin. Tarinan keskiössä on pelaajan valinnan mukaan joko mies- tai naispuolinen Hawke, joka taistelee muinaista pahuutta vastaan. Tällä kertaa päähahmon dialogi on täysin ääninäyteltyä ja keskusteluja voi käydä Mass Effect -sarjaa muistuttavan dialogiympyrän avulla. Vaikka Dragon Age II ei tarjoakaan ensimmäisen osan kaltaista täydellistä valinnanvapautta päähahmon suhteen, tuntuvat Biowaren tekemät ratkaisut järkeviltä ja pelisarjaa edistäviltä. Tarinankerronnan päälle on vielä luettava viilattu taistelusysteemi, jouhevampi taitojen kerääminen ja uudet, entistä jylhemmät peliympäristöt. Bioware tuskin tuottaa pettymystä tälläkään kertaa.

Kuumimmat 2011

The Witcher 2: Assassins of Kings
PC
CD Projekt / Namco Bandai
17. toukokuuta

Jokunen vuosi on kulunut siitä, kun ensimmäisen kerran nautimme Geraltin roolista alkuperäisessä The Witcher -pelissä, mutta CD Projekt ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen. The Witcher 2: Assassins of Kings hyödyntää studion omaa pelimoottoria ensimmäisessä osassa käytetyn, lisensoidun Aurora-moottorin sijaan. Jälki on yksinkertaisesti upeaa. Hieman vanhemman PC:n omistajan sopisi jopa harkita koneensa päivittämistä tämän varalle. Lisäksi CD Projekt lupailee pelistä erittäin avointa kokemusta, jossa ei ole juurikaan latausaikoja ja joka sisältää kaiken kaikkiaan 16 eri loppuratkaisua. Odotus on poskia kuumottava.

Kuumimmat 2011

The Elder Scrolls V: Skyrim
PC / PS3 / Xbox 360
Bethesda / Bethesda
11. marraskuuta

The Elder Scrolls -sarjan seuraava osa julkistettiin vasta joulukuussa, mutta jo nyt se näyttää yhdeltä vuoden 2011 mielenkiintoisimmista roolipeleistä. The Elder Scrolls V: Skyrim ilmestyy samanaikaisesti kaikille kolmelle alustalleen ja hyödyntää täysin uutta, Bethesdan itse kehittämää pelimoottoria. Pelin odotetaankin näyttävän selvästi paremmalta kuin Oblivionin, jonka tarinalle Skyrim on suoraa jatkoa.

Kuumimmat 2011

Diablo III
PC
Blizzard Entertainment / Activision Blizzard
Loppuvuosi 2011

Diablo II:n suurimpana meriittinä voidaan pitää sitä, että peliä pelataan yhä innokkaasti ympäri maailman, vaikka julkaisusta on vierähtänyt jo kymmenen vuotta. Diablo III:ssa on määrä yhdistyä nopeatahtinen toiminta moderniin käyttöliittymään ja tarkkaan harkittuun ulkoasuun. Peli lupaa neljä kokonaan uutta hahmoluokkaa klassisen barbaarin lisäksi. Nyt pahuuden palvelijoita pääsee rankaisemaan myös noitatohtorilla, demoninmetsästäjällä, munkilla ja velholla. Pelin julkaisu on epäilemättä Blizzardin vuoden kohokohta.

Kuumimmat 2011

Star Wars: The Old Republic
PC
Bioware / EA
2011

EA:n ehkä tähän asti suurin projekti ja varmasti suurempi peli kuin mitä Bioware on koskaan tuottanut - Star Wars: The Old Republic on valtava haaste kaikille osaa ottaville. Peli ottaa rakastetun Old Republic -sarjan ja venyttää sen nettiroolipelin muotoon. Riskit ovat suuret, mutta Bioware ei löysäile: täysi ääninäyttely, eeppinen tarina jokaiselle hahmoluokalle, kumppaneita, avaruusaluksia, avaruustaisteluita, PvP-taisteluita, raideja. Jos peli epäonnistuu, päitä putoilee. Onneksi kaikki tähän asti näytetty näyttää taivaalliselta. Bioware jos mikä osaa käsitellä Tähtien sotaa kunnialla.

Kuumimmat 2011

Total War: Shogun 2
PC
Creative Assembly / Sega
18. maaliskuuta

Räiskintäpelit ovat usein niitä, jotka venyttävät tietokoneen suorituskyvyn äärimmilleen, mutta maaliskuussa pelaajat ympäri maailman päivittävät koneitaan pelatakseen Creative Assemblyn uusinta strategiapeliä kaikessa loistossaan. Total War -sarja tekee kauan odotetun paluun Japaniin. Gamereactorin kokeilemien ennakkoversioiden perusteella yksityiskohdat ovat päätä huimaavat aina vuoristolinnoista yksittäisiin sotilasyksiköihin. Loiston tukena on tietysti Total Warin raudanluja pelimekaniikka. Yksinpelin ohella klaanipomot pääsevät taktikoimaan myös uudessa ja massiivisessa, meta-tasoin ja muokkausmahdollisuuksin rikastetussa nettipeliosiossa.

Kuumimmat 2011

Forza Motorsport 4
Xbox 360
Turn 10 Studios / Microsoft
Syksy

Forza Motorsport -sarja tunnetaan hyvästä ajotuntumasta, kattavista nettitoiminnoista ja lähes rajattomasta autojen muokattavuudesta. Viime kesän E3-messuilla Microsoft julkisti sarjan seuraavan askeleen, joka pyrkii tekemään pelistä entistä helpommin lähestyttävän - ja superautoista käsin kosketeltavampia. Forza Motorsport 4 sisältää täyden tuen Xbox 360:n Kinect-liikesensorille, minkä avulla ajaa voi rennosti ilman ohjainta ja autoja pääsee hipelöimään omin käsin aina konehuonetta ja hanskalokeroa myöten. Tosifaneille peli tarjoaa tietysti myös tuttua ajosimulaatiota ratin kanssa.

Kuumimmat 2011

Dirt 3
PC / PS3 / Xbox 360
Codemasters / Codemasters
Kevät

Dirt 2 on yksi parhaista rallipeleistä mitä koskaan on tehty, vaikka peli tyylillisesti ei edustakaan kaikkein perinteisintä MM-rallia. Vauhtia rakastava Kimmo käytti Dirt 2:n parissa kymmeniä tunteja kahden eri version merkeissä. Se kertoo jotain pelin kyvystä viihdyttää. Dirt 3:ssa Codemasters lupaa tarjota entistä enemmän vaihtelua - esimerkiksi täysin uusia, teknisiä Gymkhana-kilpailuja - ja Dirt 2:ta suuremman osan perinteistä rallia. Yli puolet uratilasta keskittyy erikoiskoepohjaisiin ralleihin, joihin kuuluu myös Suomi. Lisäksi Codemasters aikoo parantaa ajomallinnusta ja nettipeliä. Kuulostaa mahtavalta!

Kuumimmat 2011

Shift 2: Unleashed
PC / PS3 / Xbox 360
Slightly Mad Studios / EA
Kevät

Need for Speed: Shiftin jatko-osa unohtaa Need for Speedin nimestään, mutta pysyy uskollisena ensimmäisen osan visiolle: simulaatiopohjaiselle kilpailulle tunnetuilla radoilla huippuluokan autoilla. Hiljaisen hyssyttelyn sijaan Shift 2: Unleashedin kilpailut ovat intensiivisiä, kovaäänisiä ja takalistoa tärisyttäviä kokemuksia, joissa onnettomuudet maksavat koko kilpailun. Kehittäjä Slightly Mad Studios lupaa korjata Shiftin ajomallin kelluvuuden ja lisätä soppaan Need for Speed: Hot Pursuitissa ihastuttaneen yhteisöllisen Autolog-nettipalvelun. Gran Turismon ja Forzan on paras alkaa vilkuilla peiliin.

Kuumimmat 2011

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds
PS3 / Xbox 360
Capcom / Capcom
18. helmikuuta

Capcomin viihdyttävän turpasaunan kolmas osa on syntynyt intohimoisen fanikunnan tukemana, eikä studio aio pettää tukijoidensa luottamusta. Sivusta kuvattu taistelupeli yhdistää kuumia hahmoja sekä Capcomin että Marvelin pilttuusta ratkaisevaan mittelöön. Julkistus oli tervetullut uutinen, ja hahmokavalkadin uumoillaan muodostuneen suoraan fanien toiveista. Olipa väite totta tai tarua, valikoima on uskomattoman monipuolinen ja peliin huhutaan edelleen uusia piilotettuja bonushahmoja. Yksinkertaistettu pelimekaniikka ja automatisoidut pelitilat antavat vasta-alkajienkin hypätä kehiin kokeneempien kehäkettujen seuraksi. Peli on kuin täydellinen tekosyy arcade-lankun hankintaan.

Kuumimmat 2011

Mortal Kombat
PS3 / Xbox 360
NetherRealm Studios / Warner Bros
Kevät

Pitkäikäinen taistelupelisarja saa viimein kiinnostavan jatko-osan tekemällä Street Fighterit. Uusi Mortal Kombat palaa kaksiulotteiseen sivusta kuvattuun pelimekaniikkaan ja hioo 26 ikonisen hahmon valikoimaa tehdäkseen kustakin ottelijasta aidosti yksilöllisen. Sarjan luonut Ed Boon on jälleen ruorissa, mikä valaa uskoa pelin onnistumiseen yhdessä pelimekaniikkaan ja kombosysteemiin luvattujen parannusten kanssa. 2011 voi hyvinkin olla se vuosi, jolloin Fatality on taas kuuma sana taistelupelien kirjossa.

Kuumimmat 2011

Little Big Planet 2
PS3
Media Molecule / Sony
19. tammikuuta

Parin viikon betatestauksen jälkeen on pakko myöntää, että olemme täysin myytyjä. Vapaudella ei totisesti ole rajoja Little Big Planet 2:ssa, eikä peli ole menettänyt pisaraakaan hellyttävän charmantista luonteestaan. Gamereactor valitsi Media Moleculen Little Big Planetin vuoden 2008 parhaimmaksi peliksi, ja ei ole mitään epäilystä, etteikö LBP2 olisi nousemassa vähintään yhtä hienoksi pelikokonaisuudeksi. Tammikuussa pelaajat pääsevät kunnolla päästämään mielikuvituksensa irti niin omissa tasoloikkakentissä kuin kokonaisissa, uusissa peleissäkin. Kaikki Smash Bros. -tyylisestä taistelusta nopeatempoisiin Wipeout-klooneihin pitäisi luonnistua, jos siltä tuntuu. Peli sisältää valmiiksi levyllä satoja kenttiä ja pieniä pelejä. Onkin selvää, ettei ainakaan sisällön määrä ole Little Big Planet 2:n ongelma.

Kuumimmat 2011

Nintendo 3DS
Nintendo
Maaliskuu

Nintendo ei ole ollut vuosikausiin kuuma nimi, kun puhutaan peligrafiikan hienouksista. Tähän on kuitenkin tulossa muutos maaliskuussa. Tuloillaan oleva Nintendo 3DS on ensimmäinen seuraavan sukupolven käsikonsoli, ja se lupaa tehdä jotain, mitä ei ole tehty vielä edes kotikonsolien saralla: taskuun sujahtava simpukkalaite näyttää pelit kolmiulotteisella kuvalla - ilman erillisiä 3D-laseja. Konsolille on tulossa monia Nintendo-klassikoita aina Mariosta Zeldaan sekä Nintendolle harvinaisempia pelejä, kuten Metal Gear Solid, Splinter Cell ja Dead or Alive. Laitteella nähdään myös ensimmäinen uusi Kid Icarus -peli 20 vuoteen.Ladataan seuraavaa sisältöä